Passie Pensioneert Nooit voor Katja Verbeek

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het ontmoeten en me te verbinden met mensen, uit alle hoeken van de wereld, spreekt me het meeste aan, in alles wat ik doe.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk dat vindt je alleen maar in jezelf. Het is het gevoel, vol liefde alles wat je creëert ten volle te laten groeien en bloeien, inclusief jezelf. Je eigen passies te volgen en vertrouwen hebben dat, waar je energie en tijd insteekt, uiteindelijk ook resultaten tot gevolg hebben. Geluk dat straal je uit, dat vibreer je en het steekt aan. Het is een energie die bruisend is en een levendigheid weerkaatst, die ook anderen oplaadt en verrijkt. Geluk draag je in jezelf en deel je met alles en iedereen om je heen. Het is als een zon die opkomt en haar licht op iedereen laat schijnen zonder iets terug te verwachten. 

Wat is mijn grootste angst? Leven vanuit liefde is vertrouwen op de ‘flow’ in je leven. Mijn tijd en energie wens ik in mensen te steken die leven vanuit liefde. In mijn ogen het tegenovergestelde van leven vanuit angst. Geven zonder de gedachte iets terug te krijgen, delen zonder angst te hebben daardoor zelf iets te missen of kwijt te raken. Wanneer je de energie van overvloed leert kennen en je eigen hebt gemaakt, komt het naar mijn idee ook op je pad en blijft deze energie stromen vanuit alle richtingen in je leven.

Alle hindernissen, obstakels, nare gebeurtenissen hebben mij gevormd tot de persoon die ik nu ben. Als er iets negatiefs gebeurd dan zie ik er altijd ‘lessen’ in die ik naar mijn idee te leren had. Dat zorgt ervoor dat ik me nooit ‘slachtoffer’ voel maar de diepere gelaagdheid in datgene waarneem. De les die ik erin erken, neem ik diep in me op, leer ervan en ga door. Dat is ook de reden waarom ik geen ‘grootste angst’ kan bedenken, ik heb het idee alles aan te kunnen wat er op mijn pad komt.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Naast het modellenwerk, werk ik voor Gociety Solutions. Het leuke is dat ik mijn creativiteit kwijt kan in de ontwikkeling van software / hardware die levens kan verbeteren en zelfs redden (valdetectie & preventie). Ook mijn aangeboren talent te netwerken komt goed tot zijn rechtIk houd ervan connecties te maken, gesprekken te voeren en verhalen te delen en andere verhalen te horen. Mensen te verbinden is wellicht mijn grootste gave. Ook in het modellenwerk is dat wat me het meest interesseert, het onderdeel zijn van een ‘tijdelijk’ project en samen iets moois creëren.

Gociety Solutions ontwikkeld oplossingen die mensen meer veiligheid biedt en meer bewust laat leven. Ik heb gemerkt dat producten die een maatschappelijk doel hebben me het meeste aanspreken en daarnaast projecten die iets toevoegen aan schoonheid. Of het nu om decoratie, kunst of de productie van een campagne gaat voor een mooi merk. Als het naar mijn idee de wereld verbeterd of mooier maakt kan ik er mijn passie in kwijt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn schaduw kant is dat ik steeds meer wil beleven, als het ene avontuur nog niet is afgelopen droom ik stiekem alweer van het volgende. Het liefste zou ik mijn ziel willen verdelen over ontelbaar veel levende wezens, om overal tegelijk te kunnen zijn, nieuwe zaken te ervaren, nieuwe perspectieven te leren doorgronden, te groeien en bloeien op duizend verschillende manieren, in duizend verschillende hoedanigheden, vormen en kleuren in oneindig veel variërende dimensies.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik heb de kuil nog niet kunnen ontdekken waar ik in gevallen ben… 😉 Vroeger was ik erg prestatie gericht, ik wilde altijd nummer 1 zijn in mijn team of winnen als ik ergens aan mee deed. Ook was ik vaak op zoek naar erkenning of goedkeuring van anderen. Ik ben nog steeds gedreven maar kan nu beter doseren en prioriteiten stellen. Soms is minder meer, het gaat erom dat je de juiste zaken aandacht geeft. Ook qua goedkeuring van anderen besef ik me nu heel sterk dat ik degene ben die dit leven leeft. Te veel rekening houden met anderen, kan ervoor zorgen, dat je eigen ‘flow’ en roeping ongemerkt aan je voorbij gaan

Wanneer zou ik liegen? Om iemand anders te beschermen of te helpen, ik heb nooit gelogen uit eigen belang. Mijn zoon van 6 vroeg bijvoorbeeld hoe lang het zal duren voordat we (mijn man of ik) zullen sterven. Ik vertelde dat dit nog SUPER lang zou duren, in werkelijkheid weet niemand dit natuurlijk. We hebben afgesproken dat hij dan naar de mooiste plekken in de wereld gaat (waar wij ooit geweest zijn) om onze as uit te strooien. Dat vindt hij een mooi idee, overal afscheid nemen van ons tijdelijk team, de aardbol rond. 

