Passie Pensioneert Nooit voor Caroline Westerhout

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het creëren. Het kunnen. Het mogen.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Elk moment van rust, liefde, vrede of genot. En alles tegelijkertijd is echt ultiem.
Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat er iets pijnlijks gebeurd met één van mijn kinderen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Verkopen. Jippie!
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is mijn spontaniteit. Daardoor kan ik nogal eens tactloos reageren, wat niet iedereen (inclusief ondergetekende) me in dank afneemt. Ik probeer dan ook te minderen.
Wat is mijn grootste valkuil? De doofpot. Die altijd uit elkaar knalt wanneer hij vol zit.
Wanneer zou ik liegen? Ik lieg weleens om iemand niet te kwetsen. Maar dat pakt meestal niet goed uit voor mezelf.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Adrian Ghenie, Emilio Villalbe, Jenny Saville. Op dit moment. Morgen kan het weer anders zijn, of denk ik weer aan iemand anders.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De zakelijke kant, het bijwonen van expositie-openingen en de onzekerheid.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Wanneer ik tevreden en verrast opmerk wat ik eigenlijk allemaal kan.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik zie mezelf als kunstenaar niet pensioneren. Het is wie ik ben. Dat houdt niet op wanneer ik een bepaalde leeftijd heb bereikt.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Nou, ik zou wel wat minder onzeker willen zijn en wat minder spotlight-allergie willen hebben, maar tegelijkertijd vind ik het niet belangrijk genoeg.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste prestatie is toch wel dat ik (vaak) kan wat ik wil kunnen.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Italië. Uiteraard. In een ruim atelier, achter mijn galerie. In een prettig dorpje in de vorige eeuw.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn intuïtie.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat vind ik lastig om over mezelf te zeggen. Ik ken mezelf vrij goed maar waarin ik markant ben?
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In mijn dromen denk ik. Is dat in mijn stad? Ja toch?
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Er is geen boek an sich wat dat heeft gedaan. Uitspraken beïnvloeden me wel; visies, meningen, gedichten en soms slechts een korte zin die ik ergens lees. Maar de bron vergeet ik vaak.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik wil Moon van Sia beluisteren. Of, The chauffeur van Duran Duran. En de stilte. Ik wil absoluut geen bladblazer horen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Heb ik die?
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Alle vrouwen die voor zichzelf opkomen. Alle mensen die voor anderen opkomen, zonder zelfbelang.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Geen één. Iedereen heeft een andere smaak. Wat ik prachtig vind, vind jij misschien tijdverspilling. En visa versa.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Die uitspraak zegt mij dat ik daar nog niet ben. En tegelijkertijd vind ik ‘de vrijheid om te creëren’ stroken met het woord, financiële. Geld heeft niks met vrijheid te maken. Vrijheid zit in je hoofd. Geld niet.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De hoofdrol.
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou wel graag met veilinghuis Christie’s willen werken.
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kijk heel erg uit naar het project, elke maand minstens één groot werk verkopen.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018. Ik heb geen grote behoefte ‘iemand’ te ontmoeten. Wel zou ik werk van bepaalde kunstenaars graag ontmoeten.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Bij mij thuis lijkt me het meest waarschijnlijk in die combinatie. De rest is nog niet ingepland.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Rosa Verloop.
Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via mijn website, carolinewesterhout.nl
Via mijn mailbox,
Via mijn facebook of instagram account.

 

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s