Passie Pensioneert Nooit voor Graziella Wobben Furfanelli

Mijn grootste passie in mijn werk komt tot uiting als ik de kennis van mijn land Italië mag delen met geïnteresseerden. Door de prachtige Italiaanse taal te doceren en door culturele reizen te organiseren probeer ik de schoonheid van het landschap, de cultuur, kunst, muziek en keuken samen met anderen te beleven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik geniet nu van La Bella Italia in combinatie met mijn werk en mijn gezin. Mijn geluk is de relatie met Italië en de mogelijkheid om te reizen door dat land met cursisten en/of kennissen om leuke plekken te bezoeken en mensen te ontmoeten, maar mijn ultieme geluk zou zijn om er continu te verblijven.

Wat is mijn grootste angst? Iemand te verliezen die mij dierbaar is.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Passie overbrengen bij anderen, door les te geven en ook zelf meer dingen te ontdekken over de geschiedenis, kunst en literatuur van Italië. Hierdoor vooral aan anderen, maar ook aan mijzelf plezier en voldoening geven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?  Als Italiaanse praat ik vaak te veel over Italië en wat ik daaraan mis, dit vinden vrienden en familie niet altijd fijn. Ik heb nog steeds een Italiaans hart en dat is af en toe kwetsbaar.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan vrij moeilijk nee zeggen.

Wanneer zou ik liegen? Om iemand van wie ik hou te beschermen,maar het probleem is dat ik heel slecht kan liegen, mensen zien gelijk aan mij dat er iets aan de hand is.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik heb bewondering voor mensen die met passie hun werk verrichten zoals de burgemeester van Amatrice, Sergio Pirozzi, die ik heb ontmoet bij een bezoek aan dat dorpje, dat door de aardbeving van augustus 2016 totaal is verwoest. Ik was daar samen met mijn dochter Elisa ( 12 jaar ) met wie ik het boekje La Befana had gemaakt om de opbrengst van de verkoop daarvan aan de plaatselijke school af te geven als bijdrage voor de wederopbouw. Zijn passie om zijn dorp weer samen met de bewoners op te

bouwen is bewonderenswaardig. Wij hebben geluisterd naar de verhalen van een aantal getroffenen en het is fijn om te weten dat zij de hulp hebben van een burgervader die er echt is voor zijn mensen.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Soms moet ik met te veel dingen tegelijk bezig zijn. Soms de onzekerheid van een zelfstandige. Ik zou het mooi vinden om weer met een team iets leuks te organiseren. Maar waar ik woon op Schouwen Duiveland in Zeeland is dat een uitdaging.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Zeker in Italië, tijdens een reis naar Sicilië waar het door ons geboekte concert van Andrea Bocelli in het Teatro Massimo in Palermo niet doorging vanwege een staking. Door met zijn vrouw te spreken over de wederzijdse teleurstelling heeft mijn groep een korte privé voorstelling van Andrea in het hotel gekregen, gewoon op zijn Italiaans een oplossing zoeken. Toch een hele unieke en gelukkige ontmoeting.

Wat zegt de uitspraak Passie Pensioneert Nooitmij? Passie is iets wat je voelt in je hart. Dat verdwijnt nooit zolang je hart klopt. Die uitspraak is wat mij betreft dus juist!

Wat ik aan mezelf zou veranderen?. Ik zou meer willen durven en makkelijker NEEwillen kunnen zeggen. Wat zakelijker worden, maar wel mijzelf blijven.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? In Nederland de choreografie maken voor meer dan 100 toneelspelers in de openluchtvoorstelling van de Historisch Spelen. Dat was een succes waar ik vaak aan terugdenk. Deze voorstellingen werden gehouden op de Karolingische Burg van Burgh, aan de haven van Bommenede, in de grote kerk van Brouwershaven en aan de oude haven van Zierikzee, prachtige locaties waar dans en toneel een extra dimensie kregen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Zeker in Italië, maar dat wil niet zeggen dat ik niet van Nederland hou. Wellicht dat ik naar Nederland moest komen om de warmte van mijn land in mijn werk te kunnen uitdragen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezin.

Wat zijn mijn meest markante karakteristieken? Spontaan, vriendelijk, mensenmens en een levensgenietster.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg ? Wel in Italië…Venetië, Rome, Urbino, Amatrice.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Eten bij mijn broer Giorgio in Turijn, die met zijn kookpassie er altijd een groot feest van maakt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Mijn boek La Befana. In twee talen geschreven, Italiaans en Nederlands en door mijn dochter Elisa geïllustreerd.

Dit boekje heeft een bijdrage geleverd aan de wederopbouw van het schooltje in Amatrice. De warme ontvangst op het schooltje was een hele emotionele en indrukwekkende ervaring.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Elena Ferrante, Paolo Giordano, Calvino, Umberto Eco.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Andrea Bocelli, Elisa, Einaudi, Tiziano Ferro en Adel

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Leonardo da Vinci, Mother Theresa, Papa Giovanni XXIII en Francesco, Obama

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Its a Wonderful Life  Frank Capra, Otto e mezzo – Federico Fellini, La vita è bella – Roberto Benigni

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Italië is natuurlijk één groot kunstwerk. Tijdens mijn reizen is altijd een bezoek aan een kunstenares gepland. Dat inspireert mijzelf ook om te schilderen, bijvoorbeeld het Unesco-dorp Alberobello met zijn witte kabouterhuizen of het portret van Cosimo, een accordeonmuzikant uit Calabria.

Wie is mijn grootste fan? Ik ervaar van heel veel mensen om mij heen met wie ik een verbinding heb, steun en aanmoediging, ik waardeer het enorm dat ze een stukje met me meelopen en daardoor mijn werk en leven verrijken.

Met wie zou ik in 2017 graag willen werken? Een televisiedocumentaire in Italie maken. Met wie kan ik nog niet zeggen.

Naar welk project, in 2017, kijk ik uit? Culturele reis naar Emilia Romagna, cursus Italiaans en zeker een werkbezoek aan Amatrice.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2017? Op mijn website, op Facebook, CTV programma Zeeland

http://www.ctvzeeland.nl/hulp-van-heks-la-befana/content/item?950332

https://www.zeeuwze.nl/blog/actualiteiten/rachelle-interviewt-zeeuws-italiaanse-graziella-liefde-op-eerste-gezicht/

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/2680-euro-voor-amatrice-overhandigd~a63f2e51/

https://www.onseilandschouwen.nl/nieuws/algemeen/57221/boekje-met-zelfgeschreven-sprookje-voor-het-goede-doel-

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/actie-op-pontes-voor-slachtoffers-van-aardbeving~a9593ef1/

https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/tiende-italiereis-vanaf-schouwen-duiveland-naar-puglia~a74231f4/

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?  Wim De Vrieze

Hoe kun jij contact met mij opnemen? via email: gwobben@zeelandnet.nl http://www.bellitalia.nl

https://www.facebook.com/Bell-Italia-291078061102970/

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s