Passie Pensioneert Nooit voor Christine Boré

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn drijfveer is de voortdurende stroom van beeldfragmenten in mijn hoofd, die ik vervolgens probeer neer te zetten beginnende bij één enkel beeld op een leeg paneel. Tijdens het werken ontwikkelt zich langzaam een hele voorstelling. Het is een verrassende strijd om dit alles tot een harmonieus geheel te laten groeien.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Het ultieme geluk bestaat volgens mij niet Ik ken intense tevredenheid en het vermogen om te genieten van alle kleine en mooie dingen die gebeuren kan mij gelukkig maken.

Wat is mijn grootste angst? Men zegt wel eens dat wat je vreest, zal je overkomen. Mijn angst was het verliezen van mijn veilige basis, huis en atelier. Tijdens de laatste golf van de financiële crisis woonde ik nog in Italië en verloor letterlijk huis en haard.Wat mij nu rest is een enorme haast om alles wat op mijn verlanglijstje staat nog te doen in mijn beeldend vak, maar geen grote angst meer.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De vrijheid, de ontwikkeling in de groei van het beeld waar ik aan werk. Iedere keer is het weer een ontdekkingsreis en verleg ik grenzen in mijn kunnen. Ik werk tot de ”irritatie “ die ik voel weg is van het niet af zijn. Achteraf begrijp ik meesttijds pas de werkelijke betekenis van alle symbolen en visuele grapjes (illusies) die ik in het werk gebruikte.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Neiging tot isolement door de behoefte aan stilte om te creëren en natuurlijk perfectionisme.

Wat is mijn grootste valkuil? Persoonlijke omstandigheden of zorg voor anderen die me van mijn beeldend werk af houden. Soms voor langere periodes.

Wanneer zou ik liegen? Ik heb niet zo de neiging zaken anders voor te stellen dan ze zijn. Misschien zou ik vaker moeten liegen?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Heden ten dage zijn er nog maar weinig”kunstgenoten” te vinden bij wie mijn beeldtaal en genre aansluit. Waar ik me meest verwant mee voel en door geïnspireerd word, zijn musici en magisch-realistische schrijvers. Wel voel ik veel bewondering voor vakbekwaamheid, technisch kunnen van de meeste collegae en sommigen in het bijzonder.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Zoals heel veel kunstenaars, de zakelijke kant en vooral de promotionele kant

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?Op de momenten dat je ziet of in een gesprek merkt dat, je werk iets dieps aanroert en losmaakt bij de toeschouwer. Tijdens mijn laatste verblijf in Italië, dat overigens twaalf jaar duurde, had ik veel contact met bezoekers van mijn tentoonstellingen en was ook vaak ontroerd door de prachtige poëtische berichten die ze achterlieten in mijn bezoekersboek.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Alles, Je kunt je talent niet met pensioen laten gaan. Mijn werk is mn ademhalen, mijn existentie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Door schaad en schande wijzer geworden in de loop der jaren. Zeg ik,het is wel goed zo.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb veel dingen gedaan. O.a. een theateravond samen met Gabrielle Boré, zangpedagoge en haar leerlingenEen reis door mijn werk, begeleid en omlijst door muziek .Maar de grootste professionele prestatie, die moet nog komen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In ieder geval een warm land, ik heb twee maal in Italië gewoond en ik mis de geopende ramen van mijn atelier waar de zon door komt, de geur van de jasmijn en de palmen in de tuin. Maar eigenlijk gewoon dichtbij m’n penselen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Hervonden harmonie en tevredenheid.


Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ben heel intuïtief en voorvoel veel zaken. Ook ben ik eigenlijk heel communicatief en heb de neiging om overal en tegen iedereen aan te kletsen. Vaak werkt dat ook een heel positief resultaat in de hand. Een theaterkind.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Alleen op momenten van stilte, maar dat kan overal zijn. De stilte van volte.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik ga waar het tij mij brengt.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Boeken van magisch realistische schrijvers. De gebeurtenissen beschreven, sloten meesttijds naadloos aan bij de fase in mijn leven waarin ik mij op dat moment bevond. Magisch realisme ten top.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Één van mijn favorieten is Hubert Lampo en Pablo Neruda als dichter.

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Omdat ik omringt door klank en kleur opgroeide in een gezin waar moeder operazangeres en vader een pianist/componist en dirigent waren, is muziek onlosmakelijk verweven met mijn existentie. Mijn keuze zal uiteraard nauw verbonden zijn aan mijn gemoedsgesteldheid over mijn vertrek van dit aardse, maar zeker zal ik “Music was my First love” van John Miles beluisteren en wat ook langs zal komen is het bekende Adagio uit het String Quintet in C major op163 D956 van Franz Schubert.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real lifeIk voel een enorme bewondering voor artsen en hulpverleners in oorlogsgebieden en /of tijdens epidemieën.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Op mij heeft destijds de film “Morte a Venezia” van Luchino Visconti een enorme impact gehad. Dat was begin 80tiger jaren toen ik net de overstap maakte van beeldhouwen naar schilderen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Een onderwerp waar ik echt over mee kan praten maar zeker is zeker, voldoende financiële ruimte werkt heel stimulerend. Universeel basisinkomen zou mooi zijn, niet voor mij alleen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Beeldende kunst en muziek zijn mijn leven, mijn ademhaling, mijn levenselixer. Kunst is medicijn voor de ziel.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik heb al 20 jaar een soort van mecenas in mijn kunstenaarsleven , een liefhebber van mijn werk. Eveneens een goed toeschouwer en positief criticus.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Ik zou best wel weer eens een project willen doen samen met musici. Voor de rest ik ben natuurlijk schilder en dat doe je alleen.


Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? 2018 wordt een jaar vol veranderingen.De planning is om dit jaar , mijn tijdelijke pleisterplaats in het Noorden om te ruilen voor een definitieve plek meer centraal in Nederland. En het zal een jaar worden van oriëntering op expositiemogelijkheden in 2019 In Nederland e.o.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Collegae, Galeriehouders, mensen die geïnteresseerd zijn in het symbolisme en of magisch realisme.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Dit jaar voorlopig alleen in het Monumenten weekend op 8 en 9 september in Usquert, provincie Groningen. En online natuurlijk.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Irena Wilkosz-Lepecka een veelzijdig kunstenares.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Je kunt contact opnemen via mijn email Info@labellaluna.it

Mijn website www.labellaluna.it

Instagram Christineborepaintings

Pinterest. https://it.pinterest.com/quillaja/paintings-and-graphics-by-christina-boer-alias-chr/

Saatchi art https://www.saatchiart.com/ChristineBoré

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

  • Geeft je toegang tot alle classes van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
  • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
  • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
  • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
  • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
  • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
  • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
  • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
  • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €99 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s