Passie Pensioneert Nooit voor Lotte Broeren

Mijn naam is Lotte Broeren en sinds dit jaar ben ik werkzaam als zelfstandig grafisch ontwerper in Noord-Oost Brabant. Ik help klanten met het ontwerpen en realiseren van volledige identiteiten (denk aan logo’s, briefpapier, visitekaartjes, websites, etc.) magazines, websites, boeken en nog veel meer. Eigenlijk de gehele visuele kant van communicatie.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het mooiste binnen mijn werk als grafisch ontwerper vind ik het proces naar het eindproduct. Het starten vanuit niets en uiteindelijk een product presenteren waar de klant hartstikke blij mee is. Dat proces ernaartoe, wanneer je als ontwerper zelf nog verbaast wordt door wat je eigen handen maken, dat is het mooiste.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Een leven zonder zorgen, niets moeten, vrijheid en rust.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is blind worden. Dat lijkt me akelig lastig voor een ontwerper. Daarnaast kan ik teveel genieten van mooie dingen om heen, bijvoorbeeld de natuur of lekker mensen kijken op het terras.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat elk project anders is. Dat je in elk project weer een stukje van jezelf leert kennen.

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik soms heel erg enthousiast wordt, misschien af en toe te enthousiast waardoor ik het zicht op de werkelijkheid verlies.

Wanneer zou ik liegen? Ik zou liegen als de uitkomst daarvan positief zal zijn.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Acquisitie doen. Ik vind het heel lastig om potentiële klanten te benaderen zonder dat ze ooit van mij hebben gehoord.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Eigenlijk bij het afronden van elk project. Wanneer ik positieve reacties krijg op een project en de klant er tevreden mee is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik ben een ontwerper, ook buiten werktijd. Ik kijk met ontwerpers ogen naar de dagelijkse dingen en ik denk dat dat niet anders is als je ergens passie voor hebt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Dat ik soms nog wat afwachtend ben. Ik moet leren iets harder te roepen wanneer er kansen voorbij komen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb mijn project over de Nederlandse Gebarentaal mogen exposeren in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Het is tof om te zien dat je met je werk echt iets teweeg kunt brengen bij mensen. Hopelijk krijg ik zulke mooie kansen nog vaker.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Heel cliché, maar ik zou heel graag reizen willen combineren met mijn werk. Ik ben nog niet echt op een verre reis geweest maar ik weet zeker dat ik wanneer ik ga een mooie combinatie ga vinden.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben eigenlijk altijd vrolijk en optimistisch. Ik heb dat zelf niet zo in de gaten maar het wordt erg vaak tegen mij gezegd.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de natuur. Ik vind het heerlijk om buiten te zijn alleen betrap mezelf er toch telkens weer op dat ik te weinig de natuur in wandel.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Bij Herberg D’n Brouwer in het dorpje Zeeland. Ik ben echt een dorpsmens en vind het heerlijk om daar weer altijd ‘thuis te komen’.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik zou gewoon lekker radio Veronica opzetten en me laten verrassen door wat er komt.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Mag het ook een serie zijn? Ik zou je Black Mirror aanbevelen. Deze serie laat de versnelde technologische ontwikkelingen zien en maakt je bewust van de mogelijkheden en gevaren die deze techniek met zich meebrengt.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Het belangrijkste in het leven is dat je doet wat jou gelukkig maakt. Ik denk dat geld niet gelukkig maakt, maar het maakt het leven wel makkelijker. Gelukkig wordt je van dingen doen die je leuk vind, passie dus.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Niet zo’n grote rol als mensen zouden denken bij het leven van een ontwerper. Natuurlijk is kunst belangrijk als je ontwerper bent maar ik ben daar echt niet dagelijks mee bezig. Af en toe bezoek ik een museum ga ik naar een conferentie over design of kijk ik een programma over kunst en cultuur maar daar blijft het bij.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vriend, Frank Baas. Hij staat altijd voor mij klaar en weet precies hoe hij mij moet helpen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou het tof vinden om met een aantal mensen uit de Dovencultuur te mogen samenwerken. Ik zou heel graag mijn project over de Nederlandse gebarentaal nog verder willen uitbreiden. Dus als je connecties hebt? Laat het me weten! Klik hier om het project te bekijken: http://www.lottebroeren.nl/gebaar.html

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Expeditie Maashorst, een applicatie die nog in ontwikkeling is waarmee kinderen spelenderwijs kunnen leren van de Nederlandse natuur. http://www.lottebroeren.nl/exmh.html

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Mijn werk kun je zien op mijn portfolio website www.lottebroeren.nl. Mocht je willen sparren over een project of interesse hebben in een kennismakingsgesprek stuur dan een mailtje naar mail@lottebroeren.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Studio Antigif – Anne Roos Hosters & Tim Verbakel

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

mail@lottebroeren.nl

www.lottebroeren.nl

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s