Passie Pensioneert Nooit voor Maudy Alferink

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Uitdaging om mijzelf te pushen en beter te worden in wat ik doe. Als kunstenaar of als mens überhaupt ben je nooit totaal ontwikkeld. Daarnaast heb ik een enorme passie voor couture mode en de transformatie van een lichaam door middel van kleding sieraden, make up of andere decoratie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Gezond blijven en wat extra kunnen verdienen zodat ik dit weer kan doorgeven aan mensen onderaan de piramide van de kledingindustrie.

Wat is mijn grootste angst? Dat mijn lichaam sneller dan gemiddeld verslijt ter gevolg van mijn auto ongeluk.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het moment waarop je de penselen neerlegt en eigenlijk dan pas ziet dat je jezelf hebt overtroffen wanneer je afstand neemt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? CONTROLFREAK! Haha Ik wil alle touwtjes in handen hebben. Dit kan soms tot irritatie in mijn omgeving leiden.

Wat is mijn grootste valkuil? Te hard werken. Ik kom uit een boeren gezin waar dat met de paplepel is ingegoten. Niet lullen maar werken! Met hersenletsel is dat een standpunt die soms even heroverwogen moet worden.

Wanneer zou ik liegen? Als ik als “ een echte vrijgevochten kunstenaar” zeg dat het me niets uit maakt wat mensen van mijn werk vinden. Ik wil wel degelijk dat mijn werk gewaardeerd word voor onderwerp en kwaliteit.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder Kehinde Wiley. Niet alleen zijn werk spreekt mij enorm aan, maar ook zijn keuze om alleen donkere mensen uit slechte achtergronden in rijke settings te plaatsen. Dit bracht zo veel te weeg dat hij nu Barack Obama heeft mogen schilderen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Met klanten praten die willen afdingen. Bij de bakker vraag je toch ook niet of je het brood voor de helft mee kan krijgen?

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen het nog een hobby was en ik therapeutisch in het revalidatiecentrum schilderde. Ik had geen zorgen of het goed genoeg zou worden of dat het wel of niet verkocht zou worden. Ik probeer dat gevoel vaak weer te hervatten maar mijn een ondernemersdrive steekt daar vaak een stokje voor.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat je je eigenlijk nooit oud en gepensioneerd (afgeschreven) hoeft te voelen. Dat is een gevoel en dat kun je zelf beïnvloeden. Toen ik slecht liep met veel pijn en vergeetachtig was na mijn ongeluk noemde ik mijzelf vaak een “oma” . Mijn vriend zei mij toen, “Als je dat zegt voel je je ook zo”. Toen heb ik besloten om me nooit een oma te voelen of te noemen. Ook al word ik 100! Mentaal helpt het mij altijd om positief de denken en doen!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou me graag wat minder zorgen willen maken over eigenlijk van alles om me heen. Verder wil ik niets veranderen. Ik sprenkel elke ochtend wat glitter over mijn hoofd en zo heeft de hele dag een glansje!

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb een gigantisch werk van 2.5×1.5m naar een klant in Australië mogen verschepen. Door marktonderzoek heb ik zelf het juiste platform voor mijn kunst gevonden. Vervolgens de deal gesloten het werk geschilderd en het verscheept. Schouderklopje!!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In Italië daar ben ik zo intens gelukkig. Ik heb er vast een fijn leven gehad in een vorig leven want ik snap niet hoe het anders kan dat je je op een onbekende plek zo enorm thuis kan voelen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dat is een goede vraag…. Ik vind al mijn sieraden en kleding prachtig maar ik zou het morgen zo op kunnen geven als het moet. Ik heb evenveel lol om een Jurk of sieraad die ik zelf van hergebruikte dingen in elkaar flans.  Ik heb niets nodig behalve een dak boven mijn hoofd. De grote jampotbril van mijn overleden oma vind ik leuk! Ook omdat ik zo nu en dan nog even door haar ogen de wazige wereld kan zien en kan denken aan hoe zij zo hard voor haar medemens heeft gewerkt.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Dat ik niets gek vind. Alles kan en alles mag zolang je niemand kwetst. Wie heeft ooit bepaald dat 2 sokken dezelfde kleur en lengte moeten hebben? Je broek en je trui mogen toch ook verschillen? Ik overdenk mijn opties graag hardop. Daardoor delen mensen ook graag hun aparte levenservaringen met mij aangezien bij mij niets is uitgesloten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In de natuur achter mijn wijk.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Het Concerthuis in Groningen. Hier kan je heerlijk eten in comfortabele banken en stoelen. Je kiest gewoon van alles een beetje en ze hebben altijd wat anders op de kaart staan.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik lees wel eens wat over mindfulness en ondernemerschap, maar de echte boeken die mij hebben veranderd zijn de fantasierijke kinderboeken van bijvoorbeeld Roal Dahl. Waar net als in mijn hoofd alles kan en alles een optie is.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? De hele 90’s en zero’s pop rock en R&B mix dan gaan we nog even los! Dan mag op mijn begrafenis mooie Jazz op staan. Als mensen toch willen huilen dan gaat dat wat comfortabeler op jazz.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Alice in wonderland.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Maya Angelou. Does my haughtiness offend you? Don’t you take it awful hard ’Cause I laugh like I’ve got gold mines
Diggin’ in my own backyard. Iris apfel is ook een geweldige inspirator! Die gaat al helemaal nooit met pensioen!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Django, edward scissorhands, en alle oude disneyfilms.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat alleen het broodnodige gefinancierd moet worden om te kunnen doen waar je blij van word. Wat broodnodig is wordt door iedereen anders gezien. Ik was zielsgelukkig in mijn anti kraak huis met een bed en een bad en mijn schildersezel. Door mezelf aan zo min mogelijk financiële afspraken te verplichten voel ik me best vrij en onafhankelijk.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Mijn eigen kunst houd me dagelijks bezig. Kunst van anderen zo nu en dan puur om te kijken wat er op de markt is en of mijn werk origineel is.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn ouders, ook al hebben ze vrij weinig met kunst. Ze zijn er altijd voor mij. Daarnaast is mijn man iemand die me altijd op scherp zet en me zet beste uit mezelf laat halen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou het gaaf vinden om met mijn vriendin (curator) Renee van der Hoek een gave expositie neer te zetten.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn 7 zonden project. Ik ben alle 7 zonden aan het portretteren. Niet zoals in de bijbel stond maar zoals ik het zie. Met overdaad aan futuristische glitter, versiering, mode en sieraden. Ik denk dat het in onze tijd erg belangrijk is dat we even stil staan bij wat basisregels die ons altijd op het juiste pad kunnen houden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Kehinde Wiley en Jeff Koons.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Hopelijk in Dubai waar ik volgende week naar toe vertrek. Meer info hier over volgt nog op mijn website.Ik heb besloten alleen nog maar te exposeren als het alle tijd moeite en energy waard is. Mijn werk is altijd te zien en te koop op mijn eigen website en instagram en op diverse online galeries. Dit blijkt na onderzoek en ervaring het meest effectief.
www.maudyalferink.com
https://www.instagram.com/maudy_alferink_artist/

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Linda van Impelen. Een enorme powervrouw die met een dwarslaesie volgende week deelneemt aan de paralympische spelen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
maudyalferink@hotmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s