Passie Pensioneert Nooit voor Danielle Van Assema

Mijn grootste passie in mijn werk is mijn klanten gelukkig maken.

Mijn idee van ultiem geluk is samen met mijn familie op een warme zomerdag , aan een lange tafel in de tuin, een goed gesprek , een mooi glas wijn en heerlijk eten.

Mijn grootste angst is mijn kinderen niet groot zien worden.

Het betekenisvol voor andere mensen kunnen zijn , daar hou ik het meeste van in mijn werk. Mijn klanten zijn mensen verloren of gaan iemand verliezen, en maken met eigen handen een urn voor de as. Deze ervaring is troostend en geeft ook hen een gevoel van betekenis.

Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik overal de controle over wil houden. Het kost me moeite de dingen te laten gaan zoals ze gaan.

Uitgangspunt voor samenwerken, want zo zie ik mijn werk, is dat de klik er moet zijn tussen jou en je klant .Dat gevoel missen en toch de opdracht aangaan is onverstandig.

Het antwoord op de vraag is de vraag: waarom zou je liegen? Niet dus, maar als je iemand pijn zou kunnen besparen zou ik het overwegen.

De man die ik erg bewonder is Job Heykamp. Deze man heeft een groot deel van zijn leven gewijd aan het ontwikkelen van een hele mooie glazuurtechniek.

Ik hou er het minst van in mijn werk dat er altijd een breukkans is tijdens de processen. Een breuk is natuurlijk nooit leuk maar als je een urn maakt voor een dierbare is het lastig als het niet in een keer lukt.

Ik was het meest gelukkig met mijn werk toen ik twee jaar na mijn start , tijdens de atelierroute , al mijn werk bij elkaar kon exposeren in mijn eigen tuin.

Passie Pensioneert Nooit? Als je doet wat je leuk vindt hou je daar nooit mee op. Leeftijd kan daarin niet een beperkende factor zijn. Passie , liefde voor je vak, en je kinderen zijn niet eindig. Deze zijn onvoorwaardelijk en oneindig.

Als ik mezelf zou kunnen veranderen dan zou ik opnieuw leven en direct starten met het uitvoeren van wat ik nu doe.

Mijn grootste professionele prestatie is mijn samenwerking met Yarden. Een groot bedrijf in de uitvaartbranche. Mijn urnen staan in Haarlem en Amstelveen en mijn concept “een hart onder de riem” wordt door hen gegeven na een overlijden.

Ik ben heel blij in Nederland met mijn huis aan het Wormer en Jisperveld. Ik zou wel graag een groter, warmer atelier wensen, in mijn eigen tuin.

Op de vraag wat mijn meest waardevolle bezittingen zijn wil ik antwoorden mijn kinderen. Maar kinderen bezit je niet. Dan hou ik het op mijn koeienbodywarmer waarin ik me het meest mezelf voel.

Mijn eigenzinnigheid is soms ook mijn starheid, de liefde voor wat mij voor ogen staat. Vind dat lastig om los te laten. Tegelijkertijd is het ook mijn kracht. Doe wat je hart je ingeeft, consensus doen is zo moeilijk. Ik weet wat ik wil en daar gehoor aan geven, en dat is niet altijd wijs.

De plek waar ik de beste ideeën krijg, naast mijn atelier , is de Schaalsmeerpolder. Daar wandel ik vaak en doe inspiratie op.

De fijnste plek om te eten en drinken is , het Wormer en Jisperveld , varend in de boot met een heerlijk gevulde picknickmand en bijpassende wijnen.

Christiane F, de verborgen geschiedenis en Narziss en Goldmund zijn voor mij belangrijke boeken. Uiteindelijk komt het neer op het maken van keuzes. Een foute keuze is ook een keuze , maar het is nooit te laat om je koers te wijzigen. Iedereen wil Goldmund zijn maar is het leven van Narziss , vol opofferingen niet veel mooier? De strijd in ieder mens.

Ik heb niet echt een favoriete schrijver. Van Dan Brown heb ik wel drie boeken gelezen maar omdat mijn favoriete schrijver te noemen gaat me te ver.

Lastig omdat ik niet geloof in you only die once. Ik heb het ook liever over you only live once. Snoeiharde soul , funk en disco staan dan op mijn lijstje. Misschien toch ook wel een goed idee op de laatste dag met een heerlijk glaasje erbij, en mijn meest dierbaren.

Mijn helden en heldinnen in real life zijn de mensen die een heel lang ziekbed hebben moeten meemaken met hun inmiddels overleden partners. Door de gesprekken die ik de afgelopen tien jaar heb gehad met alle nabestaanden heb ik diep respect gekregen voor de weg vol met opofferingen die ze uit liefde , vrijwillig , met intens verdriet hebben moeten gaan.

Een film om aan te bevelen is een te grote opgave. Er zijn er natuurlijk zoveel die je geraakt hebben. Een kleine opsomming: Nell, The house of the spirits, A river runs through, The Mission, Legends of the fall, Brimstone.

Heel simpel, dan zou ik wel iets anders doen waar ik meer mee zou kunnen verdienen. Geld is ooit verzonnen, geluk niet.

Kunst speelt pas sinds tien jaar een belangrijke rol in mijn leven. Tot ik startte met Urn to Be, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in kunst en bezoek ik regelmatig exposities en musea. Dat ik ik met mijn buurman Henk, die heel veel weet en het fijn vindt om deze kennis over te dragen. Van huis uit ben ik hier niet mee groot gebracht. Ik haal de schade nu in.

Mijn grootste maatje in mijn werk is mijn dochter. Zelf studerend voor creatief vakman. Zij geeft mij eerlijk feedback en bespreekt de lastige aspecten met mij. Overigens is dat wederzijds . Zij stimuleert me ook om stappen te zetten en houdt me soms tegen.

Als mijn dochter klaar is zou ik graag met haar in 2018 Studio van Assema willen voortzetten . Het lijkt mij heerlijk om met haar samen te werken onder een dak en onze plannen uit te werken. Wij willen een ontwerpstudio zijn op het gebied van keramiek, meubels en tassen.

Ik kijk heel erg uit naar mijn expositie in het gebouw van de sociale verzekeringsbank. in Zaandam. Dit wordt een voor mij grote expositie met als thema “wat de aarde ons schenkt”. Geïnspireerd op de reizen die mijn beide zoons gemaakt hebben met school naar Spitsbergen, heb ik hiervoor bijzondere schalen gemaakt in geweien. Deze expositie duurt een maand.

Er zijn twee vrouwen die ik graag zou willen dat Peter uitnodigt voor Passie pensioneert nooit. De ene is Jantine Hos van Raw Felt. De andere is Willemien Westenenk van werkplaats Willemien.

Je kunt contact met me opnemen via www.urntobe.nl www.rakuexperience.com .

0655727696/0756214877

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s