Passie Pensioneert Nooit voor Ilse ten Broeke

Mijn naam is Ilse ten Broeke en onder de naam MaskaradaMasks & More maak ik draagbare kunst. Met name maskers, hoorns, kronen en meer. Oftewel; Masks & More.

Als klein meisje vond ik het al heel leuk om creatief bezig te zijn. Ik tekende veel en maakte figuurtjes van klei. De creatieve kant van mij is met de jaren alleen maar gegroeid en ik voel mij dan ook bevoorrecht dat ik mijn kunstzinnige droom kan najagen.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het kunnen creëren vanuit het niets met enkel een idee in je hoofd. Of het nu gaat om een custom order voor een klant of een idee dat ik zelf wil uitwerken, het blijft gaaf wanneer zo’n idee tastbaars word.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Datgene te kunnen doen waar je innerlijke zonnestraaltjes van gaan schijnen. Hetzij je werk, je hobby, contact met vrienden / familie / partner of een lekkere lange wandeling door de natuur.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik op een dag dermate ernstige lichamelijke en/of mentale klachten krijg waardoor ik niet meer kan boetseren en daardoor dus moet stoppen met maskers maken. Daarnaast ben ik angstig diegenen te verliezen die mij altijd hebben gesteund en nog steeds steunen bij mijn kunstzinnige levenskeuze. Zonder hen zou ik niet zijn waar ik nu ben.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het creëren. Het liefst op een mooie zonnige dag, samen met mijn hond, in mijn eigen werkkamer. En uiteraard de complimentjes van tevreden klanten en/of belangstellenden.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben vrij onzeker van aard. Ik twijfel te vaak aan mijn eigen kunnen waardoor ik altijd bang ben dat klanten hun masker niet mooi zullen vinden. Voor mij is een opdracht pas goed afgerond wanneer ik een bericht krijg dat alles naar wens is.

Wat is mijn grootste valkuil? Dan moet ik toch weer verwijzen naar die onzekerheid. Ik hoor anderen wel eens zeggen; wees niet zo streng voor jezelf, dingen gaan zoals ze gaan. Misschien moet ik wat vaker naar die adviezen luisteren.

Wanneer zou ik liegen? Naast het feit dat je snel door hebt wanneer ik lieg, ben ik van mening dat een leugen om eigen belang uiteindelijk altijd een negatieve weerslag heeft. Een leugentje om bestwil op zijn tijd is geen misdrijf.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik ben een groot fan van het werk van de familie Froud. Daarnaast volg ik al tijden Mark Schneider van Faust & Company en Christopher Andres.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wanneer een klant denkt dat ik een computer ben die men kan programmeren. Het beste resultaat krijg je bij mij meestal wanneer je me wat ruimte geeft en niet alles tot in de kleinste detail wilt regisseren. Een kunstenaar heeft passie nodig om te kunnen presteren. Te veel “regeltjes” werken vaak averechts.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Oei, dat is moeilijk om slechts een moment te kiezen. Er zijn zoveel momenten wanneer ik gelukkig ben met mijn werk. Wanneer ik mijn werk maak, exposeer tijdens een expositie, tijdens een fotoshoot waarbij mijn werk essentieel onderdeel is van de styling, wanneer mijn werk op een catwalk te zien is en iedere keer wanneer ik met een tevreden gedachte een order op de post doe of overhandig aan een klant.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je ergens veel passie voor hebt, ben je er altijd mee bezig. Soms zelfs in je vakantie!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Nog beter worden in boetseren en modelleren?

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het doorzetten van mijn droom en daar mijzelf en anderen (klanten) blij mee makenEn mijn werk terug zien in de videoclip van Nederlandse band Life’s Electric was ook wel heel erg tof!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Australië. Al zitten de meeste van mijn klanten in Amerika en Europa, dit land trekt mij enorm.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De liefde van mijn man. En mijn handen. Ik zou niet weten wat ik zou moeten doen als ik een van de twee zou moeten missen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis? Tijdens een wandeling, bezoek aan een museum / kunstexpositie of bij het zien van een goede film in de bioscoop.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Eerst; Ik wil niks van de Heideroosjes en daarna The sound of Silence van Disturbed (heerlijke cover van het origineel van Simon & Garfunkel)

Wie is mijn held of heldin in fictie? Kermit the Frog. Ondanks dat het niet gemakkelijk is om groen te zien (It’s not easy being green) houd niets hem tegen om zijn doel achterna te gaan en heeft hij toch mooi zijn eigen succesvolle theater opgezet.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real lifeMijn moeder. Ze is een echte doorzetter. En ondanks de tegenslagen die ze heeft gehad, kijkt ze nog altijd positief naar het leven.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? The Labyrinth met David Bowie. Door deze film ben ik gaan doen wat ik nu doe. De gemaskerde ballroom scene met maskers ontworpen door Brian en Wendy Froud is werkelijk life changing geweest voor mij.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Dat als je iets echt wilt, je ervoor moet gaan. Ongeacht of het veel geld in het laatje zal brengen. Zolang je rond komt EN gelukkig bent.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een vrij grote rol. Ik word altijd geprikkeld bij het zien van werk van andere kunstenaars. Daarnaast exposeer ik mijn werk tenminste een keer per jaar tijdens een kunstexpositie in de buurt van mijn woonplaats.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat zijn zonder twijfel mijn man en mijn ouders.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met iedereen die met een goed idee of voorstel komt. Dus kom maar op.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Eerst de Wearable Art Awards Holland in maart waar ik zal deelnemen met mijn werk. Daarna een fotografie weekend dat ik samen met een vriend aan het organiseren ben in juni, in Duitsland. 


Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Het zou een droom zijn om eens een kijkje te nemen bij Mark Schneider of Christopher Andres, maar of dat in 2018 zal gebeuren…

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Tijdens de Wearable Art Awards Holland
– Tijdens expositie Beeldend Veenendaal
– Je kan me tegen komen op een fantasyfair
– In de stand van Rosies Art op Castlefest waar ik zal helpen en werken van mezelf zal aanbieden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Maan Limburg. Ze is een fantastische fotografe met een goed portfolio. Veel van haar werk kan zo als kunst aan de muur.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Neem gerust een kijkje op http://www.maskaradamasks.com
Of stuur een mail naar maskaradamaskers@gmail.com

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s