Passie Pensioneert Nooit voor Elvya Dulcimer

Hoi iedereen! Ik ben Elvya Dulcimer, muzikante met hart en ziel, en 24/7 elfje. Ik bespeel een magisch instrument genaamd de Hammered Dulcimer, en bracht net mijn tweede cd uit genaamd ‘Echoes’.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Muziek en natuur zijn altijd al mijn passie geweest. Het combineren van de twee was al van kindsbeen af mijn grote doel. Mensen meenemen naar mijn eigen wereld is echt fantastisch. Een betere manier om dat te doen dan door kunst of muziek te maken kan ik me niet inbeelden. Om van deze passie ooit mijn voltijdse beroep te kunnen maken zou mijn leven compleet maken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat idee is in de loop der jaren vaak veranderd. Op dit moment echter zou ik durven zeggen: gezond mogen blijven, omringd door lieve mensen, natuur en dieren, maar zeker ook het blijven hebben van doelen in je leven. Als je naar iets kan blijven streven, en jezelf op die manier telkens blijft verbeteren. Dat is echt leven.

Wat is mijn grootste angst? Helaas moet ik toegeven dat ik vele angsten heb. Maar de grootste is toch wel het verliezen van geliefden of ernstig ziek worden. De laatste tijd is er heel wat gebeurd in mijn vrienden –en kennissenkring dat me heeft doen nadenken over de vergankelijkheid van het leven. Ik weet niet of ik sterven enger vind als het gedacht een dierbare te verliezen. Beiden zijn ontzettend angstaanjagend op hun eigen manier.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het nooit op voorhand weten hoe een project gaat uitdraaien. Wanneer ik aan het schrijven van een lied of cd begin, heb ik altijd een duidelijk beeld voor ogen over hoe het op het einde gaat klinken. Om, als het af is, dat beeld te kunnen vergelijken met het eindresultaat is erg fijn. Vaak is het beter geworden dan de versie in mijn hoofd.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan best wel slordig zijn. Het is altijd een regelrechte chaos in mijn hoofd, en dat zorgt al wel eens voor hachelijke situaties. Dingen vergeten of een dubbele boeking hier en daar zijn al wel vaker voorgevallen. Ooit neem ik een secretaresse om dat probleem op te lossen! 😉

Wat is mijn grootste valkuil? Dingen te groots willen zien vanaf het begin. Ik start heel graag nieuwe projecten en collaboraties met zo veel mogelijk verschillende mensen. Het gebeurt al wel eens dat ik hierdoor te veel hooi op mijn vork neem en een beetje moet terugschroeven aan projecten om terug op adem te kunnen komen.

Wanneer zou ik liegen? Dat is een heel moeilijke vraag. Telt het als ik zeg dat ik zou zeggen dat Sinterklaas bestaat als een klein kind het aan me vraagt? 😉

