Passie Pensioneert Nooit voor Liza Snook

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Het vinden van nieuwe ontwerpen, de bijzondere ontmoetingen en het delen van de dingen die ik zo mooi vind.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?
Lopen langs een uitstrekt leeg wit strand op Terschelling met de Brandaris op de achtergrond.

Wat is mijn grootste angst?
Mensen verliezen die me dierbaar zijn.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?
De variatie. Elke dag is anders en ik kom elk jaar in nieuwe steden, werk op nieuwe interessante plekken en leer van elk project weer iets nieuws. En hoe het volgende keer nog beter kan.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
Ik heb akelig weinig geduld.

Wat is mijn grootste valkuil?
Mijn veel te optimistische to-do-lijstjes.

Wanneer zou ik liegen?
Als ik er iemand mee zou kunnen redden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Ik vind verschillende mensen in meerdere disciplines inspirerend: Hansje van Halem (grafisch ontwerper), Danielle Krysa (The Jealous Curator) en Peter Greenaway die niet alleen in zijn films visueel spektakel maakt, maar ook in tentoonstellingen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
Het transport van de schoenen naar en terug van een expositie. Ik vind het lenen van een bibliotheekboek al lastig, laat staan het unieke werk waar iemand bloed, zweet en tranen in heeft zitten. Hoe goed je alles ook regelt, er gaat altijd wel iets logistiek mis of er is vertraging. Alles is altijd weer op te lossen, maar het kost dan extra veel tijd en energie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
Als een expositie opent en ik zie mensen met aandacht rond kijken en wijzen en glimlachen om de objecten die ik met het museumteam bij elkaar heb gezocht en geïnstalleerd.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Passie heeft geen leeftijd.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Ik doe vaak teveel dingen tegelijk, heb altijd onrust en te weinig tijd.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
Nederland als basis werkt voor mij prima. Maar ik ben nu drie keer in Detroit geweest en daar zou ik zo kunnen wonen en werken.

Wat is mijn meest waardevolle bezit?
Ik denk mijn laptop. Daar staat alles op: foto’s van mijn reizen, familie en vrienden én de afgeronde projecten, lopende projecten en plannen voor de toekomst.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Ik heb geloof ik wel een goed oog, ik maak mensen blij met mijn vondsten en mijn enthousiasme.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In de auto. Ik ben veel onderweg, voor het ophalen of terugbrengen van schoenen en volleyballers.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Cappuccino bij Paagman, lunch bij ZO Zoet en Zout en ‘s avonds een salade aan het Scheveningse strand.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Ik kan geen titels noemen van boeken die zo belangrijk zijn dat ze mijn leven beïnvloed hebben.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Anna Enquist, A. F. Th. van der Heijden en de dichter Elly de Waard.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Perfect Day van Lou Reed.

Wie is mijn held of heldin in fictie?
Batman

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Topsporters. Het is begonnen met plakboeken over Johan Cruijff, maar naast kunst is sport mijn grootste liefde. Ik vind het altijd fascinerend dat sommige mensen zo goed zijn in hun sport en ik kan met tranen over de wangen naar de Olympische Spelen kijken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
Blade Runner van Ridley Scott is mijn favoriet, ik zou iets aanbevelen in dat genre.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij?
Ik vind het heel prettig om mijn eigen bedrijf te runnen, mijn eigen tijd in te delen en geen uurlijsten meer bij te houden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Een grote rol. Ik haal veel van mijn inspiratie uit de kunsten. Ik houd van heel uiteenlopende dingen, dus ik vind overal wel iets mooi in.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
Mijn partner Taco Zwaanswijk, hij heeft voor mij mijn website gemaakt in 2004 en dat heeft mijn leven compleet veranderd. Hij is mijn klankbord en heeft altijd weer goede ideeën. Hij maakt samen met onze dochter Loladina video’s voor mijn website en zij helpt me soms bij de organisatie van projecten. Soms is het net een familiebedrijf. En onze dochter Alaska heeft de liefde voor schoenen van mij overgenomen. Het was erg fijn om haar deze zomer mijn werk in Budapest te laten zien.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?
Na de expositie Shoetopia van afgelopen najaar in Detroit wil ik ook heel graag samenwerken met andere musea in de VS. En met Amber Verstegen heb ik in 2017 het kunstproject Jan Jansen Shoe Treasures opgezet met een eigen publicatie ’No More Shoes’, daar gaat zeker een vervolg op komen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?
Ik werk momenteel aan een hoeden-expositie ‘Hats off to hats!’ met het Spielzeug Welten Museum in Basel, Zwitserland. Deze start in oktober. De samenwerking aan de expositie ‘History under your feet’ in 2014 beviel zo goed, dat ik ook meewerk aan diverse komende exposities. Verder lopen er diverse projecten: ik doe voor het 10e jaar beeldredactie van de schoenkalenders voor Workman Publishers in New York. Samen met fotograaf Charlotte Visser heb ik het merk ‘Col-lec-tion’ opgezet, illustraties gemaakt met verzamelde Barbieschoenen, daar moet dit jaar een webwinkel bij komen. De website virtualshoemuseum.com wordt dit jaar aangepast voor mobiele telefoons en tablets. Genoeg te doen!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018.
Ik vind Museum Voorlinden in Wassenaar een geweldig museum, ik zou graag een keer met de eigenaar Joop van Caldenborgh koffie drinken en vragen stellen over zijn prachtige collectie.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?
‘HIGH HEELS – Die hohe Kunst der Schuhe’, is nog te zien in Kasteel Lichtenwalde, bij Chemniz, in Duitsland tot 25 februari. En de virtuele schoen-collectie is te zien op mijn VirtualShoeMuseum website en daar staat ook een agenda op waarop nieuwe projecten te zien zijn.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Ine Reijnen, kunstenaar uit Amsterdam. Haar werk ‘Made in China’, portret van de Dalai Lama in 16 delen, hangt bij ons thuis aan de muur. Er zit een prachtig verhaal achter en hele mooie herinneringen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
liza@virtualshoemuseum.com

http://www.virtualshoemuseum.com
http://www.janjansenshoetreasures.com
http://www.col-lec-tion.com
Publicatie No More Shoes ISBN 9789082773002

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s