Passie Pensioneert Nooit voor Esther Ziher-Ginczinger

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat ik zelf de creator ben, niemand legt mij iets op en dat geeft mij een vrij gevoel.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat we niet alles van te voren weten en dat je ook heel veel kunt bereiken als je geen rijke ouders hebt, of niet de juiste opleiding hebt gedaan. Dat “nee” niet betekent dat iets niet kan, maar dat je twee keer zo hard moet werken. Dat alles mogelijk is. De kracht zit in jezelf.
Wat is mijn grootste angst? Dat je angst intens voelt, angst voelen is niet fijn.
Het houdt je gevangen in je eigen lichaam. Freedom is the key
Waar houd ik het meest van aan mijn werk?  Als ik de verf op het witte doek rol en ik mijn eigen nieuwe verhaal schilder.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben heel ongeduldig van karakter. Ik kan ook nooit een schilderij helemaal afmaken, ergens op de helft begin ik al weer aan een nieuwe, omdat ik dan weer ineens nieuwe inspiratie heb. Een tijdje later ga ik dan weer verder met dat andere schilderij.
Wat is mijn grootste valkuil? Altijd maar doorgaan, unstoppable. The sky is NEVER the limit…
Wanneer zou ik liegen? Geen idee… ik zeg de dingen eerlijk hoe ze zijn, ook al betekent dat, dat het in mijn nadeel kan zijn.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Buitenland: Peter Anton, Ayako Rokkaku, Yuina Wada, Takashi Murakami
NL: Joseph Klibanski, Gerdine Duijsens
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Boekhouding, verscheping van mijn doeken en douanepapieren.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?Ik ken heel veel gelukkige momenten in mijn werk. Dat kan variëren van een bedankbrief van ouders van een omgekomen kind (bij een schoolshooting in de USA) waar ik schilderijtjes voor heb gemaakt. Tot een moeder en dochter die extra naar mij in Limburg afreizen om een schilderij bij mij uit te zoeken als aandenken. Tot een bus in Taiwan die rondrijdt met een schilderij van mij erop afgebeeld. Tot een jong onbekend meisje die mij op straat een handtekening vraagt, omdat ze zelf ook kunstenaar wilt worden haha, zo lief….
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Als ik adem absorbeer ik kleur, als ik knipper met mijn ogen verander ik een kleur, als ik zucht verander ik het thema.  Ik blijf schilderen tot ik dood ga, ik ga nooit met pensioen, ook al koopt nooit iemand meer een doek van mij.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel graag wat minder impulsief willen zijn en wat meer rust willen hebben. Dat uit zich ook in mij als persoon, als ik mijn haren blond verf, wil ik ze graag toch weer graag rood en als ik ze rood heb wil ik graag weer zwart. Als ik vandaag mijn pijlen richt op exposeren in NYC, exposeer ik alweer een keer in Azië.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Geen idee, is dat iets wat je over jezelf zegt? Maar hoe onzeker ik in het begin was, hoe zeer ik inmiddels weet wat ik waard ben. Er zijn mensen die 7 doeken van mij hebben en een ander wil ze nog niet gratis. Maar dat is helemaal niet erg. Als de magic er niet is voel je ook niet de energie van mijn schilderij. Ik vind het soms wel vreemd dat nu ook handelaren in Azië mijn werk kopen. In het begin van mij expo’s wist ik naar welk huis of bedrijf mijn doeken gingen, dat weet ik tegenwoordig vaak niet meer.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst gewoon in NL waar ik woon en mijn leven heb. Maar na mijn opleiding en stage in Amerika, heb ik mij even hard gemaakt om een jaar daar te gaan wonen en werken, alleen liep mijn leven anders op dat moment, waardoor ik in NL ben gebleven.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ik zou zeggen, mijn kinderen. Maar kinderen kun je niet bezitten, want dat zijn mensen en geen dingen. Daarbij hecht niet heel veel waarde aan dingen. Ik bezit liever een goede gezondheid en mooie herinneringen.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Lastig zeg, ik heb echt veel energie en zet dingen vaak om van niets naar iets, heb 1000 ideeën tegelijk en moet dan gaan filteren om de focus te behouden. Ik ben wel echt een gevoelsmens. Als iets niet goed voelt doe ik het niet.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik krijg overal ideeën, door een liedje, als ik onder de douche sta, als 1 van mijn kinderen een leuke woordspeling heeft, als ik ergens mee zit, of juist ook als ik ergens blij van word. Maar het kan ook zijn dat ik een maatschappelijk onderwerp onder de aandacht wil brengen.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik woon maar in een klein stadje, dus dan zou dan bij Fred van Best Pizza zijn of gewoon een lekker broodje met koffie in de corner bij Gerard Nuy.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Geen enkele, want ik heb echt een enorme hekel aan lezen (sorry) Ik lees selectief, alleen wat echt nodig is. Ik heb er gewoon geen rust voor.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Die heb ik dus niet. Maar als ik dan echt zou moeten kiezen dan zouden het de blogs van mijn vriendin Manon Hanssen-Meyering zijn en de avonturen die zij beleefde en beleeft met The Life Traveller.
‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? 
SIA – Unstoppable (dit lied omschrijft hoe ik ben) & SIA “Bird Set Free”
(dit lied raakt mij, daarbij staan vogels voor vrijheid)
Wie is mijn held of heldin in fictie? Lastig zeg, pffff… wellicht Assepoester. Zij bleef dicht bij zichzelf, was lief voor anderen, omringde zich met kleine simpele dingen, had vertrouwen en uiteindelijk kreeg zij toch wat haar toekwam.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Gewoon mijn kinderen, ze zijn nog zo puur. Zij doen alles omdat ze het leuk vinden en iets vanuit hun hartje voelen. Ze kunnen zo genieten van de simpele dingen, het aaien van een diertje op de kinderboerderij of omdat ze vandaag met de gouden pen op school mochten schrijven als beloning. We leven in een maatschappij waarin we meer en meer willen en soms de grip op de kleine dingen verliezen.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Geen idee, ik kijk nauwelijks films
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat ik gewoon verder kan gaan hoe ik dat nu ook doe, maar wellicht alle buitenlandse expo’s zelf kan bijwonen. Daarnaast zou ik daarbij dan ook een soort van stichting willen oprichten voor beschadigde kinderen, die onder begeleiding in mijn e-ster-art wereld mogen komen schilderen en dat ze dan zijdelings psychische hulp zouden krijgen, zodat ze ook weer kleur in hun leven krijgen.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Alles, het is eigenlijk geen rol. Het zit in mijn DNA. Kunst is mijn snoepwinkel, het prikkelt mijn zintuigen en ik word er gelukkig van.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Bart mijn man, ik sta altijd in de spotlight, maar hij regelt veel op de achtergrond, zoals papierwerk en hij sleept met al mijn doeken.
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou heel graag met Peter Anton samenwerken, zijn kunst maakt mij blij en ik krijg er een Alice-in-Wonderland-gevoel van.
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? TIAF, Tokyo International Art Fair waar ik in mei aan deelneem.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik zou graag SIA ontmoeten, zij schildert niet, maar zij is een kunstenaar in muziek en haar teksten en muziek raken en inspireren mij.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?
– Galerie Bijzonder, Breda
– Art Revolution Taipei, Taiwan
– TIAF, Tokyo
en ik hoop nog een solo-expo eind van het jaar…..
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 
Manon Hanssen-Meyering, The Life Traveller
Hoe kun jij contact met mij opnemen? 
www.e-ster-art.com / info@e-ster-art.com / social media: e-ster-art

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s