Passie Pensioneert Nooit voor Evy de la Fuente – Modiwirijo

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als Jewelry designer is mijn grootste passie het uitwerken van de ideeën die constant in mijn hoofd ronddwarrelen en toch elke keer weer verrast zijn van het eindresultaat.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is pure liefde beleven en een diepe verbondenheid voelen met iets, iemand of een plek.

Wat is mijn grootste angst? Het verlies van dierbaren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Ik geniet het meest van de connectie met de klant en de combinatie van creativiteit en spiritualiteit, waarbij ik alle vrijheid krijg om te creëren…ja dat is het moment dat de klant bruya (Surinaams voor “in de war raken”) wordt van mijn werk .

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Dat ik soms onzeker ben over hoe goed ik wel ben in mijn werk en dat belemmert mij in mijn keuzes.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik te veel zelf wil doen.

Wanneer zou ik liegen? Liegen? Daar ben ik niet goed in, doe niet graag alsof en komt nog bij dat alle emoties zo van mijn gezicht af te lezen zijn.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder een ieder die een eigen concept durft uit te werken en daarin origineel blijft. Ik hou niet van copy cats.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De zakelijke kant, prijs bepalen en de administratie.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het moment dat mijn sieraden herkend werden als te zijn een Yve en ik gevraagd werd om te participeren in modeshows en exposities in Suriname, Nederland en Curaçao.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? “Do what you Love and Love what you do !” dat is mijn lijfspreuk voor de rest van mijn leven. Ik kan mij niet zo goed voorstellen dat mensen jarenlang een beroep beoefenen waarbij ze dood ongelukkig zijn.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik minder gauw opgeef wanneer iets moeizaam gaat en ook zou ik graag meer discipline willen hebben in de fysieke kant van mijn yoga practice.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? November 2016 in Nederland geëxposeerd en september 2017 in Curaçao.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Daar waar ik mezelf kan blijven en omringt door positieve energie mijn passie kan volgen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn trouwring met drie diamantjes, symbool van de liefde voor mijn man en mijn twee zonen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Love to love, laugh and dance door mijn “open” karakter krijg ik velen over de vloer die mij hun verhaal toevertrouwen. Het proces van connectie door compassie is mooi.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat is een plek zonder drama en stress.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?Potluck met vrienden waarbij iedereen wat mee neemt, gezelligheid met een uitgebreid buffet steeds op een ander plek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? The Yamas and NiyamasExploring Yoga’s Ethical Practice by Deborah Adele.

Dit boek heeft een essentiële bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke groei. Iedereen zou dit boek op zijn/haar nachtkastje moeten hebben. Als het aan mij lag kregen de kinderen op school het ook. Prachtige richtlijnen volgens de yoga filosofie voor jezelf en om te hanteren in je relatie met anderen. Hoe sta je in t leven en hoe ga je om met anderen. Bewuster leren leven en beseffen dat je maar een klein onderdeel bent van een groter geheel, weet dat je niet alles in de hand hebt.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paulo Coelho…the Alchemist “And when you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it “.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eigenlijk wil ik zonder muziek omringt door mijn geliefden mijn laatste dag doorbrengen. Maar het laatste dat ik aan muziek wil horen zal die van mijn zoon Giorgio de la Fuente zijn en op mijn crematie wil ik graag New Orléans funeral music hihi…

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mulan, Moana, Dory haha..de lijst is lang .

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Ik merk steeds meer dat ik mij graag omring met leuke mensen die op hun eigen manier door vallen en opstaan steeds weer een balans weten te vinden en mij en anderen daardoor inspireren.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The pursuit of happiness. A little bit of heaven en zoveel meer.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Financiële vrijheid equals creativity overload equals de droom van elke kunstenaar .

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst geeft energie en inspiratie…brengt mij dichter bij mezelf.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man Hedwig (PLU) de la Fuente.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met super creatieve mensen die hun hart durven volgen, zonder maskers op.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik sta open voor mooie projecten met mooie mensen. Enkele maanden terug deed ik samen met zeven Surinaamse kunstenaars mee aan een expositie in gallery Alma Blou in Curaçao. Het was een mooie ervaring.

Welke mensen in mijn beroep zou ik graag willen ontmoeten in 2018Mensen die out of de box denken en doen. Ik zou graag een edelsmid willen ontmoeten die de uitdaging van mijn nieuw concept aankan.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Studio

https://www.google.com/maps/place/de+la+Fuente+design/@5.8170883,-55.1711907,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x8d09cac316b1dcf5:0xed72c3d00d961fd6

Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100000609875425&ref=br_rs

https://www.facebook.com/profile.php?id=115374038482734&ref=br_rs

Instagram

https://www.instagram.com/yve_de_pe/

Portfolio

https://www.yumpu.com/en/document/view/59462116/yve-portfolio-book

Courtyard Marriott Paramaribo

https://www.facebook.com/CourtyardParamaribo/?ref=br_rs

Youtube

https://youtu.be/0vqvkhRsPg4

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Kim Sontosoemarto

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

E-mail yvedepe@hotmail.com

WhatsApp +597 8802556

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s