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Binnen e-health bewonder ik hoe teams samen tot een oplossing / product komen. Hetzelfde geldt voor een productie als ik modellenwerk doe; de opdrachtgever, het reclamebureau en alle mensen op de set tezamen geven vorm aan een idee, waardoor er een eindproduct tot stand komt. Als model heb ik waardering voor het volledige team, niet per definitie bepaalde personen, eerder ‘goed team werk’, dat ik bewonderSynergie is waanzinnig, wanneer je elkaars talenten erkent en bij elkaar naar boven haalt ontstaat er iets magisch.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het is eerder iets dat ik bij me draag, los van mijn werk. Ik heb zo veel ideeën op gebied van netwerk events, plekken waar ik zou willen zijn en mogelijkheden die ik zie. Zoals eerder besproken ik zou bijv. in alle werelddelen tegelijk willen zijn. Dat dit niet kan is soms een tikkeltje frustrerend. 

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Vroeger vooral wanneer ik kon laten zien dat ik erg goed scoorde in ‘verkoop’, daarvoor wanneer ik voor mooie merken een modeshow mocht lopen en ongekend positieve feedback kreeg van mensen waar ik destijds tegenop keek. Nu, iedere dag, nu, morgen en hopelijk blijvend. 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie draag je in je, met 14 begon ik fashion shows te lopen met passie. Vervolgens heb ik uiteindelijk gekozen sales jobs te doen voor grote multinationals met dezelfde passie en nu ben ik heel ‘all round’ bezig met dezelfde ‘drive’. Ik hoop dat ‘passie’ voor werk me nooit in de steek laat. Het gaat me minder om mijn ‘taak’ binnen hetgeen ik doe, samen iets moois afleveren is hetgeen waar ik de meeste passie voor voel. Alle schakels binnen een bedrijf maken het een uniek geheel. Net zo geldt dat ook voor de wereld in zijn geheel en groter denkend, voor het hele universum.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Ik mediteer al 12 jaar dagelijks, dat heeft me veel gebracht. De rusteloosheid is mijn energie die ook kleur brengt, ik heb er inmiddels vrede mee en besef nu beter dan ooit, dat het me ook bijzonder maakt. Vroeger had ik gezegd dat ik hiervan afscheid zou willen nemen. Je kunt niet leuk gevonden worden door iedereen, ‘ben jezelf’ , dat leeft gemakkelijker en uiteindelijk heeft iedereen daar baat bij. Je trekt zo mensen, uitdagingen en ervaringen aan die echt bij je passen. Daarmee is, in mijn visie, een waardevolle streven ‘zijn wie jij bent, jouw unieke jou’. Gelukkig zijn we allemaal anders.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Op allerhande manieren van jongs af aan heb ik prijzen gewonnen en erkenning mogen ontvangen. Echter geeft een prestatie je van korte duur een euforisch gevoel van iets dat gemeten wordt door anderen. Dus je maakt daarmee anderen, soort van verantwoordelijk, voor het geluk en de liefde die jij in je draagt en kunt uiten. Wanneer je geluk uit jezelf haalt kan niemand dat van je afpakken. Wanneer ‘de metingen van anderen’ je gelukkig maken voel je je de ene keer ‘de koningin’ en de andere keer ‘een niemand’. Het is slechts een ‘kick’ die je tijdelijk optilt en daarna veel mensen naar beneden laat vallen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Overal tegelijk, onbegrensd en universeel. 

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Door het mediteren ben ik uiteindelijk met mijn ziel in contact gekomen. En ja, dat is hetgeen altijd zal blijven naar mijn overtuiging. Mensen die in contact staan met hun ziel hebben voldoende eigen liefde, ademen avontuur en zijn daarnaast bescheiden doordat ze de gave hebben hun ego te negeren. Eenvoudig weg ‘zijn’ deze mensen ‘zichzelf’, dat maakt ze zo aantrekkelijk in mijn ogen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Bij 2 multinationals waarbij ik heb gewerkt diende ik een psychologische screening van een dag te doorlopen als onderdeel van de sollicitatie procedure. Uit beiden kwam dat ik een ontwapenende manier van ‘het omgaan met mensen heb in de meest uiteenlopende situaties’, iets dat mensen raakt.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, (in mijn stad?) Er zijn zo veel interessante plekken. Ik reis veel, als ik 1 plek wereldwijd mag noemen is het Burning Man. Het is een magische, uiterst creatieve, tijdelijke stad, genoemd ‘Black Rock City’. Deze bevindt zich midden in de mysterieuze Nevada woestijn, 4000 feet (ca. 1200 meter) boven zee niveau, door sjamanen benoemd tot heilige grond.

