Passie Pensioneert Nooit voor Martine Teunissen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mensen het verleden laten beleven en ze leren over de geschiedenis op een leuke, interactieve en onvergetelijke manier, voor jong en oud.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Kunnen genieten van het leven in al z’n aspecten: in goede gezondheid, financieel vrij, vol creativiteit.

Wat is mijn grootste angst?

Mezelf voorbij lopen door te veel hooi op m’n vork te nemen en te veel projecten te willen doen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik hou van het contact met publiek via live costumed interpretation en van de creatieve vrijheid die ik heb bij de invulling van projecten, zowel bij het maken van kostuums, het schrijven en uitdenken van historische scenario’s en de keuze van acteurs en locaties.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik kan een beetje bazig zijn als ik onder stress een team moet aansturen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Te veel hooi op m’n vork nemen. Er zijn zoveel leuke projecten dus ik zeg eigenlijk bijna altijd ja op aanvragen, zelfs als het qua drukte niet altijd goed uitkomt.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik een vraag krijg terwijl ik in de rol van een historisch personage ben, waar ik geen antwoord op weet en wat mijn personage toch zou moeten weten, dan kan het zijn dat ik iets verzin wat plausibel is. Is dat liegen? Iedereen heeft zijn eigen versie van een verhaal. Meestal stel ik een tegenvraag of doe ik het af met dat het ongepast is om daar over te praten, het een te persoonlijke vraag is of, “ u wilt wel veel weten van mij!

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb een grote bewondering voor mijn partner Loïc Benot die zeer overtuigende rollen neer kan zetten en die veel oog heeft voor details van historische kleding. Bovendien verwerkt hij humor en dubbele betekenissen van tijdsgebonden woorden in zijn gesprekken met het publiek op subtiele wijze.

Ook heb ik bewondering voor Mark Wallis, de oprichter van Past Pleasures in het Verenigd Koninkrijk. Hij werkt al jaren met grote contracten met de Royal Palaces en kan hierdoor een grote kwaliteit in historische presentaties leggen.

Ook Angela Pfenninger kan niet ongenoemd blijven. Ze is nog niet zo lang geleden begonnen en nu al heel goed in het vertolken van historische personages. Ze stort zich met veel passie en energie erin en dat bewonder ik, want het is geen gemakkelijk beroep.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Soms loop ik er tegen aan dat het werk als zelfstandige nooit stopt. Je bent er altijd mee bezig, zelfs als je voor je plezier een museum bezoekt of een film kijkt, dan ben je altijd met vakdeformatie aan het kijken. Een historische film met een goed verhaal maar slechte kostuums, tja dan houdt het voor mij al op om ervan te kunnen genieten.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben erg blij als ik weer een succesvol project heb neergezet. Dat is altijd het hoogtepunt waar je in voorbereiding (historisch onderzoek, kleding regelen, rollenspel en verhaallijnen bedenken) naar toe werkt. Het is als een interactieve voorstelling waarbij je gelijk de stemming van het publiek kunt peilen en waarbij je aanvoelt wat goed werkt, welke verhalen mensen enthousiast maakt en je weet dat het mensen inspireert door de vragen die ze stellen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik zal altijd bezig blijven met vervlogen tijdperken onderzoeken en tot leven brengen, of het nou voor publiek is of voor mijn eigen plezier.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou graag mijn muzikale talent verder ontwikkelen zodat ik ook zangoptredens kan doen in verschillende historische tijden en met verschillende muziekstijlen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Al 10 jaar lang Beleef Het Verleden steeds verder ontwikkelen op het vlak van educatie, entertainment, kostuums en films.

Trots ben ik op het educatieve filmprogramma ‘Beleef Het Verleden met Lotte wat ik op eigen initiatief heb ontwikkeld. Op het moment ben ik in de afronding van een tweede filmproject waar ik als scriptschrijver en regisseur bij betrokken was voor de Escaperoom Bagijnetoren in Delft.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik droom weleens over een historisch landhuis met verschillende ruimtes voor activiteiten: een balzaal, een dinerzaal, een workshopruimte, verschillende stijlkamers uit de 17-20e eeuw als hotel of bed & breakfast, met landerijen waarvan de ingrediënten op de menukaart komen op ambachtelijke en authentieke wijze. Een totaalbeleving van het verleden op één plek, met een klein gedeelte van het huis als woonhuis. Hiervoor wil ik een bedrijfsplan schrijven en investeerders zoeken en ik zou dit met een team willen uitvoeren.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Ik heb heel wat mooie historische kostuums gemaakt waar ik erg trots op ben en die ik koester, maar ik denk dat gezondheid en geluk belangrijker zijn dan bezit.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik heb veel talenten en die komen allemaal samen in mijn bedrijf, dus mogelijk het omzetten van passie in actie?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Samen met mijn partner onder het genot van een glaasje wijn aan de eettafel of bij de

