Passie Pensioneert Nooit voor Vanessa Hugen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Ik ben een amateur fotograaf met een enorme passie voor alles wat verlaten is. Leegstaande kerken, huisjes, kastelen, ziekenhuizen, industrie, crematoria, mortuaria, theaters, en landhuizen. Je kunt het zo gek niet bedenken. De eenzaamheid is wat mij boeit. Het verhaal wat er achter steekt. Maar ook zeker het gevaar en de spanning wat er soms bij komt kijken trekken enorm aan mij.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het gevoel te doen wat je wilt doen! Ik heb heel lang in vastgeroeste patronen rondgedwaald maar dit heeft nooit goed gepast bij mijn ietwat rebelse karakter. Op dit moment ben ik op zoek naar wat Ik wil doen! En ik moet zeggen dat ik voor mijn gevoel op een juist pad zit.

Wat is mijn grootste angst? Verlies van de mensen die belangrijk voor mij zijn

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid en de spanning. Het op pad zijn met vrienden. Het ontdekken van nieuwe plekken. De spanning van een locatie wanneer je er niets van weet. De uitdaging, het klimmen over hekken, het omzeilen van enorme gaten in de grond, plafonds die onzeker zijn……..en dan daar staan in alle eenzaamheid. Ik en mijn camera! De verhalen die ik dan soms vind van mensen die er gewoond hebben. Fantastisch!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben opvliegerig van aard tegen de mensen die het dichtste bij mij staan en dat in combinatie met mijn ongeduld kan nog weleens voor een explosie zorgen.

Wat is mijn grootste valkuil? Als ik iets in mijn hoofd heb dan moet het gebeuren.linksom of rechtsom. Dus wanneer ik in een industrie sta en ik zie die ene foto dan kan ik ineens verdwenen zijn en dan moet ik die foto hebben ook al is het soms heel dom of gevaarlijk. Ik ben daar wel iets voorzichtiger in geworden en denk nu wel iets beter na.

Wanneer zou ik liegen? Euuhm nou, ik kom natuurlijk weleens op terrein waar ik niet zijn mag. Dan gebeurt het dat we gepakt worden door beveiliging of politie. Dan kan het weleens voorkomen dat ik mijn O wat ben ik dom bambi ogen opzet …….Maar over het algemeen ben ik eerlijk en zeg ik wat we er aan het doen waren. Tja, als je op het terrein gepakt bent dan valt er nog weinig te liegen he!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Ik bewonder zoveel mensen maar ik kan niet zeggen dat ik echt 1 iemand heb waar ik echt van kan zeggen ja! Ik bewonder vooral mensen die fantasie hebben en dat weten om te zetten in hun fotos.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Wanneer ik echt ergens naar binnen wil maar de locatie volledig dicht lijkt te zitten dan baal ik soms. Dat is nu eenmaal wat er kan gebeuren en dat is dan flinke pech hebben. Zeker als je er honderden soms duizenden kilometers voor gereden hebt. Echter dicht is dicht. Verder is de kou in de winter ook weleens vervelend. Vaak is het in een locatie nog kouder als buiten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Zodra ik maar bezig ben met de fotografie dan maakt mij dat al tevreden. Helemaal gelukkig ben ik als ik zie dat er hele gave fotos uitkomen. Wanneer ik dan thuis ben en ik zie ze terug op mijn computer, bewerk ze en ze beelden precies dat uit wat ik bedoel…….dan ben ik hyper en happy.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat wanneer je geen passie meer voelt of hebt voor iets………..je maar beter ervoor moet zorgen dat je Geraniums genoeg water krijgen……….

