Passie Pensioneert Nooit voor Jori Meijer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het ultieme geluk voelen (mengeling van extase en rust/balans) als mijn hoofd, lichaam, ziel samenvallen tijdens een optreden of een les, en daarbij de positieve reacties die ik tijdens en dat moment om me heen voel en krijg. Dus eigenlijk het samenbrengen van degenen waarmee ik mijn werk deel.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De momenten waarin ik even écht contact met iemand heb, zonder afleidingen

Wat is mijn grootste angst? Falen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Als ik verrast wordt doordat er iets gebeurt dat ik niet verwachtte, en ik weer een nieuwe verbinding heb kunnen maken muzikaal, lichamelijk, geestelijk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik kan soms te veel in mijn hoofd zitten als ik stress heb. Ik denk dat ik daarom soms ongeïnteresseerd over kan komen, of misschien zelfs gefrustreerd omdat ik dan te veel met mijn eigen gedachtes bezig ben.

Wat is mijn grootste valkuil? Stress hebben en daardoor in paniek raken/vastlopen/blokkeren.

Wanneer zou ik liegen? Ik vind het best moeilijk om te liegen, dat zou dan de hele tijd aan me blijven knagen. Maar ik moet toegeven dat ik wel een paar keer gelogen heb als ik een, voor mij onbenullig, gesprek niet wilde aangaan.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?Voornamelijk mijn ex klasgenoten/studenten aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ik bewonder ze denk ik vooral omdat ik hun leer- en groeiproces heb kunnen meemaken tijdens mijn opleiding. Als ik zie waar ze begonnen en waar ze zich nu bevinden, kan ik alleen maar zeggen dat ik trots en vaak verbluft ben dat ik ze mag kennen en soms de mogelijkheid heb om projecten met ze aan te gaan.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Als mijn opdrachtgever onduidelijk naar mij is, en/of niet luistert naar wat ik nodig heb om mijn performance zo goed mogelijk uit te voeren.


Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Toen ik een jaar na mijn afstuderen optrad in theater ‘’De Roode Bioscoop’’ samen met Marnix Lenselink en Quincy Ignacia. Hier werd voor m’n gevoel mijn concept van ‘’Music in Motion’’ geboren. Ik was toen net een jaartje bezig met het voorzichtig onderzoeken van het combineren van mijn passie voor dans én zang. Tijdens mijn opleiding had ik veel moeite gehad met het idee om zelf voorstellingen te maken, dat vond ik eng, ik vertrouwde nog niet zo in mijn kunnen/wat ik wilde. In ‘’De Roode Bioscoop’’ had ik alles helemaal zelf geregeld en voelde ik dat ik de juiste richting in was geslagen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Passie is iets dat diep in je zit, en het gevoel dat je ervaart als je het vind is zo groots en levensomvattend dat je het niet meer kwijt wilt, en er is dan niks meer dat het dan nog van je kan afpakken. Misschien denk je het soms weer even te verliezen, maar als je de wil hebt om te leven, geloof ik dat je altijd weer terug komt bij je passie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets. Uiteindelijk, als ik er diep over nadenk, ben ik wie ik ben: Ik voel me mannelijk en vrouwelijk. Ik heb soms stress, dan zoek ik mijn rust. Ik word soms boos, dan zoek ik positieve afleiding. Ik kan heel stil zijn, dan begin ik te zingen. Soms praat ik juist te veel, dan begin ik te dansen . Het belangrijkste is dat ik altijd lerende en zoekende ben en nooit op een eindpunt arriveer en dat ik daarom doorgaans verander. Dus als er nu dingen zouden zijn die ik zou willen veranderen, dan gebeurt dat wanneer de tijd daar rijp voor is en daar heb ik vrede mee.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Het afronden van mijn korte film ‘’Who will love you’’. Een video waarbij ik met 5 dansers heb gewerkt om een verhaal neer te zetten gebaseerd op een eigen geschreven nummer. Ik vind dit de grootste prestatie tot nu toe omdat het een lang proces is geweest waarin ik veel nieuwe dingen heb geleerd over mezelf en over het proces van het maken van een dansfilm. En ik ben trots op het resultaat.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ergens waar tegelijkertijd de kansen liggen voor mijn werk en waar ik me gelukkig voel. Ik heb nog niet zo veel gereisd in mijn leven dus zou nu niet een land of werelddeel met volle overgave kunnen noemen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn lichaam. Elke dag weer leer ik van mijn lijf en mijn lijf leert van mij. En het is zo dichtbij.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik vind dat ik vaak opvallend goed ben in niet opvallen.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Terwijl ik onderweg ben, op de fiets/met openbaar vervoer/wandelend. En anders kan ik ook best ideeën krijgen in een lunchroom of café, maar ik heb geen vaste stek.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Tapas restaurant Dos/Duende is een restaurant waar ik heel vaak kom omdat het heel gemoedelijk en knus is en ik houd van meerdere kleine hapjes in plaats van een groot bord eten. En anders zou ik zeggen: bij vrienden thuis.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? ‘’De brief voor de koning’’, omdat ik bij het sluiten van het boek voor het eerst het gevoel had dat niet alleen het verhaal maar ook mijn eigen hele leven ophield aangezien ik zo erg had meegeleefd, ik vond het verhaal zo meeslepend en spannend en avontuurlijk. Ik besefte daarna dat ik ook verhalen wilde vertellen om verschillende gevoelens bij mensen teweeg te brengen: Ze misschien even een ontsnapping te geven van de realiteit, ze ergens dieper over na te laten denken of gewoon te amuseren. Dit had ik ook bij de Harry Potter series. En het meest recent: ‘’The brain that changes Itself’’, omdat het me een positievere kijk heeft gegeven op het fysieke in verband met de hersenen. Er is een hele wereld aan mogelijkheden opengegaan na het lezen van dit boek. Hersenplasticiteit is echt heel interessant!

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb niet perse favoriete schrijvers, meer favoriete onderwerpen denk ik. Ik vond het vroeger vooral leuk om boeken te lezen van schrijvers die avontuurlijke verhalen vertellen. En momenteel lees ik meer informatieve boeken over de hersenen, bewustzijn of geluid. Maar goed, ik noem toch wel even Stephen King omdat ik stiekem best wel van thrillers/horrorverhalen hou en best veel van zijn boeken heb gelezen.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik denk dat ik zou willen luisteren naar kalmerend omgevingsgeluid (in de natuur of een andere rustige plek), of iemand die me dierbaar is die zacht een liedje voor me zingt.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn fictieve heldin is een vrouw uit mijn laatste video (deze video wordt momenteel nog gemonteerd). Ze is mijn heldin omdat ik haar heb kunnen creëren door middel van mijn eigen idee van een sterk mens. In de video wordt ze overmant door een groot aantal stemmen in haar hoofd die haar alle kanten op trekken: woedend, verdrietig, verbluft, angstig, leeg… Het put haar enorm uit, maar ze kiest er toch voor om uiteindelijk het gesprek aan te gaan. Een gesprek met het omlaag trekkende gevoel dat ze in haar voelt. Ik vind het zo’n belangrijk gegeven en heb het altijd interessant gevonden hoe om te gaan met de gevoelens /emoties de je kan voelen en de negatieve stemmen die je in je hoofd kunt horen. Dit thema grijpt me heel erg aan omdat je eigenlijk zoveel controle hebt over wat je binnenlaat qua gevoelens. Het kan alleen een lange zoektocht zijn om je balans te vinden. En die zoektocht zal voor iedereen waarschijnlijk weer anders zijn.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real lifeMijn ouders en beste vrienden die met mij meegroeien en me blijven steunen.


Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
‘’Memento’’, ik hou zelf heel erg van films met een soort van puzzel erin, zodat je moet blijven gissen tot het einde. De film gaat over een man die geheugenverlies heeft gekregen door een bepaalde gebeurtenis. Hij kan geen nieuwe herinneringen meer aanmaken en maakt daarom foto’s en laat tatoeages op zijn lichaam zetten om bepaalde feiten weer te kunnen herinneren. De structuur waarin het verhaal wordt verteld zorgt voor dat ‘’puzzel’’ effect. Je komt er langzaamaan samen met de hoofdrolspeler achter wat er aan de hand is.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat zou betekenen dat ik me helemaal zou kunnen focussen op het creatieve proces, zonder zorgen te hebben over geld. Dit zou me een soort rust geven waardoor ik denk ik ook beter kan presteren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? De kunst die ik maak bevat voornamelijk dans en zang. Voor mij komt die beweging en het geluid direct voort uit mijn leven. Dus eigenlijk is kunst mijn leven. Ik werk deels nog in een keuken in Amsterdam om een groot deel van mijn financiën te kunnen bekostigen. Het andere deel bevat gelukkig heel veel kunst. Ik ben met verschillende (eigen) projecten bezig in dans en zang, ik geef soms een ‘’Energy movement class’’ aan volwassenen op zondagochtenden bij Chassé Dance Studios waarin ik beweging en stemgeluid combineer, en sinds kort geef ik ook les aan jonge kinderen (4/5 jaar) bij ‘’Friends Call me Jim’’, waar ik mijn dans achtergrond als middel kan inzetten tijdens het vertellen van verhalen om de kinderen mentaal maar vooral fysiek ‘’mee op reis te nemen’’.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn pa. Doordat ik vaak met hem over kunst in het algemeen of over mijn eigen werk praat en hij me constant helpt waar nodig.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou graag weer willen werken met mensen als Emma Evelein en Feadan McCall. Deze dansers inspireren me met hun ideeën en bewegingstaal, ik leer weer iets nieuws over mezelf en ze zijn heel duidelijk over hun visie. Qua eigen werk ben ik nu nog in het montage proces van mijn tweede korte film voor mijn nummer ‘’Pulling on the rope’’ die ik in samenwerking met camera man Paul Vis heb gemaakt. Ik zou graag nog een video met hem willen maken hierna. Ook wil ik graag nog een remake maken van een video voor een ander nummer van me (WBG) die ik samen met (tap)danser Marnix Lenselink had gemaakt. En ook nog eentje met danseres Revé Terborg. Verder ben ik bezig met repetities voor de voorstelling ‘’In her shadow’’ van Judith Hermarij, waar ik ook denk weer nieuwe dingen te kunnen leren en ruimte voel om te helpen met het maken van het stuk.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kijk op het moment heel erg uit naar de release van mijn tweede korte dansfilm. We zijn nu bezig met de montage en ik ben al heel erg blij met hoe het proces tot nu toe is gegaan. Het voelt weer als een puzzelstukje in mijn ‘’Music in Motion’’ puzzel.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Ik zou graag nog meer mensen willen ontmoeten in de muziekwereld die verstand hebben van muziekproductie. Ik zou heel graag de demo – nummers die ik nu heb, willen laten mixen en masteren (en zelf eventueel ook wat bijleren in het proces). Ik wil mijn muziek graag nog meer in de wereld brengen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Momenteel kun je me via verschillende social media volgen (facebook, instagram, youtube, vimeo) Ik hoop ook spoedig klaar te zijn met mijn website. Verder kun je me soms vinden bij op zondagochtenden als ik de ‘’Energy movement class’’ geef.

Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Bart Fermie, Mayke van Veldhuizen, Feadan McCall, Emma Evelein, Cripta Scheepers.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via social media of mijn e-mail adres: meijerjori@gmail.com

Ook ben ik bezig aan mijn website die ik spoedig af wil hebben!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s