Er kan niks gekocht worden. De bedoeling is dat mensen hun eigen talenten inzetten om een deel te vormen van deze unieke tijdelijke stad, met 80.000 inwoners. Dat kan op allerhande manieren, de één organiseert geleide meditaties, de ander een meditatieve blote voeten dans en een volgende geeft een thee ceremonie, een ritueel of healing. Een Burner, komt al 20 jaar en schenkt koffie in, voor iedereen die langs komt, in een zelfgemaakt koffie kopje, dat hij vervolgens als geschenk aanbiedt. Anderen bouwen een kunstwerk ter grote van een voetbalveld, of bieden events aan voor zo’n beetje alle interesse gebieden die je zou kunnen bedenken. De mensen zijn open en het respect en de gedachte belangeloos te ‘geven’, maakt het een uniek geheel, wat nergens mee te vergelijken is. 

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, (in mijn stad?) Ik heb alles mogen mee maken qua soorten restaurants, van BBQ’s op het strand tot aan Michelin sterren restaurants in grote steden, tot gala diners op cruise schepen en werkelijk alles er tussen in. Inmiddels weet ik daardoor dat het mij gaat om het gezelschap waarmee ik ben en de entourage. Mooie live muziek, gecombineerd met een prachtig uitzicht over bergen, stranden of de skyline van een mooie stad op de achtergrond, maken het naast het gezelschap helemaal af. Ik geef de voorkeur aan informele settings, als ik vrij mag kiezen, dan kies ik plekken in de natuur waarbij ik niet eens schoeisel nodig heb… 😉 Waar ik zonder ‘tamtam’ naartoe kan gaan en heerlijk kan genieten van de natuur, boeiende gesprekken en mooie muziek.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘The 7 habits of highly effectieve people’ vind ik het meest inspirerende management boek dat ik gelezen heb. Wat ik er voor me uithaalde destijds, is dat ik me vooral diende te focussen op datgene waar ik invloed op heb. Daarnaast was me ineens duidelijk dat ik een proactieve kartrekker ben en welke rol ik daardoor in het geheel speel. 

The Kybalion is het meest diepgaande boek dat ik mocht lezen over universele wetten. In the ‘Kybalion’ worden 7 principes genoemd waar ik naar leef. Het zijn geen regels of dogma’s, voor zover ik me verdiept heb is dit de meest pure kern van universele richtlijnen. Naar mijn idee, verrijkt het je leven, wanneer je ze met jezelf verenigt.  

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Eckhart Tolle, Don Miguel Ruiz, James Redfield, Poelo Coelho.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Tegen die tijd kom ik erop terug… 😉 4 opties (afhankelijk van waar mijn laatste dag zal zijn):

Kampvuur met zeezicht gecombineerd met muziek van Xavier Rudd en Trevor Hall om ‘eenheid te voelen met alles dat leeft’. Ergens in de tropen gecombineerd met mantra’s van Deva Premal of Snatam Kauri de me direct het ‘licht in zouden sturen’… 😉 Boven op een berg met uitgestrekt zicht en adembenemende stemmen van Sade, Diana Krall en Katie Melua, die mooie herinneringen oproepen. Thuis met een eigen complicatie van de beste nummers die ik ken, van jazz tot lounge, van rock tot pop, genietend van kaarslicht en mooi gezelschap om me heen. Voor het perfecte afscheid van moeder aarde en alles wat me iedere dag opnieuw bewonderd; het leven, wat is het een mooi avontuur.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Wonder Woman, ze is voor mij de epische mythe figuur die staat voor volmaakte vrouwelijkheid, gecombineerd met onbegrensde sterkte. Een verschijning die compleet is zoals ze is en streeft naar rechtvaardigheid en het verbeteren van de wereld. Als ieder meisje en iedere vrouw ‘de wonder woman’ in zichzelf zou ontdekken zou er geen ruimte zijn voor afgunst of jaloezie. In dat geval zouden we met zijn allen stralen en elkaar versterken, is mijn zienswijze. De verschillen, qua kansen en het gebruiken van potentieel, die er door de eeuwen heen zijn ontstaan tussen geslachten, zouden beslist snel vervagen. Dankbaar ben ik dat dit soort vrouwen in mijn leven zijn, erg trots ben ik op ze!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? De mooiste mensen die ik heb mogen ontmoeten leven vanuit hun ziel en denken vanuit een groter geheel. Dit zijn mensen die hun ego volledig vaarwel hebben gezegd, alles dat ze creëren gebeurd met een zuivere intentie voor een groter geheel. Dat zijn mijn helden, mensen die zo mooi zijn dat ze daardoor juist, soort van onzichtbaar worden.  Ze weten dat ik hen bedoel zonder dat ik hun naam hoef te noemen, ze hoeven juist niet genoemd te worden, ‘ze weten beter’… 😉

