Passie Pensioneert Nooit voor Tessa Maagdenberg

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie in mijn werk is het fysieke bezig zijn in mijn zonnige atelier in Scheveningen. Bezig zijn aan een schilderij of een project, werken met inkt en verf en het bepalen van de juiste compositie voor elk nieuw werk, dat is waar mijn hart ligt.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is om mijn naasten gelukkig te zien en te kunnen blijven creëren en daar mijn geld mee te verdienen.

Wat is mijn grootste angst? Dat de mensen de aarde aan het kapot maken zijn doordat alles om geld en macht draait.

Waar houd ik het meest van in mijn werk? De meditatieve kwaliteit van het schilderen, het in de ‘flow’ zijn en het besef van tijd kwijtraken.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Alles voor iedereen willen oplossen.

Wat is mijn grootste valkuil? Mijn grootste valkuil is dat doordat ik graag wil dat iedereen om me heen gelukkig is, ik mezelf vergeet.

Wanneer zou ik liegen? Ik hou niet van liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Christopher Wool is een bron van inspiratie en zijn vrouw Charline von Heyl. Michael Raedecker , Gert & Uwe Tobias, Gerhard Richter, Martin Puryear, Kerry James Marshall, de Nederlandse Collage en Beeldhouw kunstenaar Harald Vlugt, David Bade,er zijn er zoveel wiens werk ik bewonder!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De administratieve kant en het moeten opruimen en schoonmaken van mijn atelier tussen twee projecten in.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? In België na een intensieve schilderweek in 2017 toen ik al mijn werk bij elkaar zag en dacht: “wow, heb ik dat gemaakt?”

Wat zegt de uitspraak: ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit zal stoppen met creatief bezig zijn. Ik ben dankbaar voor mijn creativiteit, het is iets dat bij mij hoort en ik altijd zal koesteren.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niks.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Dat er mensen zijn die terugkomen om nog een schilderij te kopen omdat ze fan zijn van mijn werk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik kan overal schilderen en creëren. Ik heb niet 1 plek, reizen en op andere plekken wonen komt je kunst ten goede! Maar voor nu ben ik ontzettend gelukkig met mijn atelier in Scheveningen!

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn 4 kinderen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? In alles het mooie en positieve willen zien.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Dat kan overal zijn, aan het strand, in de stad, in een leuk café, een museum of de Scheveningse bosjes. Inspiratie kan overal de kop opsteken!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken, buitenshuis, in mijn stad? Aan het strand.

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe? De grote kunstboeken van Leornardo Da Vinci, Michelangelo van Taschen, de boeken van Irving Stone, ‘Lust for Life’ over het leven van Vincent van Gogh en ‘the Agony and the Ecstasy’ over het leven van Michelangelo. Ik las deze boeken toen ik het idee begon te vormen dat ik professioneel verder wilde als kunstenaar en deze boeken weerspiegelden een passie voor het proces van kunst maken. Die passie was heel herkenbaar. Julia Cameron’s ‘the Artist’s way’ als duwtje om het echt te gaan doen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Irving Stone, Joost Zwagerman, Elizabeth Gilbert, Elif Shafak, Rumi, Khalil Gibran

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Prince, Marcus Miller, Diana Ross, Barry White en ik wil dansen op Salsa muziek op mijn laatste dag.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real lifeMijn 3 zoons en mijn dochter, en mijn partner Ben.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Bon Dieu, een Franse film over een gezin met 4 dochters. De dochters vinden allemaal een man van een andere afkomst dan de ouders. Het laat de stupiditeit van vooroordelen op basis van afkomst zien en is ongelofelijk grappig. Boodschap met een lach!

Wat zegt de uitspraak ‘Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij? Dat zou het ultieme geluk betekenen. Er zeker van zijn dat er een continue stroom van klanten komt zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de financiën. Ik zou dan een deel van de opbrengsten van mijn schilderijen gebruiken om anderen te helpen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een allesoverheersende. Kunst maken en zien is voor mij als ademen.

Wie is mijn grootste fan, sponsor, partner in crime? Mijn grootste fans zijn mijn partner en kinderen. Mijn grootste sponsors zijn een heel goed bevriend echtpaar uit Houston die al enkele werken van me hebben aangekocht.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met 2 bevriende kunstenaressen uit Arizona en dat gaat gebeuren later in het jaar.

Naar welk project in 2018 kijk ik uit? Naar weer een intensieve schilderweek in België. Daar maak ik altijd weer grote stappen in mijn werk.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? David Sandum, de oprichter van de Twitterart exhibit. Inmiddels een social media vriend geworden. Een hele inspirerende man die prachtig schildert en een fantastisch boek geschreven heeft over depressie.

Waar kun je mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? In Muzee, Scheveningen, vanaf 14 September. Tijdens de kunstroute van Scheveningen in mijn open atelier in het weekend van 15 en 16 september. In de Regentenkamer, Den Haag, de hele maand mei en juni in de tentoonstelling ‘200 jaar Scheveningen-Bad’. En mijn atelier is altijd open als ik er aan het werk ben. Iedereen is welkom om binnen te lopen en te zien hoe ik werk, vragen te stellen over mijn proces of deel te nemen aan een workshop. Via mijn instagram accounts: @art_by_tessamaagdenberg en @tessawm en mijn website: http://www.tessamaagdenberg.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?Jantien Salomons, kunstenares en mindfullness specialist. Harald Vlugt, kunstenaar.

Hoe kun je contact met mij opnemen?

www.tessamaagdenberg.nl

instagram: @art_by_tessamaagdenberg

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

  • Geeft je toegang tot alle classes van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
  • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
  • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
  • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
  • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
  • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
  • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
  • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
  • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €99 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s