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?  Zonder er verder over na te hoeven denken: mijn producer Fieke van den Hurk. Het word ‘topwijf’ is een understatement! Wat zij al bereikt heeft in haar leven is werkelijk onvoorstelbaar. Alles dat zij aanraakt verandert in goud. Zonder haar zou mijn muziek echt anders klinken. Bovendien is ze ook een geweldige muzikante en een bewonderenswaardig persoon.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat mensen zo vaak willen dat je gratis werkt als je iets in de kunstwereld doet. Ik zal graag gratis werken voor mijn vrienden, of als wederdienst. Dat is part of the deal, en dat doen ze ook voor mij. Maar vaak krijg ik voorstellen om te komen spelen hier of daar, tegen ‘exposure’. Geld verdienen is sowieso al heel erg moeilijk in onze branche. Het vragen nog moeilijker. Als je dan iedere keer nog aan mensen moet uitleggen waarom je het niet gratis kan doen, dat vind ik wel lasting.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In de studio. Dat is de plek waar ik het liefste vertoef. Vooral als er geen echte tijdsdruk achter staat. Het tot stand zien, voelen en horen komen van een nieuw lied, een nieuw kind. Dat is het mooiste dat er is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Zonder een passie is een mens niet veel. Ik heb mensen gekend zonder doel of passie, en dat waren over het algemeen zeer ongelukkige personen. Jezelf durven laten inspireren door het leven is zo belangrijk. Een passie moet niet bepaald groot zijn om gelukkig van te worden. Dat kan even goed postzegels verzamelen zijn. Zo lang je iets hebt waar je je 100% voor wilt smijten heeft het leven zin.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Het zou fantastisch zijn mocht ik de chaos in mijn hoofd zelf op orde kunnen krijgen zonder er hulp van buitenaf voor nodig te hebben. Dingen zelf goed regelen zonder te moeten afvragen of ik iets belangrijks vergeten ben. Dat is een groot werkpunt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Op mijn 25ste heb ik nu al de tweede cd uitgebracht. Volgens mij zijn er niet veel mensen die dat kunnen zeggen. Daar ben ik echt wel trots op! Ook trouw blijven aan mijn eigen ik ondanks dat de maatschappij meermaals heeft laten merken dat dat ‘niet past’ in deze wereld. Dat is ook iets dat ik graag wil meegeven aan iedereen: het mag heel erg cliché klinken, maar blijf wie je bent! Omarm je gekheden en wees uniek. Soms heeft de wereld wat tijd nodig om dat te aanvaarden, maar het is het waard in the end. Ik beloof het!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ergens diep in een bos in een hobbithuisje waar toch alle dingen aanwezig zijn om comfortabel te leven, maar enkel de basics. Het is voorzien van een kleine studio waar ik alles kan inzingen- en spelen en muzikanten kan ontvangen in een sprookjesachtige omgeving om helemaal in de sfeer te komen. Uiteraard woon ik er dan met mijn lieve man, geit, kat en leguaan. Men mag dromen, nietwaar? 😉

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dat zal toch wel mijn Hammered Dulcimer moeten zijn. En natuurlijk mijn stem. Zonder hun was ik niet wie ik was! Voor de rest zijn mijn cd’s en mijn tekentablet ook wel heel belangrijk. En oh- ik zou het bijna vergeten: mijn Nintendo 3DS. Ik ga nergens naartoe zonder dat ding in mijn rugzak!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben zowel innerlijk als uiterlijk best wel herkenbaar. Uiterlijk zou ik zeggen zowel mijn elfachtige stijl als het feit dat ik haar tot op m’n kont heb en altijd op blote voeten loop. Qua karakter zouden mensen me vooral beschrijven als een zotte doos, denk ik. Iemand die gedreven is, en zich niet veel aantrekt van hoe iets ‘hoort te gaan’. Ik doe dingen meestal hoe ik zelf denk dat ze moeten gaan.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Niet zozeer in een stad. Als ik ergens inspiratie krijg is het in de natuur. Meer bepaald op mijn favoriete plekje, diep in het bos waar ik woon, bij een beekje. Ik dwaal graag van de paadjes af en kom liefst zo weinig mogelijk mensen tegen in het bos. Gelukkig weet ik exact waar te zoeken om dat te vinden!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Je kunt me altijd een plezier doen met sushi. Dat is m’n absolute favoriete eten! Maar als dat niet voor handen is, is een goede garnaalkroket ook al snel goed. Maar ongeacht wat ik eet of drink, mijn favoriete plek om dat te doen blijft toch op Castlefest. Mijn lievelingsfestival. Een lekkere Haggis of English Pie op m’n bord en je hoort me niet klagen!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik moet toegeven dat ik in m’n leven amper een boek gelezen heb. Toch niet op latere leeftijd. Ik ben geen lezer. Ook niet echt een filmkijker. Moest ik zeggen welke liedjes mijn leven beïnvloed hebben, zou ik zeggen ‘So just hang on, beautiful one’ van Au4 en ‘Kill Us’ van Arstidir. Die laatste heb ik ook al enkele keren live gezien. Een topshow, iedere keer weer! Ze kunnen toch echt een plekje in m’n ziel raken waar niet veel mensen ooit zijn geweest.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?  Ik denk dat ik m’n eigen muziek zou opzetten. Die luister ik anders nooit, enkel als ik moet optreden. Het zou een beetje zijn als je kinderen rond je sterfbed hebben, if that makes sense.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Athelstan in Vikings. Dat character heeft m’n leven veranderd. Vanaf de eerste minuut dat hij op het scherm verscheen was ik ‘hooked’. Ik moet toegeven dat ik na zijn dood de serie dan ook nog maar amper heb gevolgd. :p

