Passie Pensioneert Nooit voor Mariëlle Heuft

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Het feit dat ik de mensen en kinderen die ik schmink altijd blij maak. Het is altijd feest waar ik kom. Maar het allermooist is misschien wel dat wanneer een kind denkt dat ik iets niet kan schminken. Ik ze verras met hun verzoek. Die blik in de spiegel is mij alles waard.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik met mijn schminkpenseel weer een persoon een grote lach op zijn/haar gezicht kan geven.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat ik nooit meer zou kunnen schminken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het bijna onmogelijke toch mogelijk maken. Bijvoorbeeld een kind met een beperking die heel specifieke verzoeken heeft blij maken. Samen gaan we aan de slag om te zorgen dat hij/zij precies het schminkje krijgt wat hij/zij wil. Soms is dat handen en voeten werk. Maar dat de smile als ze in de spiegel kijken. Dat is echt GEWELDIG.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Als ik iets doe dan wil ik het goed doen. En wanneer dat dan niet lukt naar mijn zin. Oei, dan ben ik echt niet zo gezellig. Sterker nog ik kan echt een monster worden.

Wat is mijn grootste valkuil? Het woordje “Nee” gebruiken. Dat is echt iets wat ik moet leren. Zeker als het werk gerelateerd is vind ik het zo moeilijk om “nee” te zeggen. Alles vind ik leuk maar er zit maar 24 uur in een dag. En mijn gezin is ook belangrijk.

Wanneer zou ik liegen? Wat is dat een gekke vraag. Ik heb echt een spuughekel aan liegen. Dus nooit. Sorry.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Dat zijn er meerdere. En dan vooral mensen in mijn vak. Veel collega’s zijn ziek, of hebben een lichamelijke beperking. Maar je hoort ze er nooit over. Waarom niet?? Omdat ze net zo gepassioneerd zijn over hun werk als ik. Maar als je soms hoort wat een pijn en ellende ze meemaken. Echt wow.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Klinkt waarschijnlijk heel stom. Maar het stoppen. Vooral wanneer ik op een evenement sta. En de tijd is rijp op te gaan stoppen en op te ruimen dan veranderen de blije gezichten om mij heen in verdrietig of zelfs boos. Vooral ouders begrijpen niet dat er een tijd van komen is en een tijd van gaan.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat is eigenlijk altijd wanneer ik bij Only Friends mag schminken. Wanneer ik daar binnenkom reageren de kinderen zo super enthousiast. Dat geeft je echt energie voor tien.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit” mij? “Passie Pensioneert Nooit” Voor mij zegt dat dat ik tot mijn dood mijn passie kan blijven uitoefenen. Zolang mijn handen en ogen het blijven doen dan kan ik blijven schminken.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Helemaal niets. Oké, oké, wat kilo’s lichter zou leuk zijn en ook beter voor mijn gezondheid. Maar ik ben ik en ik ben blij met wie ik ben. Punt.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?? Pfoe dat is zo moeilijk te zeggen omdat mijn vak zoveel kanten heeft. Het schminken van 400 kapsters in Neon stijl was echt supertof. Maar schminken tijdens Sail Amsterdam was ook te gek. Of de bellypaint met de natuurgetrouwe baby. Pfff, Ik kan echt niet kiezen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Waar ik nu leef en waar ik nu werk. Ik werk namelijk overal en nergens. Ik pak mijn Schminkkoffer en ben overal inzetbaar. Mijn huisje is mij heel dierbaar. Maar een groter huis met atelier staat wel op mijn wensenlijstje.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn gezondheid op 1, mijn gezin op 2 en mijn schminkkoffer met inhoud op 3.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn enthousiaste toingtoingtoing karakter.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat kan overal zijn. Ideeën komen spontaan.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Dat is niet helemaal in mijn stad. Dat is namelijk “Los Angus” in Landsmeer.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat is geen literatuur maar alle schminkboeken en tijdschriften die ik in mijn handen heb gehad. Overal staat wel weer iets in waar ik blij van word.

“You Only die Once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Een mix van “van alles en nog wat”. Regelmatig heb ik met mijn dochter zo’n “gekke muziek luister dag” We gaan dan pop, naar kindermuziek, naar carnaval, naar rock. Echt alles door elkaar. En meestal eindigt dat in een melige lachbui. Dat zou ik op mijn laatste dag ook willen.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Willy Wonka

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn gezin. Zij steunen mij onvoorwaardelijk in mijn werk.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Alle films van Tim Burton. Love them. De grime is geniaal.

Wat zegt de uitspraak “De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Het is voor mij een voorrecht dat ik de financiële middelen heb om mijn passie uit te voeren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Mijn leven en werk IS kunst. Dus alles.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Weer een moeilijke. Maar ik ga voor AL mijn fans. Alle mensen die mij volgen in mijn ontwikkeling.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? O je, dat zijn zoveel mensen. Ik hoop nog eens met Yvonne Zonnenberg samen een project te mogen doen. Zij is echt een GEWELDIGE-artiest.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Dat is op zeker de spokentocht in Middenmeer. Het is een feest om daar, samen met Yerenco de Bot en andere artiesten, de grime te mogen verzorgen. Yerenco is de organisator van deze spokentocht en het is ieder jaar een megagroot succes.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018. O dat zijn er zoveel. Vooral collega’s uit het buitenland. Mijn droom is om ooit naar Fabaic in Amerika te gaan en daar heel veel internationale artiesten te ontmoeten. En Efabe staat ook zeker op mijn lijstje maar dat is wachten tot 2020.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Houd daarvoor mijn facebook pagina Schminkkoppies https://www.facebook.com/schminkkoppies1/ in de gaten. Daar deel ik regelmatig evenementen waar ik aan het werk ben. En vergeet natuurlijk niet mijn YouTube kanaal Schminkkoppies https://www.youtube.com/channel/UCqXrnZo5Wq9CgAPUCtWDJgA?view_as=subscriber . Daar deel ik van alles wat maar met schmink te maken heeft of over schmink gaat.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Yvonne Zonnenberg

Hoe kun je contact met mij opnemen? Via info@schminkkoppies.nl of 06-13213500

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s