Passie Pensioneert Nooit voor Karin Jacobs

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat is toch wel het omgaan met mensen. Zowel bij mijn werk met Kookstudio de Garde, FIJN magazine, evenementen en als politiek kandidaat gaat het om mensen. Om erachter te komen waar het om gaat en samen tot iets te komen daar doe je het voor.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk zijn van die momenten die je opeens overvallen. Vaak gebeurt dit op een moment waarbij het niet voor de hand ligt. Dit voel je vooral als je ook de dalen kent en zo’n geluksmoment is ook weer net zo snel weg als dat het komt. Maar dat is ook goed, hoe raar het ook klinkt maar van een voortdurend gevoel van ultiem geluk daarvan word ik niet gelukkig.

Wat is mijn grootste angst? Dat is toch wel de angst voor de angst. Dat die het overneemt. Ik wil niet te veel in details treden maar er zijn momenten geweest waarbij ik echte angst heb ervaren, meestal irreële angsten maar wel met het gevoel dat ik de controle ging verliezen. Dat is een verschrikkelijk gevoel dat kan uitmonden in een paniekaanval. Gelukkig ben ik nu over het algemeen sterk genoeg om over die angst heen te stappen, diep in en uit te ademen en door te gaan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid. Ik heb best lang in de grafische sector gewerkt met veel collega’s. Dat vond ik heerlijk, de structuur, het contact met de collega’s en samen iets maken. Ondanks dat ik daar dus met veel plezier op terugkijk vind ik nu de vrijheid het fijnste. Ik heb het nog eens gedaan later, werken in dienstverband. Dit was nadat ik al een hele tijd voor mezelf werkte. De magie was weg, het werkte niet meer. Het zelf mijn agenda beheren, als ik een ochtend geen zin heb dan werk ik de avond door, dat geeft mij voldoening.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Het chaotische, heel apart hoor met deadlines en organiseren ga ik tot het uiterste, maar in mijn privéleven is het anders. Opruimen, schoonmaken er zijn altijd dingen die ik liever doe. Ik kan me ook echt laven aan mijn moeder, schoonzus, buurvrouw, vriendinnen waar het allemaal netjes en gestructureerd is. Dan neem ik me voor dat ik het ook zo wil en dat gaan dan een paar dagen goed. Dit is overigens ook iets waar mijn echtgenoot zich enorm aan stoort, als we een woordenwisseling hebben dan gaat het bijna altijd over het huishouden.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat is mijn enthousiasme. Iets of iemand kan me diep raken en daar wil ik dan ver voor gaan. Dit gaat heel vaak goed maar soms houdt dit ook in dat ik iets beloof wat ik dan niet waar kan maken. Daar moet ik echt op letten, dat ik even tot 10 tel en rustig reflecteer voordat ik toezeggingen ga doen.

Wanneer zou ik liegen? Dat is een lastige, ik ben niet zo goed in liegen, misschien wel iets verzwijgen, iets met de mantel der liefde bedekken maar liegen niet zo snel.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Bij de kookstudio is dat mijn man Marc, het is ook zijn professie, het koken tot kunst verheffen en dit doorgeven aan mensen. Ik faciliteer alleen. Wat schrijven betreft zijn het heel veel mensen die ik bewonder en die me inspireren. Ik lees al zo lang ik me kan herinneren, ik lees iedere dag en dan alles wat me voor handen komt. Probeer dan nog maar een keuze te maken, ik bewonder iedereen die schrijft zolang het authentiek is.
En nou denk ik niet dat politiek actief zijn nu al een professie is van me maar hierin bewonder ik de mensen die hun nek willen uitsteken voor ons allemaal. Als ik in mijn omgeving kijk dan vind ik onze burgemeester Wilma Delissen bewonderingswaardig. Zij staat midden in de samenleving en is oprecht betrokken. Hans Derks is een man uit onze fractie die al zo lang meedraait in de politiek, ik vind het mooi om te zien hoe hij nog steeds overal van op de hoogte is en dit ook wil doorgeven. Van

zo’n wijze man wil ik heel graag leren.


Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het klinkt misschien raar maar mijn werk voelt nooit als werk. Ik maak veel uren maar het voelt niet belastend. Als ik dan toch iets moet zeggen dan is het denk ik de financiële kant de administratie, hoewel ik ook besef dat het wel belangrijk is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het meest gelukkig ben ik altijd op de weg ergens naar toe. Als je voelt dat je samen met anderen iets goeds aan het maken bent. Of een moment bij bijvoorbeeld het evenement Glitz & Glam, dat je om je heen kijkt en ziet dat er zoveel mensen aan het genieten zijn. Een FIJN magazine waarbij je voelt dat die klopt, dat er een goede balans in zit en dat ik dan reacties krijg van lezers dat ze ervan hebben genoten of dat het hun heeft geraakt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Daar geloof ik zeker in. Ik ben nu 49 en gepassioneerder dan ooit. Ik geloof niet dat ik als ik straks 67 jaar ben (als ik dat mag worden) dat ik dan zeg, klaar! Ik heb iedere dag nieuwe ideeën en plannen en deze komen in beelden voorbij. Dit hoop ik zolang ik leef te hebben en te kunnen doorgeven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat is dus wat ik hierboven al heb omschreven, dat ik een betere huisvrouw ben en ja ik heb nog steeds goede hoop. Qua uiterlijk zou ik wel een aantal kilo lichter willen zijn, ook daarin blijf ik hoop houden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat vind ik echt lastig om te zeggen. Ik durf toe te geven dat er best wat dingen niet zijn gelukt maar de grootste prestatie? Ik denk dan toch het ontwikkelen van grote evenementen en dan het bij elkaar brengen van mensen die dit vooraf niet hadden kunnen bedenken. Dat het dan in elkaar valt en dat dit lange samenwerkingen oplevert dat vind ik wel iets moois.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Voor FIJN kom ik op heel veel plekken. Vaak denk ik; hier zou ik wel willen werken. Alles wat met passie wordt verteld en gedaan komt binnen. Dit heb ik vooral in de zorg, ik heb bijvoorbeeld een aantal dagen mee mogen lopen bij Zorgcentrum Vincent Depault. Dit was zo gaaf, waarschijnlijk komt het ook omdat ik vroeger al altijd met mijn vader meeging naar zijn werk in de zorg. Het voelde bijzonder en vertrouwd. Maar uiteindelijk leef en werk ik toch het liefste zoals ik nu doe. Dat ik dan soms mag ‘proeven’ van andere mogelijkheden is van toegevoegde waarde. En leven doe ik het ook het liefste zoals ik nu leef, met mijn gezin. Ik heb ook in een onveilige situatie geleefd, met een ex die mij zowel fysiek als mentaal mishandelde. Dat ik nu een veilige thuishaven heb waar ik mezelf mag zijn is zo waardevol.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Of je het een bezitting kunt noemen weet ik niet maar dat zijn onze drie kinderen, 2 jongens en een meisje. Dat is alles. Daarnaast heb ik ook nog een fantastische teckel Donna die het leven ook net nog een stukje mooier maakt.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn spontaniteit die soms net over het randje gaat, dit leidt soms tot schaamte bij mijn kinderen en man. Althans dat zeggen ze dan, ik denk dat ze het stiekem ook wel grappig vinden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik woon niet in een stad maar in een dorp, Panningen om precies te zijn in de mooie gemeente Peel en Maas. De beste ideeën krijg ik denk ik in de natuur, tijdens een boswandeling met mijn hondje.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat zijn veel verschillende plekken, we hebben gelukkig veel horecagelegenheden in de buurt en ik wissel het graag af. Wat eten betreft is het wel fijn als ze een leuke vegetarische keuze hebben.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het boek waar ik vroeger veel aan heb gehad en wat ik stuk heb gelezen is de kracht in jezelf van Joseph Murphy. Als ik bang of onzeker was dan las ik een stukje en laadde ik mezelf weer op.

