Passie Pensioneert Nooit voor Sterre van Til

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn passie is om op een constructieve manier te werken met mensen, positieve aspecten te belichten en daarin verbinding te zoeken. Mijn theaterervaring heeft mij geleerd creatief te denken en ik vind het een uitdaging om hier anderen voor te enthousiasmeren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Doordat het einde van mijn studie nadert, houd ik mij meer bezig met doelstellingen voor de langere termijn. Ik kan erg gelukkig worden als ik stil sta bij de momenten waarop ik weer een stapje dichter bij mijn doel ben gekomen.

Wat is mijn grootste angst? Ik denk dat mijn angsten haaks staan op mijn geluksmomenten. Een drijfveer voor mij is het blijven streven naar hogere doelen om mijzelf te motiveren uitdagingen aan te durven gaan. Het lijkt mij een naar idee om het streven op te geven en bij mijn gestelde doelen weg te drijven. Toch denk ik dat er zich altijd weer nieuwe doelen en uitdagingen zullen voordoen.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? Ieder mens heeft zijn eigen visie en missie en dit maakt hen ongelofelijk interessant. Tijdens mijn stage heb ik met jongeren gewerkt die zonder ouders naar Nederland gevlucht zijn vanuit oorlogsgebieden. Ondanks dat ik zelf jong ben en dicht bij hen sta qua leeftijd, lagen onze belevingswerelden ver uit elkaar. Zij hadden een compleet ander referentiekader opgebouwd dan ik door de vele gruwelijkheden die zij gezien en meegemaakt hebben. Ik was benieuwd op welke manier er toch verbinding gemaakt kon worden tussen de Syrische en Nederlandse jongeren, ondanks de enorme verschillen in achtergrond en ervaring. Onder begeleiding van twee theaterdocenten is er een samenwerking aangegaan tussen beide groepen over het thema ‘vrijheid’, theaterproject ‘Zagros – een vriend van ver. De jongeren zijn op zoek gegaan naar wat vrijheid betekent voor henzelf en voor anderen. Door middel van gesprekscontacten en theaterspel is het gelukt om elkaar op bepaalde thema’s te vinden. Dit project is uitgegroeid tot een voorstelling die in 2017 op verschillende locaties, waaronder kamp Westerbork, is gespeeld waarbij de jongeren hun visie over dit thema hebben uitgedragen. Dat dit mogelijk is binnen mijn werk, vind ik geweldig.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan veel hooi op mijn vork nemen en dit alleen willen afhandelen. Ik moet leren dat dit niet altijd een goede weg is en dat ik best hulp mag vragen.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik wil graag gisteren alles al kunnen, maar helaas werkt dit niet zo. Ik raak hier vaak door gefrustreerd.

Wanneer zou ik liegen? Als ik zeg dat ik nooit bang ben om uitdagingen aan te gaan.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meest? De personen die ik bewonder zijn niet zozeer gebonden aan mijn professie, maar aan een bepaalde manier van leven en werken. Zo heb ik veel bewondering voor mijn oudere broer en zussen die ieder op een eigen wijze invulling geven aan hun doelen.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Ik heb gemerkt dat ik meer een denker ben dan een doener. Het werkveld is soms meer gericht op de ‘doeners’. Ik merk dat ik hier moeite mee heb. Ik denk dat ik dat aspect daardoor als minder leuk ervaar. Vandaar dat ik meer belangstelling heb voor de bestuurlijke kant van de organisaties.
Waar en wanneer ben ik het meest gelukkig in mijn werk? Ik ben het meest gelukkig als ik mensen geënthousiasmeerd heb of verder heb geholpen. Ik voel mij dan nuttig.
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Een baan of activiteit waar je met goede moed en zin heengaat, iedere dag weer, waarbij je je volle potentie benut.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik ben erg resultaatgericht. Ik kan hierdoor voorbij gaan aan het leerproces. Soms zou ik meer willen genieten van de weg er naartoe.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Momenteel ben ik bezig met afstuderen, als ik dit in één keer haal ben ik natuurlijk erg blij. De afgelopen periode ben ik een aantal leuke en spannende projecten aangegaan waar ik ongelofelijk veel van heb geleerd. Zo heb ik samen met twee theaterdocenten een theatervoorstelling met jonge Syrische vluchtelingen rond het thema vrijheid gemaakt en heeft deze voorstelling meerdere keren gespeeld. Dit begon als een klein idee en is uitgegroeid tot een mooie voorstelling. Daarnaast heb ik in het kader van een honoursprogramma op de Hanzehogeschool een boekje geschreven met daarin spelactiviteiten gericht op het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling bij basisschoolkinderen. Het boekje is zo geschreven dat leerkrachten zonder theaterervaring deze activiteiten op de basisschool kunnen uitvoeren. Ook heb ik deelgenomen aan de RYLA (Rotary Youth Leadership Academy). Ik heb hier een weekend samen met andere jonge studenten en ondernemers gedebatteerd en gepitched over duurzaamheid en leiderschap. Hier heb ik erg van genoten en als kers om de taart mocht ik de RYLA award mee naar huis nemen. Al deze mooie ervaringen hebben mij geholpen om te groeien in mijn professie, maar hebben ook zeker bijgedragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop nog veel van deze mooie projecten mee te maken.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Eerlijk gezegd, heb ik hier nog niet bij stil gestaan. Ik studeer momenteel in Groningen en mijn plan is volgend jaar een studie Bestuurskunde te beginnen aan de Universiteit van Amsterdam. Ik kan nog overal heen en wil nog veel meer plekken zien en ervaren hoe het is om daar te verblijven. Wellicht kan ik dan beter antwoord geven op deze vraag.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Voor nu kan ik niet iets bedenken wat mijn meest waardevolle bezitting zou zijn. Wel ben ik natuurlijk erg blij met praktische bezittingen zoals een telefoon en laptop!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn humor en scherpzinnigheid. Met humor probeer ik een enigszins gespannen situatie lichter te maken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Groningen kent vele leuke plekken. Toch denk ik dat voor mij de plek niet zo belangrijk is. Ik merk dat vooral de personen met wie ik ben mij inspiratie geven.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Groningen barst van de leuke en gezellige eet- en drinkgelegenheden. Er is voor ieder wat wils.. Kom het zelf ervaren, zou ik zeggen!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees graag boeken die bijdragen aan mijn kennis. Dit heeft ook te maken met het resultaatgericht zijn. Van Dick Swaab ‘Wij zijn ons brein’ tot een artikel in de Quest over waterstof als energiebron voor auto’s, ik vind het interessant. Toen ik een jaar of negen was heb ik het boek ‘Mijn moeder houdt niet van Brazilië’ van Hannemieke Stamperius gelezen. Dit boek heeft op mij veel indruk gemaakt vanwege de mooie beschrijving van de natuur en de thema’s als religie en cultuur. Daardoor was ik al op jonge leeftijd geïnteresseerd in andere culturen.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een lastige vraag. Ik houd erg van muziek en luister allerlei verschillende genres. Ik zou hier zo geen antwoord op kunnen geven..

