Passie Pensioneert Nooit voor Claudia Hek

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Door uiting te geven aan een idee of gevoel, iets scheppen wat eerder nog niet bestond. Ik vind dit zoiets moois!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel dat ik heb wanneer ik helemaal in de flow zit, het gevoel verbonden te zijn met alles om me heen. Dat is mijn ultieme geluksgevoel. Iets wat me vaak overkomt wanneer ik langs het wad fiets, hardloop of heel lekker aan het werk ben.

Wat is mijn grootste angst? Een beetje dubbel. Aan de ene kant om mijn onafhankelijkheid te verliezen en aan de andere kant de angst voor verlating en
er helemaal zelf voor te komen staan…

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik mensen diep kan raken met mijn werk.

Wie bewonder ik? Of dit nou een groots artiest is, iemand die zijn hart en ziel stopt
in het bereiden van eten of mijn broer die een geweldig timmerman is.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het zakelijke gedeelte en verder zo’n beetje alles waar ik ‘mijn linkerhersenhelft’ voor nodig heb.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In mijn oude huis in Amsterdam. Ik had daar een kleine werkkamer die echt voelde als een baarmoeder. Heel veilig en geborgen. Daar heb ik jarenlang met heel veel plezier en liefde gewerkt.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Wanneer je werkt en leeft vanuit je ziel zul je nooit te oud zijn om te werken. De ziel kent tijd noch grenzen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat meer vertrouwen willen hebben, in mezelf, de wereld om me heen en in de stroom van het leven. Door een traumatische ervaring in mijn vroege jeugd kan ik me snel onveilig voelen en is het voor mij lastig om te aarden in deze wereld. Voor de rest heb ik inmiddels helemaal vrede met mezelf.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat was in 2012, dat was een topjaar! Mijn boek ‘The Art of Claudia Hek werd toen uitgebracht door Kintaro Publishing, ik had een expo in de Verenigde Staten die bijna helemaal uitverkocht was. Ook maakte ik in dat jaar de illustratie voor de plaat ‘Tits & Ass’ van de Golden Earring.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik ben behoorlijk happy met mijn huidige werkplek maar in de toekomst wil ik wel meer gaan reizen, met een camper of busje richting het zuiden, dat zie ik nog wel gebeuren.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezondheid. Die heeft een tijd op een heel laag pitje gestaan toen in 2017 de ziekte van Lyme alles overhoop kwam gooien en mij letterlijk en figuurlijk helemaal tot een halt bracht. Het was een hele zware strijd die me heel veel heeft gekost maar ook heel veel heeft gebracht. Het was een soort van tornado die me op een wrede manier wakker kwam schudden, alles wat er in mijn leven niet meer thuis hoorde verwoestte en zo ruimte maakte voor een gezonde nieuwe start.
Het was zwaar, maar het heeft me uiteindelijk heel dicht bij mezelf gebracht en mij stil laten staan bij de dingen die werkelijk waardevol zijn in m’n leven dus uiteindelijk ben ik deze ziekte alleen maar heel erg dankbaar.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik heb een enorm enthousiasme waar ik heel veel mensen in mee kan trekken waardoor kan ik heel gemakkelijk dingen kan
organiseren zoals festivals, groeps-exposities en andere festiviteiten. Momenteel ben ik dat even kwijt omdat de strijd met de ziekte van Lyme me al mijn energie heeft gekost.
Mijn energie begint nu terug te komen maar ik heb nog wel even wat tijd nodig om mijn reserves aan te vullen en weer in mijn kracht te komen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Amsterdam blijft voor mij de meest inspirerende stad. Maar de beste ideeën zijn de ideeën die van binnen uit komen. Dit gebeurt bij mij wanneer ik hardloop of op de fiets of in de
auto zit. Het voelt dan of ik ze zo uit de lucht kan pakken.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Ik ga vaak een dagje naar Leeuwarden of Groningen of een weekendje naar Amsterdam en vind het dan heerlijk om in de Bagels & Beans te zitten, er hangt daar een hele rustige sfeer en je kunt er heerlijk (veganistisch) eten. Ik heb dan vaak een schetsboekje bij me en vind het heerlijk om daar dan te gaan zitten tekenen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Dan Millman – Het leven waarvoor je geboren bent.
Eckhart Tolle- De nieuwe aarde/ the power of NOW
Louise Hay- Je kunt je leven helen.
Jeff Foster – the Deepest Acceptance.
Deze boeken hebben mij enorm geholpen in het hervinden van mezelf, het vinden van mijn plek in de wereld, mijn pad naar zelf genezing en het omgaan met het wel en wee in dit bestaan op aarde.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Paulo Coelho, Eckhart Tolle & Dan Millman.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Een piano concert van Mozart.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pipi Langkous.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Wim Hof. Het is mede dankzij zijn methode dat ik ben genezen van de ziekte van Lyme. En verder iedereen die op zijn eigen manier de wereld een beetje mooier maakt en het leed van zijn medemens weet te
verzachten. Of dat nou de Dalai Lama is, iemand die anderen weet te raken d.m.v kunst, muziek of film, een schrijver, een healer, iemand die in de zorg werkt of gewoon iemand die straalt of andere mensen aan het lachen kan maken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? ‘Indian’ met Anthony Hopkins. Als je het hebt over ‘Passie pensioneert nooit’ dan is dit een absolute aanrader. Wat een prachtige film!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een enorme luxe!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol, een leven zonder kunst is als een wereld zonder kleur.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn broer is mijn grootste fan. Hij heeft laatst weer een tattoo laten zetten van mijn werk en zou zo de deuren van zijn huis
kunnen openen als Claudia Hek museum.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met gelijkgestemden, mensen die mij inspireren en energie geven.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn solo expo in het Mercure Hotel in Amsterdam deze zomer.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018
David Lynch. Wat een geniale man!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Op mijn expo in het Mercure Hotel in Amsterdam van 15 juni t/m 14 september of in mijn atelier op Terschelling.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Jo van Gemerde.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
claudiahek@gmail.com
http://www.claudiahek.com
06-45204015

