Passie Pensioneert Nooit voor Gera Zoet

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het overbrengen van ideeën, gevoelens en emoties. Iets creëren wat ik zelf mooi vindt.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Opgaan in een mooi moment op een mooie plek met mensen waar ik van houd. Zonder negatieve ruis van buitenaf.
Wat is mijn grootste angst? Dat mijn dierbaren iets ergs overkomt, iemand verliezen. Of dat ik iets zou krijgen, waardoor ik niet meer zou kunnen schilderen.
Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het opgaan in het proces van het zo goed mogelijk overbrengen van een idee op doek en de voldoening wanneer me dat naar eigen tevredenheid gelukt is.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Onzekerheid.
Wat is mijn grootste valkuil? Overgevoeligheid, negatief zelfbeeld.
Wanneer zou ik liegen? Ik kan slecht liegen en heb een hekel aan mensen die liegen, maar ik zou het wel doen om bestwil van bijvoorbeeld mijn man of dochter, als het echt niet anders zou kunnen.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Brad Kunkle, David Cheifetz, Lita Cabellut, Rafel Bestard.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wanneer ik in een moeizaam proces zit, met een ‘ploeterwerk’. En wat ik erg moeilijk vind zijn de momenten waarop ik inspiratie heb, maar ik niet kan gaan schilderen omdat ik andere dingen moet doen.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
Afgelopen mei heb ik een hele mooie solo-expositie gehad in de Loolaan Galerie in Apeldoorn. Wat een geweldig gevoel en mooie ervaring om zoveel van mijn werk op zo’n mooie plek bij elkaar te zien en daar dan ook nog een aantal middagen mee door te mogen brengen. En dat er dan ook nog serieuze belangstelling is van mensen en dat je ziet dat je werk mensen raakt en ontroerd. Heel mooi en bijzonder.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat ik zal blijven schilderen zolang ik kan.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou me minder van negatieve opmerkingen van anderen aan willen trekken en zelfverzekerder willen zijn. Iets meer schijt willen hebben aan negatieve mensen.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik hoop dat die nog komt!
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Leven: buiten de stad, meer in de natuur. Werken: in een groter atelier dan ik nu heb, met ruimte voor cursisten. Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn dochter, maar zij is niet mijn bezit! Wat is mijn meest markante karakteristiek? Doorzettingsvermogen en gedrevenheid en dat met ups en downs.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Kan overal zijn: in de natuur, in contact met mensen, bij het zien van mooie kunst, in het Coda Museum, maar het is toch vooral een innerlijk proces
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Don Quichote.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Bijbel, ik heb een christelijke opvoeding gehad. En het Dagboek van Anne Frank, dat las ik toen ik zelf een jaar of 12/13 was en daarna heb ik jarenlang zelf dagboeken bij gehouden. Ik leg nog steeds graag dingen vast, maar nu gaat dat meer via fotografie, schilderen en social media. Mijn kunst is ook op een bepaalde manier autobiografisch te noemen, want ik verwerk mijn eigen indrukken, ervaringen, emoties en dromen in mijn schilderijen.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb niet zozeer een favoriete schrijver, wel een aantal favoriete series / boeken: De serie ‘De Reiziger’ van Diana Gabaldon, C.S. Lewis: De kronieken van Narnia, Jean M. Auel: De stam van de holebeer. ‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Kan ik niet zeggen… ik hoop dat die dag nog ver weg is en je muzieksmaak ontwikkel je je hele leven.
Wie is mijn held of heldin in fictie? Zou ik niet kunnen zeggen, ik doe niet echt aan heldenverering.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vader.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? One flew over the cuckoo’s nest, Legends of the fall.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Daar droom ik van en intussen probeer ik alle ballen in de lucht te houden en ook nog tijd en energie te vinden om te schilderen. Ik hoop dat ik mijn zaakjes ooit zover op orde krijg qua tijd, middelen en ruimte dat ik net zo groot en uitgebreid kan uitpakken als ik zou willen.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Het houdt me in balans, als ik een tijd niet kan schilderen / uiten dan word ik enorm humeurig en prikkelbaar. Het houdt me bij mezelf, ik heb het nodig naast alle andere dingen die ik te doen heb die me soms bij mezelf weg houden.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Wat betreft schilderen, werk ik denk ik toch het liefst alleen.Ik vind het wel leuk om voor iemand te werken, bijv. in opdracht of voor een project of tentoonstelling.
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik heb op dit moment nog niet veel concreet in de planning voor 2018. Ik doe in elk geval weer mee aan de atelierroute in Apeldoorn. Aan de ene kant vind ik een lege agenda ook wel fijn, want ik heb drukke jaren gehad qua exposeren en schilderen voor exposities en projecten. Het lijkt me best wat om een jaar rustig aan vrij werk te schilderen. Daar ben ik eigenlijk wel aan toe. Aan de andere kant helpen deadlines me ook wel, dan heb ik een drive….
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Inspirerende mensen.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? In de Loolaan Galerie in Apeldoorn. Of bij mij thuis tijdens de atelierroute waar ik in het voorjaar aan deelneem.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?  Hans Bulder.
Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn website: www.gerazoet.nl, via facebook en via instagram.

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s