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Zoals al eerder gezegd, Fieke! En natuurlijk ook Jonathan Habens. Die man heeft mijn leven zo veranderd. Ik begon als fan van hem, en we hebben elkaar later ook ontmoet en zijn beste vrienden geworden. Hij heeft ook de album art van mijn nieuwste cd ‘Echoes’ gemaakt. Zijn ongelofelijk talent in combinatie met een prachtige persoonlijkheid maakt hem tot een van de mooiste mensen die ik ooit in m’n leven heb ontmoet! (jonhabens.com)

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Ik kijk niet zo veel films omdat ik er helaas niet veel tijd voor heb, maar een film die me toch altijd wel bij blijft is ‘The Little Death’. Hoe dat verhaal op het einde samen kwam was echt fantastisch!

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Doe in de eerste plaats wat je graag doet, het geld dat komt wel. Althans, dat laatste is toch wat mij is verteld. 😉

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst IS mijn leven en werk. Anders zou ik het niet willen of zelfs kunnen zien. Normaal is maar saai. Muziek is kunst. Natuur is kunst. Leven is kunst en kunst is leven.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik heb er wel meerdere. Mijn cameraman Ben bijvoorbeeld is echt een partner in crime. En Jonathan en Fieke natuurlijk ook. Dan niet te vergeten alle muzikanten en artiesten waarmee ik samenwerk. En mijn Patrons die me iedere maand opnieuw weer een financieel zetje in de rug geven. Dat zijn echt stuk voor stuk mensen waar ik graag mee samenwerk, en nog iedere dag van denk: amai, dat zij ook met mij willen samenwerken, waar heb ik het aan verdiend! Fantastisch!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik heb sporadisch contact met Jasper Steverlinck. We hebben in het verleden al met dezelfde mensen samengewerkt, en ik vind zijn stem ronduit fantastisch. Mocht hij het zien zitten om in 2018 een project samen te doen zou dat echt een geweldige ervaring zijn! Dus bij deze, Jasper? 😉

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Het beginnen van mijn derde cd. Daarvoor zijn de meeste demo’s overigens al zo goed als klaar! Ik ben al bezig met het zoeken van de geschikte muzikanten voor iedere rol. Dat is altijd een fijne uitdaging die heel belonend is op het eind. Nu enkel het budget nog vinden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018Ik zou heel graag een goede band krijgen met de band Arstidir. Mocht ik ooit iets met hen samen kunnen opnemen zou dat echt ongelofelijk zijn!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? De release party van mijn nieuwe cd ‘Echoes’ (naar alle waarschijnlijkheid gaat die trouwens door op 31 maart in Gouda. Voor meer informatie daarover kun je terecht op de facebookpagina van Elvya Dulcimer) en natuurlijk op bijna alle fantasy festivals binnen België en Nederland zoals de Elf Fantasy Fair of Castlefest.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Fieke van den Hurk. Je kunt geen beter persoon interviewen dan zij. (https://www.facebook.com/fieke.vandenhurk)

Mijn cameraman Ben Auwerx. De man achter alle beeldjes.

(https://www.facebook.com/Auwerx.Ben)

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via mijn facebook pagina:

facebook.com/Elvyamusic

mijn e-mailadres:

elvyamusic@gmail.com

mijn site:

elvya.be

en niet te vergeten mijn Patreon pagina:

patreon.com/Elvya

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s