Hier volgt een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit, Peter de Kuster 

midnight-in-paris

Word een Vriend van Passie Pensioneert Nooit

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een membership te nemen.

Je kan kiezen tussen twee soorten: Membership  I of Membership II.

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe perspectieven bij Passie Pensioneert Nooit.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP II

 • Geeft je recht om gratis jouw verhaal online op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je het recht om op de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit Conferentie jouw verhaal op het podium te vertellen.
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot alle reeksen met uitzondering van de jaaropleiding ‘Wat is jouw Verhaal?’
 • Geeft je 20% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve friends avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om vier keer een introducee mee te nemen

Prijs: €449 voor een jaar.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBERSHIP I

 • Geeft je recht om jouw verhaal gratis op Passie Pensioneert Nooit online te publiceren en vier keer per jaar jouw verhaal op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com te updaten met nieuws over jouw nieuwe exposities, boeken, films, producten, bijeenkomsten enzovoorts.
 • Geeft je het recht om jouw creatieve vrienden uit te nodigen om hun verhaal gratis online te vertellen op http://www.passiepensioneertnooit2016.wordpress.com
 • Geeft je 10% korting op onze Winter, Lente, Zomer reizen en de jaarlijkse Passie Pensioneert Nooit conferentie
 • Geeft je gratis toegang tot alle dagtrips van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je gratis toegang tot twee special events met Peter de Kuster op bijzondere locaties.
 • Geeft je gratis toegang tot exclusieve Friends-avonden.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten van over hoe jij als creatieve professional met jouw passie jouw geld verdient. Van succesvolle kunstenaars, musici, designers, schrijvers, illustratoren, acteurs, filmmakers over de hele wereld.
 • Geeft je de mogelijkheid tot onalledaagse verhalen over het gepassioneerde leven en werk als creatieve professional en ondernemer.
 • Het recht om twee keer een introducee mee te nemen

Prijs: €299 voor een jaar.

WIL JE HET MEMBERSHIP CADEAU DOEN?

Wil je een Membership aan iemand schenken? Neem dan contact met ons op via peterdekuster@hotmail.nl om te vragen naar de mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s