Passie Pensioneert Nooit voor Lot Bouwes

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Voor mijn werk ontmoet ik heel veel mensen die me inhuren om gedichten voor ze te schrijven. Voor mij voelt dat als het geven van een soort therapeutisch cadeautje: ik probeer altijd de kern van mensen aan te raken met zo min mogelijk woorden. Dat blijft een uitdaging maar de reactie van mensen is zo mooi!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Geluk is voor mij het ‘thuisgevoel’. Dat je helemaal oké bent waar en met wie je bent en dat er niets hoeft. Op zo’n moment accepteer ik mezelf volledig zoals ik ben.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik op een dag geen woorden meer heb, terwijl ik ze misschien wel nodig heb om mezelf te uiten. Dat voelt een beetje alsof ik mijn tong kwijt ben geraakt terwijl ik nog heel veel te vertellen heb.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? In het schrijven kan ik volledig mezelf zijn, ik schrijf over alles. Ook negatieve gevoelens of onzekerheid. Mijn werk voelt dus niet als werk, het is gewoon wie ik ben.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan mijn eigen grenzen niet snel genoeg aanvoelen. Daardoor ben ik dingen vaak van het ene op het andere moment zat. Op feestjes wil ik dan ineens naar huis en tijdens gesprekken luister ik dan ineens niet meer. Ik lach ook vaak te hard om mijn eigen grapjes (die andere mensen dan niet begrijpen).

Wat is mijn grootste valkuil? Ik kan soms veel te veel hooi op mijn vork nemen waardoor ik verzuip in opdrachten en verplichtingen. Ik vind het niet perse moeilijk om nee te zeggen maar ik denk vaak dat ik meer aan kan dan ik eigenlijk kan.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer ik iemand niet wil beledigen..

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Reclame voor mezelf maken, op social media bijvoorbeeld. Soms vind ik het zo moeilijk om mensen op de goede manier te benaderen. Ik ben niet goed in dat commerciële gedoe.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Tijdens de boekpresentatie van mijn dichtbundel Wezens. Al mijn vrienden en familie waren er,

maar ook vreemden. En ik mocht voordragen uit mijn boek en iedereen werd stil. Toen was ik heel gelukkig.


Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je werkt vanuit passie en niet vanuit verplichting, ben je veel gelukkiger.  Ik denk dat meer mensen moeten leren durven om hun hart te volgen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat onbeleefder willen durven zijn. Ik blijf vaak veel te lief voor mensen die eigenlijk echt een klap verdienen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het uitgeven van mijn dichtbundel Wezens en daaruit voordragen tijdens verschillende festivals en evenementen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou heel graag een huis met een tuin willen. Liever niet in een ander land omdat mijn gedichten allemaal in het Nederlands zijn, dan zou ik er niet van kunnen leven haha!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? In mijn huis staat een oude spiegel van mijn oma. Toen ik hem kreeg was de lijst kotsgroen en hebben mijn vader en ik alle verflagen eraf gehaald en hem opgeknapt. We kwamen er toen achter dat er een stripverhaaltje uit de jaren 50 tussen het hout verstopt zat. Nu heeft de lijst heel veel kleuren, we hebben van ieder verflaagje iets laten zitten.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mensen zeggen vaak dat ik een bepaalde rust en dromerigheid uitstraal.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het kralingse bos als ik wandelingen maak en in koffiezaakjes. Ik vind het leuk om het levensverhaal achter vreemde mensen te verzinnen en dat kan in koffiezaakjes heel goed.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Koekela op de nieuwe binnenweg, vooral als het buiten regent en ze applecrumble serveren! Daarna even rondkijken bij Plaatboef en dan heb ik een perfecte zondag.
En ook Stalles vind ik fijn want daar hebben ze altijd gekke biertjes en goedkope pizza.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Lord of the Rings omdat ik helemaal in een andere, super gedetailleerde wereld kan verdwijnen. The Arrival omdat het zoveel symboliek bevat. Dat is een heel belangrijk boek voor me.

‘You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 

Love Death X van Lisa Mitchell.

Wie is mijn held of heldin in fictie?
The Janitor uit Scrubs.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Jessey-Joy Spronk, Britt Nelissen en Hanke Arkenbout. Drie vrouwen die zich volledig hebben overgegeven aan hun passie en er hun werk van hebben gemaakt. Jessey is opera zangeres, Britt heeft haar eigen winkel vol prachtige producten geopend en Hanke is analoog fotograaf.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
Garden State is mijn lievelingsfilm. Het gaat over twee mensen die elkaar in een paar dagen tijd heel goed leren kennen en heel erg verliefd worden. Maar dan niet klef. Gewoon leuk.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Mijn werk gaat me niet om het verdienen van geld. Zolang ik rond kom door te doen wat me gelukkig maakt, wil ik dit blijven doen. Momenten zijn belangrijker dan geld. Vroeger kon ik heel goed sparen en nu heb ik aan het einde van elke maand bijna geen geld meer over. Ik doe liever leuke dingen met mensen waar ik veel om geef dan dat ik op mijn geld ga zitten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst houdt me vitaal en gelukkig. Ik denk dat ik zonder kunst überhaupt de dag niet door zou kunnen komen. Dan heb ik het over iedere kunstvorm: beeldende kunst, muziek, taal, etc. Ook het zelf maken van kunst zorgt ervoor dat ik me goed voel. Ik word bijvoorbeeld helemaal rustig van tekenen met pastelkrijtjes.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik denk mijn moeder, haha! Die deelt alles over mijn gedichten met haar vrienden.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?
Ik zou het heel gaaf vinden om met iemand samen te werken die een andere kunstvorm maakt. Dus mijn gedichten gecombineerd met beeldende kunst of muziek bijvoorbeeld.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? 
Volgende week gaat mijn webshop open ( www.lotbo.nl ). Daar heb ik heel lang naar toe gewerkt. Ik verkoop daar mijn gedichten op kaarten en Wezens.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? 
Ik ga dit jaar naar Oerol op Terschelling, waar ik mijn gedichten ga delen. Daarnaast ga ik voordragen tijdens verschillende events maar daar mag ik nog niks over verklappen. 


Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Ik zou het heel leuk vinden als Jessey-Joy Spronk haar verhaal hier doet. Zij is een jonge opera zangeres en dat hoor je niet vaak.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn website: www.lotbo.nl

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s