Passie Pensioneert Nooit voor Symone Boerstoel-Koops

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn werk is mijn grootste passie. Of ik tutti-speler ben in een orkest, concertmeester ben, kamermuziek speel, lesgeef of solistisch optreedt, alles met even veel passie. Een leven zonder is ondenkbaar.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Lastige vraag hoor, want was is ultiem geluk? Bestaat niet volgens mij, maar als een concert goed gelukt is dan kan ik behoorlijk euforisch zijn, dat dan weer wel. En echt ultiem geluk? Dat is, hoe dol ik ook ben en hoeveel ik ook houd van mijn werk, drie weken kamperen op ‘ons paradijsje op aarde in Italië.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik blind of doof wordt, reuma krijg en daardoor niet meer kan spelen…….

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Concerten geven, studeren (heerlijk vind ik het om dingen uit te pluizen) en het lesgeven geeft ook grote voldoening. De band die je opbouwt met leerlingen en ouders, hoe mooi is het om kinderen en volwassenen de weg te mogen wijzen in de wereld van muziek.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Hahaha, goeie vraag! “ Behoorlijk eigenwijs ken ze wezen…….”

Wat is mijn grootste valkuil? Teveel hooi op mijn vork nemen en vervolgens moeten aangeven dat het niet lijkt te lukken om alle ballen in de lucht te houden…maar elk aspect van het vak is zo ongelooflijk leuk dat het toch iedere keer weer aardig lukt ondanks alle “ paniek” hoe het allemaal te plannen…..maar ach, dat is een luxeprobleem verzuchten we dan maar tegen elkaar (mijn man is ook musicus)

Wanneer zou ik liegen? Leugentjes om bestwil mogen, toch……?

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik nu het meeste? Ine Lulof, vriendin en lichtend voorbeeld voor mij hoe zij in het leven staat en hoe zij lesgeeft. Wat een positiviteit en liefde voor haar leerlingen en het vak! Itzhak Perlman, voor mij de meest geweldige violist en persoon. Ik ken hem niet persoonlijk hoor, maar zijn spel en benadering is van een betoverende schoonheid. Kan dus niet anders dan dat het ook een geweldig mens is. Maria Joao Pires, haar spel raakt zo. Als je zo liefdevol de compositie kan spelen dan ben je muziek……haar vertolkingen geven mij altijd inspiratie.

Waar houd ik het minst van in mijn werk? Alle administratieve beslommeringen die er bij komen kijken….

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Heel cliché, maar ik ben gelukkig in alle facetten van mijn werk….dat ene echt specifieke geluksmoment? Dat was onlangs in Tilburg, samen met mijn collega’s een geweldige Mattheus Passie neergezet. Na die tijd waren we samen echt heel gelukkig, met name over aria 65, Mache Dich mein herze rein……

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ ? De vraag geeft tevens het antwoord: Passie Pensioneert Nooit! Dat wat je doet in je leven vanuit je hart, zal nooit pensioneren maar iedere keer opnieuw inspiratie geven om door te kunnen.

Wat zou ik aan mijzelf willen veranderen? Nou, dat is teveel om op te noemen dus blijf ik maar gewoon zoals ik ben

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Schindler’s List hebben mogen spelen in Berlijn. Niet dat dat een grootste professionele prestatie was want dat kunnen er velen, maar wel dat je eerst de stad Berlijn in je opneemt tijdens een wandeling, de historie kleeft er werkelijk aan je voeten. Vervolgens een bezoek aan het Holocaust Memorial, daar gevangen wordt door emotie en ’s avonds dit prachtige werk mag vertolken in een concertzaal geeft echt een extra dimensie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Die is niet moeilijk maar wel onrealiseerbaar: Italië! Mijn (ons) tweede thuisland. Maar ik ben ontzettend gelukkig in Nederland met mijn werk en leven dus ik blijf lekker hier.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Ha, natuurlijk mijn instrument……gekheid: mijn viool is inderdaad mijn ‘derde kind’ maar mijn beide jongens en mijn echtgenoot zijn mijn meest waardevolle ‘bezit’. En ja, wat is bezit? In mijn hart zitten ze diep verankerd!!