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou dus wel wat geduldiger willen zijn en ik kan nog weleens onzeker zijn. Daar moet ik eens mee stoppen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Heel simpel, dat ik mijn beeld zo kan bewerken zoals ik het voor ogen heb. Niets zo frustrerend als een verhaal te willen vertellen maar je bewerking niet wilt lukken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Goh, Ik zou wel wat meer in de natuur willen zitten en wat meer back to basics willen leven. Op zon manier dat het gewone leven al uitdagend wordt. Wat landen betreft trekken Ierland en Schotland mij enorm. Het ruwe, heerlijk!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Puur kijkend naar materiele tastbare dingen, de ketting om mijn nek met het as van mijn overleden dochtertje. Helaas heeft mijn tweede dochter nooit buiten mijn buik mogen leven en is ze na 6 maanden zwangerschap overleden. Hierna mijn camera en mijn computer……..de rest kan ik zo weggeven als het moet.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn eigenzinnigheid. Eigenwijsheid noemt men het vaak ook. Ik vind dat helemaal prima want ik heb inderdaad mijn eigen wijsheid.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Nou, ik krijg overal ideeën. Ik ben daar niet per se voor aan een plek gebonden. Wel kan ik zeggen dat de beste ideeën opkomen wanneer ik stil ben. En ik bedoel dan niet stil in de zin van een kwartiertje mijn mond houden, maar stil in een paar dagen bewust niet praten. Ik heb meerdere stilteweekenden gedaan en dat altijd als zeer helend ervaren.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Och, ik eet en drink gewoon graag en veel! Waar dat maakt mij weinig uit. Zolang ik mij er goed voel. Luxe restaurants zijn minder aan mij besteed. Ik eet vaak in restaurants maar ik houd dan van een bruin gebeuren. Bruine cafeetjes, heerlijk. Maar ik haal ook zo een stokbrood in de supermarkt, scheur het af en smeer er wat boter op met mijn vingers, al zittend op de grond van een parkeerterrein. Maakt mij wat uit. Als ik honger heb wil ik eten……….

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Ik ben wel gek op boeken maar lees nog zelden. Ik maak er geen tijd voor. Ik ben ook heel divers in mijn keuze voor boeken. Ik kan net zoveel lol beleven aan een kasteelromannetje als aan een goede roman. Wel ben ik gek op de boeken van Santa Montefiore. Als we het gaan hebben over de zwaardere genres dan kan ik wel zeggen dat ik een fascinatie heb voor oorlogen en voor vrouwenleed. Het boek De bibliothecaresse van Auschwitz heeft indruk gemaakt. Auschwitz staat dus wel op de lijst om te bezoeken en het liefst vrij snel ook.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Santa Montefiore

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Zodra ik er maar blij van wordt of het gevoel opbrengt waar ik op dat moment behoefte aan heb dan vind ik het prima. Ik luister naar van alles.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Tja, ik zal nu wel niet heel intellectueel overkomen maar ik zeg dan Katniss Everdeen..De hoofdpersoon in de film The Hunger Games. Een lekkere rebel die vecht voor waar ze in gelooft en haar middelvinger opsteekt tegen de rest.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn vriend is mijn held! Voor hem heb ik veel respect en waardering. Wat hij allemaal voor mij en voor ons doet gewoon om samen een leven te hebben. Dat vind ik geweldig.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Geen idee! Dat kan ik beter aan jou vragen haha

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een noodzakelijk kwaad vind ik dat, financiën! Ik ben van mening dat geld wel degelijk gelukkig maakt. Je hebt het gewoon nodig om te kunnen doen wat je wilt en waar je zin in hebt. Ik hou van minimalisme. Ik heb thuis geen minimalistisch huis maar ik koop zelden nieuwe spullen. Ik wil alleen hebben wat ik nodig heb. Helaas moet ik daarin ook rekening houden met anderen en die anderen kosten een hoop geld (lees: kinderen) Dus ja Financiële vrijheid is heerlijk en geeft mogelijkheden.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst wat geen fotografie is speelt amper een rol. Fotografie speelt een enorme rol. Het is naast het gezin en werk een groot deel van mijn leven.


Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste fan, ik zou het niet weten! Partner in crime mijn vriend en mijn vrienden!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik werk het liefst alleen dus met niemand!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn nieuwe werk naast mijn fotografie! Ik werk als Romeinse gids (met romeinse kledij en al) in een openlucht museum.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Mijn mede explorers op een barbecue ergens op een afgelegen en verlaten locatie

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Op social Media en wie weet tijdens een expositie

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Draco Rubio

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Simpelweg via Social Media en dan vooral Facebook

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s