Passie Pensioneert Nooit voor L’leta van Gom

Wat is mijn grootste passie in mijn werkMijn werk is mijn passie.

Wat is mijn idee van ultiem gelukDit antwoord is misschien heel erg cliché, maar dat is toch een gezond en gelukkig leven samen met mijn man en het liefste op een plek waar ik me echt thuis voel en mezelf kan zijn. Een plek waar ik kan blijven experimenteren en kan blijven groeien.

Wat is mijn grootste angst? Ik heb 2 grote angsten. Een ervan is toch wel dat ik niet bereik wat ik zou willen bereiken in het leven. Ik heb veel ideeën die ik nog uit wil werken en verwezenlijken. Mijn tweede grote angst is dat ik vergeten word… Dat mijn tijd hier nutteloos is geweest.

Waar houd ik het meest van aan mijn werkMijn inspiratie en schetsen visualiseren in ietstastbaars”. Het is en blijft iets moois om daar mee bezig te zijn. Zelf ben ik geen styliste/ontwerper die heel conceptueel te werk gaat, het meeste wat er uit mijn handen vloeit is organisch en in het moment.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschapIk kan slecht tegen kritiek, vooral als het over mijn werk gaat. I’m working on it!

Wat is mijn grootste valkuilEr zijn soms momenten dat ik twijfel aan mijn eigen kunnen. Ik heb hier de laatste paar jaar gelukkig minder last van, maar ik zie dit als een periode in het leven die iedereen wel eens doorgaat.

Wanneer zou ik liegenIk kan niet liegen, ik lach al zodra ik: “Nee!” zeg tegen mijn man als hij vraagt of ik de verwarming weer op 23 graden heb gedraaid. Misschien in de toekomst tegen ons kind, maar dat zijn dan kleine leugentjes.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meesteIk word heel gelukkig als ik het werk zie van bepaalde creatives zoals, Farren Jean Andrea, Ogenda ter Haar en Shunji Ohashi. Farren Jean en Ogenda zijn voor mij een van de meest getalenteerde stylistes die ik op dit moment volg en Shunji is een creatief wonder waar ik af en toe wat kleine projecten mee mag doen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werkEmails die eindigen met: “Maar we hebben weinig tot geen budget”. Ik kan de huur niet betalen met een t-shirt en een shout-out op Social… Als het kon, dan wel haha.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werkIk was een paar weken geleden in L.A. voor een project. En ik heb me in de afgelopen 2 jaar niet zo gelukkig gevoeld. Een relaxed en profesioneel team, heerlijk weer en lange dagen.

Wat zegt de uitspraakPassie Pensioneert NooitmijAge is nothing but a number. Een nummer waar we allemaal zoveel waarde aan hechten. Leeftijd doet er niet toe als je passie je geluk brengt. Inspirerende personen zoals Iris Apfel, BB King, Maya Angelou, Bill Cunningham, Rei Kawakubo zijn zo een goed voorbeeld hiervan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderenZoveel ideeën! Zoveel losse aantekeningen, schetsen, desktop mapjesIk zou wat meer orde willen scheppen in mijn hoofd en dagelijks leven, maar ik denk dat dit iets is wat niet snel meer gaat veranderen haha.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het project in Los Angeles, en ik kan ook niet wachten tot ik het kan delen met iedereen. Ik werd daar volledig vrij gelaten in mijn visie, dat geeft je na al die draaidagen zoveel energie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werkenTokyo, New York of Los Angeles. Op al deze plekken heb ik de leukste mensen ontmoet. Allemaal creatieven waar ik nog dagelijks mee in contact ben en mijn brainfarts mee deel. En ik voel me altijd thuis als ik daar ben.

Wat is mijn meest waardevolle bezittingDat ben ik zelf. Iedereen zou zijn eigen waardevolste bezit moeten zijn. Het is alles wat je hebt in the end. Er is niemand zoals JIJ op deze wereld. Dat is toch iets moois.

Wat is mijn meest markante karakteristiekMijn humor, ik kan mensen altijd laten lachen. Ben denk ik wel het clowntje uit mijn vrienden groep.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stadTjin’s toko op de Albert Cuyp

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stadCoba in Amsterdam Noord! De laatste keer dat ik daar was, heb ik mezelf in een food coma gegeten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De boeken van Stephen King en Paul van Loon, deze las ik al vanaf jongs af aan. Deze mannen hebben zoveel fantasierijke verhalen die ze in elk boek prachtig verwoorden. Ze geven je als lezer de ruimte om elke keer weer je eigen fantasie wereld te bouwen.

Wie zijn mijn favoriete schrijversTim Burton, Lewis Carroll & Stephen King

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Mijn “NO SHADE” en “SWEET DREAMS” playlist op Spotify. Deze lijsten gaan van Ella Fitzgerald naar Lil Uzi Vert. Alles waar ik blij van word.

Wie is mijn held of heldin in fictieShuri, het zusje van de Black Panther. Zij is echt een baas, in de comic en in de film. Intelligent en hilarisch.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders! Zij hebben mijn zus en ik altijd gesteund in alles wat we wilden doen. We kwamen nooit wat tekort en zelfs in moeilijke tijden deden ze er alles aan om ons gelukkig te houden. Mijn vader is zelf muzikant, een harde werker en kan ongelofelijke mooie landschappen schetsen en mijn moeder is een super intelligente vrouw met een drive waar je “U” tegen zegt. Ik ben blij dat ik een mix van beide ben geworden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zienMeerdere! Vooral oudere films. Mijn favorieten zijn sowieso Death Becomes Her, Ed Wood, Christine, Imitation of life, Barbarella, Beetlejuice en Black Panther.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te CreërenmijIk zou genoeg willen verdienen om te kunnen investeren in mezelf en later hopelijk in anderen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werkNu iets minder dan vroeger als ik eerlijk moet zijn. Dit betekent niet dat ik geen waardering heb voor bepaalde artiesten zoals een Jean-Michel Basquiat, Darel Carey Bending, Pollock en Benjamin Shine, maar ik haal op dit moment mijn inspiratie vooral uit oude SI FI, Fantasy en Horror films, vooral Tim Burton films/short stories.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn vrienden en ouders maar het meest toch ikzelf hahaha. Mijn omgeving is echt heel supporting in alles wat ik doe. Maar ik kan toch echt mezelf het meest enthousiast maken over nieuwe ideeën. Mensen die om je geven zullen je altijd steunen, maar ik geloof echt dat je zelf je grootste fan en hypeman moet zijn.


Met wie zou ik in 2018 graag willen werkenDave Meyers, Nadia Lee Cohen en Tim Burton, drie regisseurs die visueel echt de crème de la crème zijn voor mij. Als ik ooit de styling zou mogen doen voor een van hun projecten, dan zou ik alles in mijn leven laten vallen (behalve mijn man, die sleep ik mee).

Naar welk project, in 2018, kijk ik uitEen nog geheim project waar ik hopelijk einde dit jaar wat van kan laten zien aan iedereen! Dit is iets wat dicht bij mij ligt en waar ik elke dag met liefde en enthousiasme aan werk.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Farren Jean Andrea! Hopelijk leest hij dit door middel van google translate!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Je kan mij altijd ontmoeten op Lelylaan en sinds de tram altijd te laat is, heb je een grote kans dat ik daar na het werk sta. Of op Instagram onder de naam little_error404.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Nynja Dudok van de Heel, een hele goede vriendin van mij en een getalenteerde jonge fotograaf! Die moet iedereen in de gaten houden.

Hoe kun jij contact met mij opnemenTelepathie, Instagram of lleta.van.gom@gmail.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s