Passie Pensioneert Nooit voor Geertje Waanders

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn liefde voor kunst delen met anderen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrede, allereerst. En voor mijzelf: samen zijn in de besloten kring van familie en vrienden.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is geliefden ziek en ongelukkig zien worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik hou van de schoonheid en van de verscheidenheid aan emoties die kunst oproept: ontroering, verbijstering, verwondering. Bij mijzelf, en bij anderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Door mijn gedrevenheid de ander uit het oog verliezen.

Wat is mijn grootste valkuil? Toch weer die projecten aannemen waarvan ik eigenlijk meteen al weet dat de deadline te krap is gesteld.

Wanneer zou ik liegen? Niet. Ik probeer liegen koste wat kost te vermijden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Lisette Pelsers die aan het Kröller-Müller Museum een enorme impuls heeft gegeven en het museum verder wil uitbouwen, waarbij duurzaamheid een lijdend principe is.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Reizen op onmogelijke (lees: drukke) tijden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik de verschillende seizoenen ervaar in de Beeldentuin van het Kröller-Müseum. Of die eerste wandeling als alle rododendrons in volle bloei staan

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? De uitspraak klopt: passie is nergens aan verbonden. Niet aan de leeftijd van de persoon die met passie iets doet, maar passie als verschijnsel ook niet!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Minder kritisch zijn. Op mezelf en op anderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Kunst te ontsluiten voor mensen die er prat op gaan er niets van te willen weten.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een stedelijke omgeving.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn trouwring.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn invoelend vermogen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Elk goed visrestaurant.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Onlangs las ik ‘Charlotte’, van Pia de Jong. In haar boek beschrijft De Jong hoe zij en haar man afzien van een hun aangeraden behandeling voor hun ernstig zieke dochtertje. Ze gaan af op hun intuïtie en die blijkt levensreddend! Mijn gevoel erbij: liefde vermag veel. Zorg, aandacht, vertrouwen en intuïtie zijn voor mij belangrijk.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Vincent van Gogh, Irvin D. Yalom.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Bach, Schubert en Aznavour. Alledrie!

Wie is mijn held of heldin in fictie? Oom Dagobert. Om zijn niet te stuiten geloof in zijn eigen succes.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in het echte leven? Bibian Mentel, snowborder, en Rachel Oomens, balletdanser.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? A Beautiful Mind en Festen. Niets is zo eenduidig als het op het eerste gezicht lijkt…

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Geld maakte niet gelukkig, maar volgens de mensen met geld geeft het veel vrijheden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst ís mijn leven in veel opzichten; ik ben voortdurend met kunst omringd.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot die ook kunsthistoricus is.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met Hester Alberdingk Thijm, die aan het roer staat van een toonaangevende bedrijfscollectie, vanwege haar inspirerende persoonlijkheid en haar visie op eigentijdse kunst.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kan niet wachten: op 2 juni 2018 start de tentoonstelling over de intrigerende Franse symbolistische kunstenaar Odilon Redon. Hij is in Nederland relatief onbekend. Wij hadden een andersoortig symbolisme. Maar mevrouw Kröller-Müller kocht al vroeg veel werk van hem aan. Mijn missie: Redon voor de bezoekers aan de tentoonstelling te ontsluiten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Kunstenaar Marc Mulders. Ik heb zijn werk vaak gezien en ik vind het heel bijzonder, maar heb hem zelf nooit ontmoet.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Je kunt me treffen in de diverse landelijke musea, waaronder het Kröller-Müller Museum.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Sasja Hagens, een Rotterdamse kunstenaar (vrouw), en de Goese kunstenaar Ineke Otte, die vooral bekend is om haar opvallende sieraden.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via mijn e-mailadres geertjewaanders@gmail.com en via social media.

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s