Ik heb ook altijd veel biografieën gelezen en dan maakt het me niet uit van wie. De overeenkomst van de mens ook hierin is de passie voor iets en dat inspireert me keer op keer.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Wow, dat is moeilijk te zeggen. Uit alle duizenden boeken die ik heb gelezen en in alle fases van mijn leven zijn dit ook andere schrijvers. Een paar die ik zo kan opnoemen: Carlos Ruiz Zafon, Elena Ferrante en Khaled Hosseini. Even verstand op nul en lachen: Sophie Kinsella. Ook geniet ik van onze Nederlandse schrijvers; voor mij uitblinkers Susan Smit en Ester Verhoef die ik onlangs heb ontmoet, heel kort maar wel erg leuk.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Elvis, mijn all time favorite en dan vooral ‘Suspicious minds’

Wie is mijn held of heldin in fictie?  Pipi Langkous! “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan!” Heerlijk!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Jeetje, dat zijn er zoveel. Ik zag van de week ‘Over mijn lijk’ en daar was Gerianne een meisje van 17 jaar dat stervende was. Hoe zij sprak…ik kan het niet in woorden vatten maar zo wijs. Een echte heldin. Ik heb ook ooit een deelneemster uit ‘Over mijn lijk’ mogen interviewen, Eveline, ook al zo’n ontzettend wijs en liefdevol iemand. Als je de dood in de ogen kijkt dan valt al het andere weg en blijft de essentie. In mijn naaste omgeving zijn mijn ouders ook mijn helden. Met name mijn vader, bij bepaalde stappen die ik maak denk ik; hoe zou pap dat vinden? Hij is zo ‘down to earth’ en raakt de goede snaar, ook als ik het vaak niet meteen toegeef denk ik later hij heeft gelijk. Ben dankbaar dat ik ze zo lang bij me mag hebben, dat is niet iedereen gegeven.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  In a Better World – Hævnen 

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Best veel, bij wat ik doe denk ik niet in eerste plaats aan geld. Het gaat erom of ik het leuk vind om te doen. Ik moet wel leren om wat zakelijker te zijn dat maakt het ondernemen ook weer gemakkelijker. Mijn man is er op dit moment beter in en gelukkig neemt hij me hierin op sleeptouw.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Dit speelt een grote rol. Kunst heeft me altijd gefascineerd en ik kan geraakt worden door een schilderij, een verhaal, theater eigenlijk alles waar expressie in zit.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?  Ik ben een gezegend mens dat ik met veel mensen mag samenwerken. Ik vind fan een beetje een raar woord, niemand hoeft fan van me te zijn. Wel is het fijn als iemand blij wordt van mijn werk of er iets van kan gebruiken. Partners in crime heb ik ook voldoende, samen sparren, plannen maken, dat vind ik super. Het kan om kleine of grote dingen gaan, dat maakt niets uit.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met de kookstudio hoop ik nog steeds prettig met mijn eigen man te werken. Voor FIJN met heel veel mensen met ieder een eigen verhaal. Daarnaast met fotografen, adverteerders, columnisten, redacteuren en vormgevers. De laatste is nog even spannend, ik had een hele toffe samenwerking met vormgever Ruud, dat gaat niet meer en nu is er een vormgeefster. Dat komt vast ook wel goed. In maart zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad, ik hoop natuurlijk dat ik ook echt in de raad kom en dat ik écht kan gaan samenwerken met de andere raadsleden. Ik heb al leuke contacten bijvoorbeeld met Teun Heldens uit onze fractie. Dat ik straks met hun mag samenwerken en mijn steentje kan bijdragen dat zou ik graag willen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mooie magazines maken met interessante onderwerpen waarover ik nu misschien nog niets weet. Iedere keer leer je weer. En de gemeenteraad, de weg ernaar toe is al interessant, alleen hiervoor had ik het al niet willen missen. De grote evenementen heb ik even op een laag pitje gezet, alles kan niet, anders komt het nooit goed met mijn huishouden, haha.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik kijk wat om mijn pad komt, er zijn niet veel mensen die ik niet wil ontmoeten. Nu met de verkiezingen is het wel leuk om Mark Rutte te ontmoeten, lijkt me een aardige kerel.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Mijn werk: bij de kookstudio in Helden, vier keer per jaar in FIJN magazine, huis aan huis in Peel en Maas en op verschillende punten in Leudal en Horst aan de Maas. En verder overal waar het gezellig is

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Oh dat zijn echt zoveel mensen die ik hiervoor zou kunnen opgeven, hoe kan ik daar ooit een keuze uit maken? Begin maar eens met Ine Jacobs, weer een hele andere tak van sport, met de nadruk op sport. Zij gaat terug naar de basis, heel interessant.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

karin@fijnmagazine.nl
http://www.kookstudiodegarde.nl

FB FIJN Magazine / Karin Jacobs op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s