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? De documentaire gemaakt over Frida Kahlo. 

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money mij?  Ik creëer kunst, schrijf gedichten, geef rituelen en healings en zo nu en dan biedt ik een coachingsgesprek aan, zonder daar iets voor terug te willen. Ik creëer zaken, puur om mezelf te uiten, zonder iets terug te verwachten. Puur, omdat ik het heerlijk vind, het brengt energie en zorgt ervoor dat mijn creativiteit continue gestimuleerd wordt. Alles met mate, als het op mijn pad komt en binnen mijn dag past.

Mijn gedichten deel ik op Instagram: allisoneandoneisallpoems, gewone Instagram profiel: allisoneandoneisall 

(Nee, ik noem me niet Allisone… 😉 Betekenis, alles = 1)

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?  Bewondering heb ik voor creatie op zich. De perfectie en uniekheid voor de volledige schepping, het alles omvattende meesterwerk; het universum. Met kunstenaars heb ik samen zaken mogen creëren. Soms was ik het model een andere keer hielp ik daadwerkelijk mee met acryl verf, spraypaint of met het uiten van ideeën, om samen een zaal te decoreren of gestalte te geven aan een huisstijl of imago. Kunst is creatie en dit laat mijn hart vreugdesprongen maken. Van een exotische bloem tot een architectonische sublimiteit, het raakt me. 

Wie is mijn grootste  fan/sponsor/partner in crime? Mijn man en ik zijn ‘partners in crime’, elkaars collega’s en samen ouders van onze zoon, Storm. We zijn qua talenten volledig verschillend, zien compleet verschillende perspectieven en vullen elkaar daardoor goed aan. Al 15 jaar zijn we samen en weten daardoor exact wat we aan elkaar hebben op gebied van werk maar uiteraard ook privé.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?  Voor Gociety Solutions hebben we gesprekken met een aantal prospects wereldwijd. Het zijn mooie bedrijven met een maatschappelijk doel. Zeg maar wereldverbeteraars, dat zijn mijn favoriete collega’s of partners.  Met modellenwerk kies ik de jobs die ik nog graag wil doen, het is altijd interessant verschillende rollen te vervullen in uiteenlopende plaatjes. Het leukste vind ik internationale producties op mooie buiten locaties, de creativiteit spat er dan vanaf. Het gaat me ook meer om de ‘energie’ die er hangt. Ik zou me daarom ook kunnen voorstellen de assistent te zijn van een fotograaf of de productie te doen. Het gaat niet om mijn rol, maar om het geheel als team iets mooist te neer te zetten

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Er zijn een aantal projecten waarbij ik betrokken ben voor Gociety Solutions. Het uitgangspunt punt is altijd dat mensen zich veilig voelen en bewust worden van hun levensstijl, zodat ze gezonder gaan leven. Hierdoor gaan ze meer bewegen en op andere vlakken hun leven een andere draai geven. Op http://www.goliveclip.com staan de huidige Apps omschreven met als middelpunt de GoLiveClip; de ‘all in safety clip’, met alarm knop, unieke activiteiten metingen, val alarm en valrisico analyse. 

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Het liefst werk ik samen met bedrijven die iets voor anderen betekenen, met het oog op het groter geheel. Of het nu software bedrijven zijn binnen health, sustainability en veiligheid of klanten. Ook kunnen het producten of dienstverleningen zijn die iets toevoegen aan de maatschappij.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Als jullie me willen volgen kan dat zowel op Facebook, Instagram als ook op LinkedIn. Alhoewel ik zowel Instagram als Facebook eerder gebruik om ‘plaatjes’ uit mijn prive-leven te delen. Deel ik ook regelmatig iets over mijn werk. 

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Floortje Lopes, Cesar Lopes en Danke Rijker

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via Linkedin

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s