Passie Pensioneert Nooit voor Meike Meinhardt

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De grootste passie is dat geen dag hetzelfde is. Als echte multipotential kan mijn brein continu met nieuwe ideeën op de proppen komen, waardoor mijn focus geen standaard heeft. Ik zie alles met een positief gekleurde bril in het leven.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ultiem geluk is voor mij een zonnige dag, waar tijd geen rol speelt en ik me vrij kan voelen. Gelukkig kan ik me ook zo voelen als ik  een yogaleerling die ruimte laat ervaren, iemand masseer of iemand begeleid, tijdens een familie opstelling. Maar ook als ik lekker creatief bezig ben.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst, jeetje, die is lastig. Maar die ben ik denk ik al tegen gekomen. Mijn lichaam heeft al een aantal zware tijden gekend, door een whiplash na een auto ongeval en door chronische Lyme. Als zzper gleed ik tussen alle mazen in de wet door en heb echt in armoede geleefd. Mijn grootste angst is om dat toe te moeten geven. Dat ik het niet altijd in mijn eentje red.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? de mensen maken mijn werk het interessantst. Iedereen heeft zulke mooie kwaliteiten, maar we vergeten ze wel eens. Om die weer even in het licht te zetten en iemand daardoor weer in zijn/haar zelfvertrouwen te zien groeien, ja, dat is de kers op de taart.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Je grootste kracht is vaak ook je diepste valkuil, dus voor mij betekend dat: Ik doe het allemaal wel alleen.” Ik kan dat zeker wel, maar juist samen is veel fijner. Ik heb het zichtbaar voor mezelf, dus nu kan ik er meer naar handelen.