open haard, rollen de ideeën er in stroomtreinvaart uit.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Ik hou van biercafé Olivier in Leiden en van lekker lunchen op het strand.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Jeetje dat zijn er te veel om op te noemen. Historisch wetenschappelijke boeken, historische romans, boeken vol afbeeldingen van historische kostuums en mode-attributen, maar ook boeken over persoonlijke ontwikkeling en fictie.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers?
Ik lees zo veel verschillende boeken dat ik geen favoriete schrijver heb. Ik hou van boeken die niet oppervlakkig zijn, goede inhoud hebben en die je liever niet wil neerleggen.
Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Klassiek of jazz.
Wie is mijn held of heldin in fictie?
Ik vond het personage Ayla uit de boeken van Jean M. Auel een heldin, maar het is wel jaren geleden dat ik die boeken gelezen heb. Ik heb niet zo veel tijd meer om fictie te lezen.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?
Dat zijn er teveel om op te noemen. Ik hou van films vanaf het moment dat ze gemaakt werden, eerst als stomme film, daarna talkies als een steeds verder ontwikkeld genre. Meest recente mooie film: The Shape of Water
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Helemaal op mij toegesneden. Je hebt financiële vrijheid nodig voor je basisbehoeften om vanuit daar de vrijheid te hebben om te kiezen voor projecten waarin je kunt creëren & groeien.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Schilderijen en dan vooral portretten spelen een grote rol in mijn onderzoek naar kostuums en de materiële wereld van historische personages die ik uitwerk voor projecten.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn partner Loïc.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Met het Rijksvastgoedbedrijf: om te kijken of er een herbestemming kan worden gegeven aan een leegstaand monument met de invulling genoemd bij ‘waar zou ik het liefst willen leven en werken’.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

A Few Days Like No Others van 13-15 april, waarbij op zaterdagavond 14 april: Showtime at the Paulus zal plaatsvinden, een heel unieke avond in de sfeer van de jaren ’20 en ’30 met live muziek, optredens, dans en alle gasten in stijl!

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Mensen die toewerken naar historisch/culturele projecten op grotere schaal en die kiezen voor continuïteit in programmering.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Het bovengenoemde evenement A Few Days Like No Others van 13-15 april is toegankelijk voor iedereen met een passie voor de jaren ‘20/’30 (aantal plaatsen zijn wel beperkt). Verder kun je mij of mijn werk op veel plekken tegen komen: in de Romeinenweek (28 april-5 mei) in Huis van Hilde, 10 mei in Castricum, 12 mei in Zierikzee met een middeleeuwse ambachtenmarkt, 15 mei op een school in Noordwijk, 16 mei in Den Haag op een kinderboerderij (middeleeuws), 21 mei bij de Dag van het Kasteel, en zo gaat de agenda nog wel even door. Kijk hiervoor op https://www.beleefhetverleden.nl/kalender/

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Bas Gordijn

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Per email: info@beleefhetverleden.nl / per tel. 0616433632 of neem een kijkje op Facebook https://www.facebook.com/beleefhetverleden/ of de website: www.beleefhetverleden.nl

Filmpjes: via website: https://www.beleefhetverleden.nl/fotos-en-film/film/

Of youtube bv. https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=jYECEY1Wtj0

Link naar boeken: https://www.beleefhetverleden.nl/winkel/

Ook te koop via bol.  https://www.bol.com/nl/p/representation-of-the-past-in-public-spheres/9200000072250314/?suggestionType=typedsearch&bltgh=d89edd7e-4ca5-4dc5-bc33-a49ed4e9f9bc.1.2.ProductTitle

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

  • Geeft je toegang tot alle classes van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
  • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
  • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
  • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
  • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
  • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
  • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
  • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
  • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €99 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s