Passie Pensioneert Nooit voor Caroline Klaassen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?  Het creëren, de weg er naar toe. Aangezien het leven aan verandering onderhevig is verandert mijn werk ook. Creëren is voor mij ook het opzetten van een bedrijf, het bakken van een taart of tuinieren. Maar naar schilderen verlang ik het meest. Daarnaast is het voor mij belangrijk dat mensen plezier bleven aan hetgeen ik gecreëerd heb. Ik word daar blij van en ervaar het als een stimulans.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?  Leven zonder zorgen in goede gezondheid en in vrijheid. Alle ruimte om te doen daar waar je hart ligt. In ruimere zin, meer vrede, geen hongersnood, een schonere en mooiere aarde en meer verdraagzaamheid tussen de mensen.

Wat is mijn grootste angst?  Het verliezen van dierbaren. Ziek worden en niet meer kunnen werken, creëren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ergens aan beginnen en nog niet weten waar het eindigt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Perfectionisme, ik denk vaak; het kan nog net iets beter. Doordat ik de lat zo hoog leg heb ik soms de neiging om te weinig tevreden te zijn met datgene wat allemaal wel gelukt is. Maar het lukt me steeds beter om te accepteren dat 100 % niet altijd mogelijk is en ook niet hoeft. Perfectie hoeft niet perse mooier of beter te zijn, imperfectie is soms zelfs mooier!

Wat is mijn grootste valkuil? Het hebben van heel veel ideeën. Er zijn momenten dat ik het gevoel krijg dat ik ze niet allemaal kan onderzoeken en realiseren. Soms werkt dat verlammend. Gelukkig duurt het nooit lang en dan laat ik ze maar varen, dan blijft het maar fantasie, een mens kan nu eenmaal niet alles. Vervelen zal ik me in ieder geval nooit.

Wanneer zou ik liegen? Heel soms om iemand gerust te stellen, meer een leugentje om bestwil. Maar veel liever zou ik mijn woorden anders kiezen of niets zeggen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Armando, een zeer groot en veelzijdig kunstenaar. Zeer gedreven, hij blijft zich steeds ontwikkelen en weet steeds weer verrassend uit de hoek te komen. De combinatie van gevoel, kracht, intuïtie en vakmanschap vind ik bij weinigen terug. Ook bewonder ik zijn veelzijdigheid.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?  Alles klaarzetten, de voorbereiding en daarna weer alles opruimen. Ik wil altijd graag meteen beginnen.  Vooral het schoonmaken van de kwasten, ik werk met olieverf, vind ik zo’n gedoe. Zeker als ik veel verschillende kwasten heb gebruikt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat zal de toekomst leren, ik hoop niet dat het moment al is geweest. Want ik heb nog veel plannen. Hoewel er zeker vele gebeurtenissen en momenten zijn geweest waarmee ik heel gelukkig was.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je altijd bezig kunt blijven in het leven. Misschien is passie ook een doel, het hebben van een doel is noodzakelijk in het leven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Een fysiek sterker lichaam, want mijn lichaam werkt helaas niet altijd mee. Ik ervaar dat regelmatig als een beperking. Ik wil elke dag meer doen dan mogelijk is. Hoewel mensen in mijn directe omgeving vinden dat ik juist heel veel doe.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Hetgeen waar ik nu, samen met mijn man Peter,  mee bezig ben, hierin komt alles samen. Ook ben ik er trots op dat ik de stap gewaagd heb om naar Griekenland te verhuizen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? We zijn nog niet zo lang geleden verhuisd, dus voor nu hier in Griekenland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?  Ons bezit hier in Griekenland, met Guesthouse Ilios kai Thalassa hebben we een speciale plek gecreëerd die we graag delen met onze gasten.  Overigens kom ik er steeds meer achter dat bezit vaak alleen maar ballast is en een mens erg weinig nodig heeft om gelukkig te zijn. Mijn oma zei het al; hoe meer bezit hoe meer zorgen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik ‘open-minded‘ ben. Voor de rest is het meer een vraag aan anderen over mij, denk ik.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De natuur! Hier in Griekenland wonen we in de natuur vlak bij zee. De zee vind ik geweldig, het schilderen van de zee vind ik een van de mooiste dingen om te doen. De zee is altijd anders en heeft een geweldige dynamiek. Maar ook de vele olijfbomen zijn prachtig. Daarnaast heeft de natuur zoveel bijzondere vormen, kleuren en structuren een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Er zijn hier in de omgeving een paar plekken met een eigen charme. Het is nog te vroeg om van een favoriet te spreken. In de zomer gedurende het vakantieseizoen is het op heel veel plaatsen goed Grieks tafelen en dat is altijd gezellig. In de winter eten we het liefst bij het haardvuur in een kleine taverna in een dorpje vlakbij.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Sprookjesboeken, ontsnappen aan de werkelijkheid. Maar er zijn ook sprookjes met wijze lessen. Sprookjes kunnen heel eng en spannend zijn maar het goede is altijd steker en zegeviert over het kwade. Sprookjes geven troost. Bovendien zijn veel sprookjesboeken prachtig geïllustreerd.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Geen, ik heb toen ik mijn tijd anders besteedde veel mooie boeken gelezen. Maar het boekje ‘ Le petit Prince’ geschreven door Antoine de Saint-Exupéry heb ik voor het eerst gelezen, in het frans, voor mijn eindexamen op de middelbare school. Ik vind het nog steeds prachtig voor jong en oud.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Geen idee, nooit over nagedacht. Misschien wil ik wel helemaal geen muziek horen, maar vogels, wind, zee, de stem van mijn geliefde of juist stilte.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Heb ik niet echt, hoewel ik vroeger Batman geweldig vond. We renden over het schoolplein met onze jassen open houdend als een cape. Wat hij allemaal kon! Het muziekje was natuurlijk ook een wezenlijk onderdeel van het spel. Harry Potter vind ik ook geweldig. Tja, ik blijf toch een beetje in de fantasiewereld hangen, ha, ha.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Helden vind ik een beladen woord. Er zijn zoveel helden kleine, grote, jonge en oude helden. Zoveel moedige mensen, zoveel mensen die goed doen voor anderen, zoveel mensen die wonderbaarlijke prestaties leveren. En niet te vergeten de dieren, ook zij kunnen echte helden zijn.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Veel, het lijkt me heerlijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik kan me niet voorstellen te leven/werken zonder kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? De twee grootste en meest onvoorwaardelijke zijn toch wel mijn moeder en mijn man Peter.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met iedereen die ons verder kan helpen met de realisatie van ons project.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Schilderen, ik hoop zo dat het er dit jaar nog van komt om mijn atelier in te richten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Hier in de buurt wonen en werken  vast mensen die we nog niet ontmoet hebben maar wel heel erg de moeite waard zijn. Die mensen hoop ik te ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018  Iedereen is van harte welkom bij ons Guesthouse; Ilios kai Thalassa, Romanos, Messinia, Griekenland,  http://www.ilioskaithalassa.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?  

Regine Nusselein / https://www.carewarecompany.com, 

Marianne Driessen / http://www.driewerf.nl,

http://www.mariannedriessen.nl

Hoe kun jij contact met mij opnemen? 

\info@ilioskaithalassa.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s