Passie Pensioneert Nooit voor Ellen Hansen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het mogen werken en vastleggen van heel veel verschillende mensen. De persoonlijkheid mogen vastleggen van iemand. En het
is gewoon kicken om het idee dat je in je hoofd hebt ineens werkelijkheid te zien worden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat kan van alles zijn. Samen zijn met goede vrienden. De eerste zonnestralen. Thuis komen na een dag hard werken bij mijn vriend.
Het gevoel van vrijheid.

Wat is mijn grootste angst? Hoogtevrees haha. Mijn dromen niet kunnen waarmaken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het persoonlijk contact met mensen. De verhalen van personen en ze het mooist laten uitkomen in beeld. Als je weet dat je het
perfecte licht hebt gevonden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Nagelbijten, mezelf in twijfel trekken.

Wat is mijn grootste valkuil? Mezelf te vaak op een tweede plaats zetten. Aan mezelf twijfelen.

Wanneer zou ik liegen? Een smoesje of leugentje om bestwil om iets meer politiek correct over te brengen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Waar te beginnen? Guy van Grinsven, Ellen von Unwerth, Steven Meisel, Anton Corbijn, Annie Leibovitz, Jolijn Snijders en zo veel meer.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Nabewerking. Als het beeld gemaakt is heb ik het gemaakt en vind de nabewerking een stuk minder interessant.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Elke keer na een shoot als ik mezelf verbeterd heb ten opzichte van de vorige keer.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Fotografie is geen 9 tot 5 baan. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. De ideeën en beelden gaan door. Ongeacht welke leeftijd.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Nagelbijten, mijn grote teen en meer assertiviteit.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat ik een fulltime baan heb als fotografe.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben op dit moment compleet gelukkig met mijn baan als fotografe in een van de mooiste steden van Nederland. Maar een tijdje in een warm land klinkt niet verkeerd. Mogen reizen voor je werk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn ogen. Hoe ik onderwerpen bekijk. Mijn Nikon D2Xs en de beelden die ik de afgelopen jaren gemaakt heb.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik over alles kan blijven nadenken en afvragen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat kan overal zijn. Dat kan een connectie zijn tussen vreemde mensen. Of een rustige plek langs de Maas. Tijdens een kop koffie in een leuk barretje.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?  Picknicken in sint pieter, de tuin bij Marres kitchen Maastricht.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Vooral fotoboeken. Mijn eerste boek dat ik zelf kocht was “ heaven to hell van David Lachapelle”

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Als tiener had ik een enorme voorliefde voor Herman Brusselmans. Tegenwoordig zijn dat eerder muzikanten. De teksten van “ The doors” bijvoorbeeld.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Muziek waar ik speciale herinneringen aan heb. “Everywhere “ van Fleetwoodmac zong mijn moeder altijd in de keuken. Khuttar van Ilham al Madfai is mijn ultieme vakantie herinnering.

Wie is mijn held of heldin in fictie? In fictie? Eerder in een serie dan. Haha ontzettend fout maar Carrie uit SATC doet toch wel blijven geloven in de eeuwige liefde.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn held Guy van Grinsven die mij leerde kijken naar licht. Mijn partner Firas al Khoury die de grootste doorzetter is die ik ken en gewoon een mooi mens.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? “Les fabuleux destin d’Amélie Poulain” Instant feel good en zij helpt ook graag anderen om haar heen.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Nooit jezelf verloochenen voor geld of status maar doen wat je wilt omdat het goed voelt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een enorm grote rol. Door werk van anderen te zien raak jezelf ook geïnspireerd en geëmotioneerd.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Guy van Grinsven waar ik altijd terecht kan voor vragen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met iedereen de mij inspireert. Misschien een toffe publicatie in Glamcult of IDMagazine.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn vriend is moeten vluchten uit Irak en heeft zijn moeder meer dan 6 jaar niet gezien. Dit jaar gaan we haar eindelijk opzoeken in Amerika en dit emotioneel wederzien wil ik graag vastleggen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 ? Gedachten uitwisselen met mijn voorbeeld fotografen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Ik werk fulltime als fotografe bij Picture People Fotostudio in Maastricht. Hier mag ik elke dag mensen ontzettend blij en enthousiast maken voor fotografie. Verder mijn vrije werk op instagram en wie weet wat dit jaar gaat brengen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit
verhaal te vertellen? Firas al Khoury. Naast zijn fulltime baan als arts zet hij zich in voor de Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen en de
Vluchtelingen Advies Raad. Collega fotograaf Omar al Harbek. Sinds 2,5 jaar in Nederland. Na een hoop tegenslagen altijd blijven fotograferen en zijn droom
blijven najagen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Instagram: ellenhansenphotography. http://www.ellen-hansen.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s