Passie Pensioneert Nooit voor Christiaan Grammer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Passie vind ik best moeilijk te definiëren. Dit omdat iedereen tegenwoordig zijn/haar passie wil nastreven, en dat schept voor veel mensen ook een hoop onzekerheid. Het leven is namelijk niet altijd maar fun. De kunst is om door te zetten en risico te nemen in je werk. Natuurlijk is het voor mij een privilege dat ik met film en muziek aan het werk ben en daarbij super interessante mensen ontmoet, maar het is niet altijd makkelijk om je passie te vervullen. Uiteindelijk moet je wel je huur betalen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gelukkigst ben ik als ik met mijn broertje en zusje samen mooie/emotionele momenten beleef en als we daar als een team staan. We delen ook dezelfde interesses, muzieksmaak en vriendengroep, dat voelt heel rijk. Samen koken (wat ik niet goed kan, en zelden doe) met mijn vriendin of gitaarspelen met mijn beste vriend vind ik ook heerlijk.

Wat is mijn grootste angst? Het gevoel hebben dat het uiteindelijk toch niet helemaal gelukt is zoals ik het voor me zie. Het moeilijke vind ik, dat je zo goed bent als je laatste werk. En mijn verwachting van mijzelf staat niet parallel aan de realiteit. Ik wil altijd bigger, better and improved.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik een project heb afgerond, en daar een half jaar later naar kijk en denk, ja ik heb het toch wel gefixed. Ik ben namelijk niet zo snel tevreden, later kan ik pas reflecteren.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik zie snel beren op de weg en dat kan soms ook zijn uitwerking hebben op de mensen in het team of mijn omgeving. Ik weet vaak heel goed wat ik zelf wil, maar dat spreek ik niet altijd uit. Daardoor kunnen er in een later stadium wel eens confrontaties ontstaan.

Wat is mijn grootste valkuil? Faalangst

Wanneer zou ik liegen? Ik ga meestal wel de confrontatie aan. Liegen houd ik niet lang vol. Dan maar even met zweet op de bovenlip tegenover elkaar zitten. Omdat ik met film heel beeldend werk, speel ik ook letterlijk open kaart. What you see, is what you get.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Graag zou ik een David Lynch, of een Wes Anderson noemen. Dit is voor mijn gevoel altijd een soort ver van mijn bed show. Maar wat mij heel erg aantrekt in dit vakgebied zijn de mensen om mij heen, en dat zijn de mensen die mij beïnvloeden en zorgen dat ik een stapje harder ga in mijn eigen ontwikkeling. Ik vind het heel tof als ik mensen zie floreren waar ik een keer mee heb gefilmd of een biertje mee heb gedronken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Financien en de pre-productie. Op de academie was ik ook altijd een van de eerste die al wat kon laten zien in beeld. Omdat ik het zo veel beter kon verwoorden.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik net was afgestudeerd en we (Safi en ik) op eigen kracht een tof platform (Cavemen) hebben neergezet waar we ons creatieve ei in kwijt konden. En ik heb een korte docu gemaakt over eenzaamheid en vergrijzing met oudere vrouwen, toen merkte ik dat ik niet alleen esthetisch beeld kon maken, maar ook met gelaagdheid kon werken en werd het uiteindelijk een heel persoonlijk document.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Laatst had ik het met mijn vader over pensioen en dat ik nog 37 jaar zou moeten werken. Maar de manier waar op ik nu werk, voelt niet als werk. Het is echt leven en vooral beleven. Ik zou dit makkelijk tot mijn 80e kunnen volhouden. Wel ff afkloppen, ik hoop dat ik oud wordt, maar het is wel echt zo.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik wat meer in het moment leef en niet zozeer kijk naar het verleden of juist naar de toekomst. #mindfulness. Haha. Ik mag soms best wel eens trots zijn op wat ik maak.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb gezien dat ik mezelf een bepaalde kant in kan sturen en daardoor ook progressie boek. En dat ik communicatief sterker wordt met elke klus die ik doe. Ik kan echt een stresskip zijn. Het is meer persoonlijke ontwikkeling, maar dat is ook de manier waarop ik werk.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Toscane (Italie). Gewoon omdat ik van het Italiaanse weer houd, het eten, en vooral de landschappen.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn Gibson Les Paul en Mijn Macbook Pro. Ik ga denk ik mijn inboedelverzekering op ga zeggen. Maar mijn harde schijf staat vol met videos van familie, vrienden, projecten en zelfgemaakte liedjes. Dat is wel echt mijn meest waardevolle bezit.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat de mensen om mij heen niet goed weten of ik nou serieus ben of dat ik een grapje aan het maken ben. Dit is op professioneel vlak best lastig soms. Maar als je me een beetje kent, kom je daar wel achter. Denk ik. Ik werk wel aan mezelf, en dat is maar goed ook. 🙂
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Op de fiets, langs de grachten met een lekker muziekje op. Alexander – Truth is mijn nieuwe favoriet. Thanks Boudewijn Grammer
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik vind een halve kip van Kip van het Spit wel echt gewoon lekker. Met patat, mais, groene sla, biertje en die lekkere sausjes. Ik heb ook wel eens in een 3 sterren restaurant gegeten, op de terugweg stonden we zolang in de file, dat we naar de Mac zijn gegaan. #cultuurbarbaren
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Mijn hele familie leest echt super graag. Maar ik zal eerlijk zijn, ik heb nog nooit een boek gelezen. Voel me wel echt dom nu ik dit antwoord, maar het is echt zo. Ik heb gelukkig wel diplomas en kan wel lezen, maar ben niet belezen. Net niet slim. 🙂
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Johnny Cash
Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn Moeder
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Moeder, vader, broeder en zuster.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Gummo. De combinatie van fictie met documentaire, maar ook analoge film en video. Deze technieken zijn weer helemaal terug in videoclips en modefilms tegenwoordig. Die 90s feel.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Moeilijk, maar als je goed je best doet is er veel mogelijk. Het is een kwestie van een goede balans vinden van commercieel en autonoom. Af en toe moet je even een bospaadje nemen om later weer op de de ski-piste terecht te komen. Deze metafoor vind ik wel nice van mezelf. Schud ik zo uit mijn mouw.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Ik probeer altijd met gelaagdheid en een concept te werken. Ik heb de kunstacademie afgemaakt, en daardoor ben ik wel op de hoogte van wat er speelt. Maar ik vind de ontwikkeling van het naar elkaar toetrekken van highbrow en lowbrow wel echt super interessant. Het concertgebouw vergrijst en hetzelfde geldt voor de Opera. Daar zouden dus nieuwe concepten voor ontwikkeld moeten worden, om de nieuwe generatie toch op de hoogte te brengen van kunst en het toegankelijk te maken. In Zaandam was ik artistiek, op de kunstacademie was ik een commercieel mannetje.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Boudewijn, Ilja, Igor en Safi. Ze zijn er altijd geweest in mijn professionele carrière en hebben me altijd gesteund.
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Michael Kiwanuka (Zanger/artiest), omdat zijn muziek super goed past bij mijn manier van filmen.
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Nou we zijn bezig met mooie muziek projecten in combinatie met film. We hebben goeie gesprekken gehad met Sony, Warner Music en Topnotch. Dat komt wel goed.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 ? Vince Gilligan van Breaking Bad. Dat vind ik toch wel echt ongelooflijk.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Op mijn Facebook (Christiaan Grammer), thesecavemen.com en http://www.vimeo.com/christiaangrammer

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Echte mensen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

christiaangrammer@gmail.com

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s