Passie Pensioneert Nooit voor Janny Schuijffel

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het woord passie is een containerbegrip geworden, ik heb het daarom liever over gedrevenheid. Mijn drijfveer is, mensen bewust te maken van hun authenticiteit en hun waarom en hoe. Ik wil graag bijdragen aan een mooie(re) maatschappij door (startende) ondernemers te laten stralen. Ik denk en creëer graag mee tijdens de zoektocht van solo ondernemers naar hoe zij hun product of dienst zo oorspronkelijk mogelijk kunnen vormgeven en uitdragen. Hoe zet je jezelf en, of je onderneming neer van logo tot outfit. Dat doe ik het liefst.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wow, daar heb ik weinig idee van. Ik ben een te grote realist om te denken dat er zoiets als, ultiem geluk bestaat. Ik vind het fijn als ik geniet van de kleine dingen, in het moment ben, geen zorgen heb en word geraakt in mijn ziel. Meestal heeft dat te maken met de natuur, volledige acceptatie van mezelf en de situatie waarin ik mijn begeef. Mijn idee is dat er slechts momenten van levensvreugde zijn.

Wat is mijn grootste angst? Afhankelijkheid. Eenzaam en alleen oud worden.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat ik zoveel mag leren. Dat er steeds weer nieuwe ideeën ontstaan. De eindeloze mogelijkheden van mogen en kunnen bedenken en kunnen maken. De ontdekking dat het meestal simpel is, terwijl mijn brein ingewikkeld doet. Dat er een ‘eindresultaat’ is. Dat het projecten zijn, het heeft een begin en een einde, heel fijn vind ik dat!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Door mijn grote realiteitsbesef relativeer ik vaak situaties, meningen en mensen tot bijna zinloos. Dat is niet altijd leuk voor de mensen om mij heen. Ik kom daardoor negatiever over dan ik ben. Ook voor mijzelf is dit niet altijd even prettig. Ik voel mij, om die reden, meestal niet verbonden met wat voor de meeste mensen ‘leuk’ is.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn zelfstandigheid is een kwaliteit, met als valkuil ‘te solistisch bezig zijn’. Ik zou vaker anderen kunnen betrekken bij mijn werk, bij wie ik ben als persoon. Mijn allergie is afhankelijkheid, vandaar die angst.