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn passie voor mijn vak en passie voor het leven.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad (dorp)? Bij de watermolen van Kasteel Hackfort. Daar even tot rust komen, mijmeren over de dingen van het leven…….

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad (dorp)? Dat is bij Hotel Bakker te Vorden. Altijd gastvrij, verrukkelijk eten en een heerlijke tuin om te verpozen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het bittere kruid, Knielen op een bed violen, De Delta Deceptie, Valse Salie, Duizend schitterende zonnen, De Vliegeraar, Haar naam was Sarah…….etcetera…Op dit moment lees ik De pianiste van Theresienstadt….Boeken nemen mij mee in avontuur, moed en daadkracht van mensen. Ieder boek wat je leest geeft je iets mee in het leven, zoals je het ook zou willen doen of juist helemaal niet.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Heb niet echt favoriete schrijvers, een boek neemt je mee en pakt je op, of niet.

You only Die Once’. Welke muziek wil je beluisteren op je laatste dag?  Het Adagietto uit de 5e symfonie van Mahler, tweede deel vioolconcert Prokofieff, hele vioolconcert van Brahms, alle pianoconcerten van Beethoven en Mozart, Morgen van Richard Strauss.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?  Ouders die met hun kinderen huis en haard verlaten om ergens terecht te komen om een gelukkiger leven te kunnen leiden. Want vluchten met kinderen doe je pas als er echt geen andere optie meer is.

Welke film zou ik aanbevelen om ooit te gaan zien? Tja, nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen filmkijker ben….ik heb ooit de film Hable con ella gezien. Indrukwekkend om te zien dat, hoeveel je ook van iemand houdt, het niet gemakkelijk is om om te gaan met ziekte en verdriet. Praat met haar, een prachtige intieme film over liefde en coma, en hoe er mee omgegaan wordt…aanrader.

Wat zegt de uitspraak ‘ De financiële vrijheid om te creëren’ mij? Tja, geld maakt niet gelukkig toch? Ook zonder financiële vrijheid om te kunnen creëren heb ik het altijd gered. Natuurlijk is het ‘hebben’ van geld onontbeerlijk. Maar ik heb geen scheppen geld nodig om te kunnen creëren. Alhoewel het wel makkelijker zou maken.

Welke rol speelt kunst in mijn werk en leven? Wel, ik ben geen notoire kunstbezoeker. Zou ik best meer kunnen doen maar ja, tijd…..Wel geniet ik van prachtige architectuur, oude steden, houd van kathedralen.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot is jarenlang mijn sponsor geweest maar is zeker ook mijn partner in crime. Beiden musici dus zelfde passie. Mijn grootste fan? Dat is toch wel mijn schoonvader hoor! Verder ben ik ‘te klein’ om fans te hebben (al hoop ik stiekem wel op een paar fans natuurlijk)

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken en wie zou ik willen ontmoeten?

Mijn ultieme droom is om ooit, onder Bernard Haitink, een Mahlersymfonie te mogen spelen. Maar ach, men moet in het leven altijd iets te dromen overhouden…

Naar welk project, in 2018, kijk je uit?  Om met ons projectorkest La Sinfonia Contea op tour naar China te gaan van 26 december 2018 tot en met 5 januari 2019. Daarnaast staan er een aantal prachtige projecten op stapel met freelanceorkesten waar ik in speel en met het Appassionata Consort.

Waar kun je mij in mijn werk zien in 2018/2019?

Onder andere in:

10 juni: Tilburg Bach dubbelconcert voor twee violen (met collega Evelyn Tjon-en -fa)

8 juli: Enschede Bolwerck met saxofonist Bennie Waanders

In Amsterdam, Nijmegen, Dordrecht , Italie, Europa, China

Verder speel ik door het hele land in diverse orkesten.

Wie zie ik graag uitgenodigd om het Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? Maureen Weustenenk. Als iemand haar hart heeft gevolgd is zij het wel.

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

  • Geeft je toegang tot alle classes van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
  • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
  • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
  • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
  • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
  • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
  • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
  • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
  • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €99 voor 12 maanden.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s