Wat is mijn grootste valkuil? Waar ik zelf ook wel eens moe van word, is het alles van de positieve kant bekijken. Soms is iets gewoon niet tof! Ook dat mag.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zou zeggen dat ik de makkelijkste weg heb gekozen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Het klinkt misschien vreemd, maar ik bewonder zoveel mensen. De 1 omdat die zo veel geld kan verdienen met wat hij of zij doet en de ander bewonder ik om moed of doorzettingskracht. Weer een ander omdat ze zo gestructureerd zijn, terwijl ik ook op kijk tegen mensen bij wie het lijkt aan te waaien.. Bewonderen en verwonderen licht dicht bij elkaar.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het opruimen en schoonmaken. Het hoort er bij en ik doe het ook, maar veel plezier haal ik daar nou weer niet echt uit.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Het „ was” kan je beter omzetten naar „ ben”.. Want ik „ ben” het gelukkigst als ik de diepte in ga en de ander versta zonder woorden. Dat kan zijn tijdens iedere vorm van werk dat ik doe. Er is dan geen tijd aanwezig, alleen maar het zijn. Het klinkt misschien wazig, maar zo ervaar ik het als ik masseer, yoga doceer of een familie opstelling begeleid. Mijn Praktijk ruimte heeft ook een rust en licht dat mee helpt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Deze zin geeft mij een heel blij gevoel. Waarom? Omdat ik mag blijven doen waar ik gelukkig van word.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Het stemmetje in mijn hoofd, dat me vertelt wat allemaal niet goed is aan mezelf, schreeuwt het uit.. maar als ik daar nou eens niet naar luister, zou het enige antwoord kunnen zijn, dat ik graag Lyme vrij zou willen zijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Jeetje, wat een moeilijke vraag, want iedere keer dat ik mee mag kijken in iemands leven en diegene een groeiproces ingaat en ondergaat, dan ben ik zo dankbaar dat ik daar deelgenoot van mag zijn.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik zou graag willen leven en werken met uitzicht op zee. Zodat je het spel van de natuur kan proeven.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? financieel gezien mijn auto waar ik heel blij mee ben. En niet materieel natuurlijk de grootste in kopper zijn mijn 2 kinderen. Mijn vriendschappen, ook al zien en spreken we elkaar weinig, ze zijn me heel dierbaar.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Als ik me goed voel, de bloem in mijn haar en de lach op mijn gezicht.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het koffietentje bij mij om de hoek, Mogador, spreek ik iedere dag wel met een aantal mensen, zij inspireren mij.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? In Haarlem zijn zoveel leuke zaken om te eten en te drinken. Sinds ik ziek ben, kom ik er helaas niet meer. Maar een aanrader vind ik nog altijd” Toost”.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Celestijnse belofte, was het eerste spirituele boek dat ik las waarin ik herkenning voelde. Energie kunnen voelen en zien was voor mij de normaalste zaak van de wereld. Veel later pas en vele boeken verder, ben ik mijn werk er van gaan maken. Maar ik blijf lezen en leren, want dat maakt het leven zo leuk!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Iedere avond lees ik in een bibliotheek boek. Geen zweverige halleluja, maar gewoon een spannende thriller. Er zijn zoveel goede schrijvers en ook zoveel niet goede. Maar als een boek me niet aanspreekt, lees ik ook niet meer verder, terwijl ik dat vroeger wel deed. Hjorth Rosenveldt is momenteel wel 1 van mijn toppers.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik denk dat als ik de muziek luister op mijn laatste dag, dat ik dan vrij alleen ben, daar ik van alles door elkaar zou willen horen. Want buiten een klassiek pianoconcert van Mozart, zal ook Marco Borsato erbij zijn. George Michael, Michael Jackson, Madonna en Lionel Richie voor de herinneringen en The Beatles voor de tekst.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn fictieve heldin is toch wel Wonder Woman, of in ieder geval is zij de eerste die in me opkomt. Een stoere vrouw met een sexy look.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn real life heldin op dit moment is toch wel mijn vriendin Diana, die een zware strijd levert, iedere dag opnieuw tegen die rot ziekte. Iedere dag steek ik in mijn praktijk een kaarsje aan voor de mensen om mij heen die battelen tegen deze vreselijke ziekte. Dat de wereld al zo ver is om auto’s zelfstandig te laten rijden, maar dat er nog geen( zachtere) remedie is gevonden tegen kanker, dat gaat mijn pet echt te boven.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? the power of the heart. Over vergeving, de kracht van liefde en de wetenschap over het hart.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Ik zou er graag uit willen handelen, maar ik ben er achter gekomen, dat ik zonder echt niet wil. De mogelijkheden die geld bieden, kan je je pas echt indenken, als je werkelijk zonder zit. Daarentegen is mijn werkvorm er niet 1 om rijk van te worden in de portemonnee, maar wel in mijn hart. Maar het mag wel in balans zijn.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is mijn hobby, mijn uiting van creativiteit. Mijn brein de ruimte geven werkt helend. Toen ik zwanger was, ontstond mijn speenhanger Poppje, die resulteerde in de webshop www.poppje.nl , nu gemaakt in een Nederlands atelier voor vrouwen die reïntegreren in de maatschappij. Toen ik door Lyme niet meer kon werken, ben ik Meinhardt_Art gaan maken, met spijkers en wol. Het heeft mij door de zwaarste tijd heen geholpen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik ben bang dat ik mensen vergeet als ik namen ga noemen, maar Fabien loopt al jaren met me mee en is een hele dierbare vriendin. Ook Mano, mijn lief, steunt me, ook al zijn het voor hem nog onbekende paden. Dat vind ik stoer. Proberen en ervaren en zo erachter komen of het wel of niet wat voor hem is.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Iedereen is welkom, die met mij samen zou willen werken. Ik hoop altijd dat op een dag ik gebeld word, met de vraag om samen te werken. Ik ben in ieder geval met een leuke side business bezig samen met een vriendin Miranda Glas, die samenwerking zou van mij wel groter mogen worden.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Het verlengde van de vorige vraag. We zijn begonnen met een heel nieuw project, dat geheel los staat van onze gewone werkzaamheden. Dit jaar hoop ik een uitgeverij te vinden die onze boeken wil gaan uitgeven en promoten.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Wie ik wel zou willen ontmoeten dit jaar zijn mensen waarmee ik samen kan werken, zodat nog meer mensen hun weg naar mijn praktijk kunnen vinden. De afgelopen jaren heb ik mijn professie uitgewerkt, maar nu mag ik mezelf zichtbaarder gaan maken. Me niet meer verstoppen, maar van de daken schreeuwen dat ik massages with a message geef, personal yoga teacher ben en ik familie opstellingen en bronnen opstellingen 1 op begeleid. Dat ik goed ben in mijn vak!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Je kunt me sowieso vinden op www.meikemeinhardt.nl. Mijn praktijk is in Haarlem centrum op Wilhelminastraat 25.  De handgemaakte hippe speenhangers zijn te verkrijgen bij www.poppje.nl en via Instagram kan je me volgen op wyworkshopsyoga , meinhardt_art en poppje.nl . 

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mijn tante die ik Grotemoes noem, maar ze heet Ingrid de Haas en te vinden op FB. Grotemoes schildert de meest prachtige aquarellen, tijdloos en toch hip. Terwijl ze al flink in de 80 is.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via email: meikemeinhardt@me.com of kijk even op mijn website voor mijn telefoonnummer. 

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s