Passie Pensioneert Nooit voor Manon Vosters

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mensen raken met mijn woorden en beelden. Als autonoom fotografe doe ik onderzoek naar mijn eigen angsten, onzekerheden en verlangens. Hierdoor wil ik meer grip op mijn leven krijgen. Vaak zet ik mijzelf als persoon tegenover mensen, zowel bekenden als onbekenden, die ik in mijn leefomgeving tegenkom. Doordat ik vaak voor mijzelf waarheden creëer over die mensen, die vaak irreëel zijn (maar wel ten goede van de personen), verlang ik dit irreële ook van mijzelf. Vaak zijn de vragen die ik mijzelf stel daar op gebaseerd. Zelfexpressie is daarom ook een onontkoombaar begrip bij mijn werken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk is voor mij altijd een gek begrip geweest. Ik zie het als iets absoluuts, terwijl ik moet leren dat het ultieme geluk misschien wil in de kleinere momenten zit, cliché gezegd. Doordat het voor mij een ingewikkeld begrip is, vind ik het ook moeilijk een concreet antwoord te geven op deze vraag.

Wat is mijn grootste angst? De angst om te falen. Falen tegenover de ander, maar ook mijzelf. Het heeft me vaak in zijn grip. Ik ben enorm perfectionistisch.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik heb al veel mooie gesprekken gehad met mensen naar aanleiding van mijn werk. Het is fijn als ik mensen kan raken met mijn beelden en woorden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan pessimistisch zijn, maar dit is vaak een beschermingsmechanisme.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn perfectionisme heeft me in het verleden al vaak verlamd. Ik leg mijzelf verwachtingen op en geef mijzelf geen tijd om te leren. De perfectionist in me kan me daardoor flink ‘afstraffen’ met als gevolg dat ik moeite heb met het maken van eigen werk. Ik ben bang om mijzelf en de ander teleur te stellen.

Wanneer zou ik liegen? Ik kan hier moeilijk een antwoord op verzinnen. Soms ga ik projecten volmondiger aan dan de ervaring die ik heb, maar dit zie ik niet persé als liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ryan McGinley, zeker weten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik ben helemaal niet commercieel ingesteld. Mijzelf als fotograaf en mijn werk aan de man brengen is iets wat ik beter moet leren.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik heb niet persé één waar en wanneer. Het kan zijn wanneer beelden gelukt zijn of als ik een fijne gesprekken heb met een andere maker of iemand die zich geraakt voelt door mijn werk. Naast mijn fotografie werk ik ook binnen het Van Abbemuseum en Sectie-C (beiden in Eindhoven) binnen de organisatie van mooie evenementen en wanneer deze goed verlopen en mensen tevreden naar huis gaan, ben ik ook erg blij.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik mag de tijd nemen om mijzelf te ontplooien, ik mag leren en dit mag tijd kosten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Soms zou ik willen dat ik wat meer ruggengraat had. Dit dan gerelateerd aan mijzelf als persoon, niet persé aan mijn werk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik probeer eigenlijk niet meer in grote prestaties te denken. Ik heb op verschillende plekken mijn werk mogen laten zien, werk verkocht en inspirerende mensen ontmoet. Al deze grotere en kleinere prestaties geven mij, als jonge kunstenaar, al een professionele voldoening. Geen enkele springt uit, omdat alle ervaringen samen mij laten groeien als maker.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik raak vaak weer geïnspireerd, wanneer ik mijzelf kan omringen met fijne omgevingen. Het doet me goed om op zoek te gaan naar nieuwe plekken in de mooie natuur. Een flinke tijd me in zo’n omgeving omgeven, om het later in Nederland weer uit te werken, dat is wat ik het liefst doe.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik ben niet zo zeer materialistisch ingesteld, ik verzamel vooral alles met een goede herinnering eraan. Deze herinneringen zijn voor mij waardevoller dan iets anders.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ondanks dat ik vrij introvert en rustig kan overkomen, heb ik vaak wel een vrij uitgesproken mening en een duidelijke smaak.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Voor mij zijn er niet persé specifieke plekken. Hoe minder ik mijzelf forceer, hoe meer de inspiratie opborrelt. Dit kan een glimp zijn van iets tijdens een wandeling of een gesprek met een inspirerende persoon.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Je kunt mij vaak vinden in Bar Bistro Calypso. Fijne sfeer!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik moet eerlijk bekennen dat ik al een tijd niet gelezen heb. Vroeger, als kind, las ik enorm veel, maar later had ik erg weinig concentratie om me te focussen op een goed boek. Ik mis het wel en heb nu een aantal boeken in huis liggen om mijzelf weer tot lezen te zetten.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een mooie combinatie van al mijn favoriete artiesten.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oh, ik ben zo’n fan van Bridget Jones, haha. Heerlijke vrouw en soms zo herkenbaar.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De lieve mensen die dichtbij mij staan.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik ben een groot fan van de film ‘Her’.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Vaak geeft het zijn van een creatief maker niet altijd gelijk aan voldoende geld verdienen om hiervan te kunnen leven. Het zou prettig zijn als er een bepaalde financiële zekerheid zou kunnen zijn die het stimuleert om onszelf creatief te ontwikkelen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is een groot deel van mijn leven en werk, dat dus.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Cliché, maar ik denk mijn ouders en mijn vriend.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? In 2018 zou ik graag eens met mijn Sectie-C buurvrouw, Saskia Overzee, gaan zitten. Ze maakt mooi en inspirerend werk.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Voor 2018 heb ik nog geen grootse plannen, alleen om mijn eigen werk wat meer vorm te laten geven. Fotografie heeft een tijd wat meer stil gelegen en het is tijd om het weer op te pakken. Mijn werk weer zichtbaar maken.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik zou graag de Nederlandse fotografe Awoiska van der Molen willen ontmoeten. Ik vind haar werk zo ontzettend goed en mooi.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten? Ik ben vaak te vinden op Sectie-C en in het Van Abbemuseum. Mijn fotografische werk hoop ik snel weer ergens te mogen laten zien. Ik ben bezig met een grondige update voor mijn website, die zal tegen het einde van het jaar online zijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Ik vind het altijd bijzonder om te zien hoe het hoofd van mijn vriendin en oud-Van Abbemuseum-collega Ylja Band werkt. Ze creëert fantastische dingen en geeft zich volledig aan interessante projecten. Hierdoor komen deze projecten altijd nog beter uit de verf.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Op mijn website (www.manonvosters.nl) staan mijn contactgegevens. Ik ben ook te vinden op Facebook en Instagram.

 

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s