Passie Pensioneert Nooit voor Thea Vos

Mijn grootste passie in mijn werk is mijn kwast op het doek te volgen, veel lagen bouwen in vorm en kleur, weghalen, toevoegen en verrast te zijn het verhaal te herkennen wat is ontstaan.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Wanneer ik mensen zou kunnen beroeren met mijn werk.

Wat is mijn grootste angst? Dat ik stil blijf staan in mijn werk en persoonlijke ontwikkeling.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het organisch laten ontstaan van een schilderij, kijken, reageren!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Het geven van ongevraagde adviezen.

Wat is mijn grootste valkuil? Pleasen, buiten mijn eigen gevoel reageren en handelen.

Wanneer zou ik liegen? Als ik iemand pijn heb gedaan zou hebben, om me er uit te draaien. Inmiddels wetende dat door een leugen de pijn groter wordt…..

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Marina Abramović, Kikki Smith en nog vele anderen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het eindeloos geploeter, een schilderij lijkt nooit af te zijn en nooit goed genoeg in mijn beleving.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Als ik na veel frustraties grip op mijn schilderij heb gekregen.

Wat zegt de uitspraakPassie Pensioneert Nooitmij? Dat ik in mijn harnas moge sterven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Mijn eigenwaarde willen upgraden

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Exposeren op plekken die voorheen ontoereikend leken te zijn.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? In een ruime lichte leef– EN werkruimte, een onderkomen in een grote stad en in de provincie….

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Dat kan ik gelukkig niet bedenken, ik geloof dat ik aardig onthecht kan zijn, maar als het zover is…..?

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Gedrevenheid en empathie

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? De uiterwaarden, stil en sereen. De grote stad met veel kunst.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Restobar Diels en kroeg de Vlaamsche Reus in Wageningen

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Met name Paul Ferrini, boeken die inzicht geven, spirituele ontwikkeling evenals de nodige kunstenaars en filosofen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Dat zijn er aardig wat, maar ik spreek liever van favoriete boeken, niet alle boeken van dezelfde auteur spreken me aan.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Mink DeVille, Parne Gadje, David Bowie, Nick Cave, James Taylor, Lou Reed, ik kan weer niet kiezen……

Wie is mijn held of heldin in fictie? Pippi Langkous, ik heb het nooit gedaan dus ik kan het!

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die “kleinschalig” van grote betekenis durven en kunnen zijn voor anderen, en uiteraard de groten als bijvoorbeeld Nelson Mandela. Mensen die durven wakker te schudden…..

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Tja.over het algemeen films die meerdere lagen bevatten en dichtbij de realiteitsbeleving blijven, bijvoorbeeld Das Leben der Anderen.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creërenmij? Ik zou het ook wel willen omdraaien, geld kan vrijheid geven, maar ook lui maken……

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol, mijn passie, mijn voeding.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn man.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met de kunstenaarsvrienden waar ik nu ook mee aan het werk ben.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Een aantal grotere exposities met inspirerende werken en kunstenaars.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018, mensen die mij kunnen helpen kijken naar (mijn) schilderijen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? www.huntenkunst.org, www.artpul.nl of op mijn eigen site http://www.theavos-art.nl

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

www.jacquelinevanbergeijk.nl, www.annekehermkens.nl, www.yvonneevers.nl etcetera, nog veel meer fijne mensen die ik tot mijn spijt niet allemaal kan benoemen……., sorry mensen ;o))

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s