Wie is mijn held of heldin in fictie? Ik kan verschillende prachtvrouwen en mannen opnoemen die Netflix en Videoland veroveren met power en schoonheid. Toch zoek ik het dichterbij en kies ik voor Hannah van de serie De Luizenmoeder. Ze probeert zich met vallen en opstaan het schoolplein eigen te maken. Soms moet je mee gaan met de ander om een hoger doel te bereiken. Ik denk dat zij hier een prachtig voorbeeld van is.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Veel vriendinnen, vrienden en familieleden zijn voor mij inspiratiebronnen. Ik kan opkijken tegen mensen die uitdagingen niet uit de weg gaan en durven aan te geven wanneer het allemaal even teveel is. Een combinatie van kracht, kwetsbaarheid en wijsheid.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Departures. Een diepgaande en grappige confrontatie met de dood en zeer integer verfilmd.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Geld staat niet centraal, maar is voor mij zeker niet onbelangrijk. Het speelt toch een rol in de keuze van mijn studie en werk, maar zal niet boven mijn passie staan.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is zeer belangrijk voor mij en komt zeker terug in mijn leven en werk. Theater is altijd al aanwezig geweest in mijn familie. Zoals ik al eerder heb vermeld, zet ik theater graag in als middel tot verbinding en ontwikkeling.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Met mijn vrienden en familie kan ik goed praten over werk, passie en toekomstvisies. Ik waardeer dit zeer en ervaar veel steun van hen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? In 2018 zal ik mij voornamelijk richten op afstuderen en starten met een nieuwe studie. Natuurlijk lijkt het me leuk om met nieuwe mensen te werken en interessante projecten aan te gaan!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn afstudeeronderzoek is een groot project wat veel aandacht vereist dit jaar. Ik heb er erg veel zin in! Daarnaast zal ik, indien ik word toegelaten, beginnen met een nieuwe opleiding in Amsterdam. Dit is iets wat ik erg spannend vind maar waar ik erg naar uit kijk!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Het lijkt me erg leerzaam om meer mensen te ontmoeten die bezig zijn met ondernemen, op welke manier dan ook. Ik heb veel bewondering voor mensen die een sprong in het diepe wagen en een investering doen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? De komende periode zal ik afstuderen en beginnen aan een nieuwe opleiding. Verder hoop ik basisscholen kennis te laten maken met het boekje ‘Het Theaterspel’ wat ik geschreven heb. Dit project wil ik graag verder gaan ontwikkelen. Daarnaast hoop ik vanaf september als maatschappelijk werker aan de slag te gaan en dit te combineren met mijn studie.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Mijn oudste zus Inger. Ze blijft haar passie volgen en laat zich bij tegenslagen niet uit het veld slaan!

Hoe kun jij contact met mij opnemen? 

Mijn email-adres is: Sterrevt96@gmail.com.

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s