Wanneer zou ik liegen? Ik ben geneigd te zeggen, nooit. Ik zwijg wel regelmatig. Ik vind dat mensen over het algemeen slechte luisteraars zijn en een te groot ego hebben. Ik voel me niet geroepen om de waarheid te vertellen aan zo’n persoon. What comes around goes around denk ik dan.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik vind dit altijd een lastige vraag, omdat ik meer een verwonderaar ben dan een bewonderaar. Ik vind dat iedere vormgever, creator, artist op zijn of haar manier iets toevoegt aan de wereld en dat bewonder ik, niet zodanig een persoon. Ik leef graag met de illusie dat iedereen evenveel bewondering geniet.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik zelf een dagstructuur en regelmaat moet aanbrengen in mijn leven als zelfstandig ondernemer. Administratieve- en belastingverplichtingen. Dat social media de laatste jaren zo’n grote rol is gaan spelen, in het werk. Ik voel me nog altijd verplicht om regelmatig te posten in plaats van dat ik het oprecht wil.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Ik was (en ben) het meest gelukkig met mijn werk, omdat ik als solo– ondernemer volledig mezelf kan zijn, dat lukt mij in de rol als werknemer nooit. Wanneer een klant teruggeeft; dat hij zich gehoord, gezien en gesteund voelt. Ik haar op weg heb geholpen om haar onderneming, haarzelf of haar boodschap in een passend beeld vorm te geven. 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Het zegt mij, dat als je echt, echt jezelf bent en dit in balans is met wat je doet en uitzend, dat je dan tot aan je dood hiermee jezelf kan blijven voeden. Gewoonweg, omdat het klopt en energie geeft in plaats van af te tellen tot het moment in je leven waarop je kunt stoppen met dat wat kennelijk niet helemaal echt je ding was en wie jij als mens bent.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik wil niets aan mezelf veranderen. Het heeft me jaren gekost mezelf te leren kennen. Nu begrijp ik mezelf, accepteer en heb zelfvertrouwen. Ik denk dat dit voor iedereen, in meer of mindere mate geld, volledig jezelf mogen zijn van jezelf, heb jezelf lief.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? De transformatie die ik eind jaren 90 doormaakte tijdens mijn opleiding tot yogadocent. Ik was een onrustig en temperamentvolle jonge vrouw, na drie jaar opleiding stond ik stevig en in contact met mijn hele wezen. Dit was nodig om uberhaupt professioneel te kunnen presteren als solo-ondernemer. Ik raad iedere professional aan om zich persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een warm land. Op een rustige plek tussen de bergen en een heldere zee met een weids uitzicht.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn mind en gezondheid. Ik hecht geen waarde aan bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn authenticiteit, zelfstandigheid en eerlijkheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Achter mijn woonhuis ligt een bos, ik wandel daar vaak met de hond. Tijdens de wandelingen worden mijn gedachten kalm en komt er als vanzelf ruimte voor ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Nijmegen heeft veel fijne plekjes om te eten en drinken. Ik heb niet één favoriete plekje. Een aantal gelegenheden hebben mijn voorkeur. Zo past er altijd wel een plekje bij mijn stemming of gelegenheid.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat ik het lezen van boeken leuk ben gaan vinden, dat heeft mijn leven beïnvloed en niet zozeer een specifiek verhaal, maar gewoon alle boeken die ik met meer of minder plezier heb gelezen voegen onbewust iets toe aan mijn zijn.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik vind het onder meer leuk en waardevol om boeken te lezen ‘van eigen bodem’ zoals, Connie Palmen, Herman Koch, Rita Spijker, Alex Boogers, Jan Cremer, Griet op de Beeck, Herman Brusselmans, Dimitri Verhulst en nog veel meer.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Sowieso Wende Snijders, Paulo Nutini en Selah Sue [Acoustic]

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pipi Langkous.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vriendinnen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zienEr is zoveel moois te zien, ik kan geen keuze maken. Als ik iets moet aanbevelen kijk dan naar ‘art house’ films zoals, bij voorbeeld The tree of life, maar ook Magnolia, of Shutters Island en de recente film Moonlight zijn prachtig.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Genoeg geld hebben om van rond te komen, zodat je alle tijd kunt stoppen in vormgevend denken en je creatieve proces.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een lerende en inspirerende rol. Steeds weer leren om anders te kijken, anders te denken, voelen en ervaren. Bijstellen, openen en verwonderen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Iedereen die in mijn (verhaal) kennis en intenties gelooft en daar aan bijdraagt op emotioneel als financieel vlak.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met alle creatieve authentieke ondernemers die durven delen en kennis kunnen en willen uitwisselen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kijk er naar uit om mijn zorgvuldige branding & being programma ‘Een glansrijke start’ komend jaar aan (startende) ondernemende vrije beroep beoefenaars te mogen doorgeven/coachen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Ik heb voor komend jaar als doelstelling, geen nieuwe professionele ontmoetingen, maar ga het jaar 2018 gebruiken om hierover na te denken voor 2019.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018Je kunt mij ontmoeten tijdens een van mijn dag workshops of coach programma. Het is ook mogelijk dat jij mij ontmoet als deelnemer bij inspirerende workshops van concullega. Mijn illustratie werk is sowieso te zien in het magazine juf&meester. Ik ga er in 2018 helemaal voor en wil zoveel mogelijk interessante opdrachten kunnen uitvoeren van ‘logo tot outfit’. De eindresultaten van afgeronde projecten en opdrachten kun je t.z.t. altijd terugvinden in mijn portfolio op de website.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Esther Appels. Zij runt onder andere met passie haar eigen spiritueel en creatief centrum de Appel.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Website: www.studioglans.nl

Facebook: www.facebook.com/studioGlans/

Instagram www.instagram.com/studio_glans/

Linkedin: www.linkedin.com/in/janny-schuijffel-274055b4/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s