Passie Pensioneert Nooit voor Christine Morren

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Kunst maken. Het creatieve proces. Je verbeelding laten spreken in een kunstwerk. Het is therapeutisch voor mij.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Vrijheid om te kunnen doen wat je graag doet. En natuurlijk heel lang gezond mogen zijn. En ook verbondenheid met mensen. En liefde geven en krijgen.

Wat is mijn grootste angst? Gezondheid is volgens mij het allerbelangrijkste. Mijn grootste angst heeft hiermee dus te maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Creëren op zich. En ook complimenten krijgen natuurlijk. Als er werk verkocht wordt, doe ik ook wel een vreugdedansje.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ongeduld en koppigheid. Mensen die mij zeer goed kennen, gaan dat wel weten. 😉

Wat is mijn grootste valkuil? Tijd. Aangezien ik zovele ideeën en plannen heb en hiervoor veel te weinig tijd. Dat kan mij soms wel doen blokkeren. Chaos in mijn hoofd verlamt mij dus regelmatig.

Wanneer zou ik liegen? Geen idee. Ik vraag me af waarom ik zou liegen. Ik heb het hart-op-de-tong syndroom. 😀 Ik ben trouwens redelijk allergisch voor liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Mensen die dicht bij zichzelf blijven.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Vernissages met lange saaie speeches.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Er zijn verschillende momenten om gelukkig te zijn met mijn werk. Als mensen mij een compliment geven over een (of meerdere) werk(en) dat/die ik heb gemaakt. Dat doet mij altijd plezier en het motiveert. Of wanneer een werk klaar is. Dat is ook altijd een gelukkig moment. Succes maakt ook gelukkig. Of als ik kan zeggen dat ik een vruchtbare dag heb gehad en veel heb kunnen schilderen. Dat maakt mij ook heel blij.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik weet dat ik nooit zal stoppen met creëren. Schilderen, tekenen, boetseren, … Ik zou het nooit willen missen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Onrust in mijn hoofd resetten naar rust en geduld.


Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik heb kunnen deelnemen aan aantal mooie tentoonstellingen. Het samenwerken met mijn man (Kunzthuiz.be) om mooie tentoonstellingen te organiseren, heeft ons ook al veel plezier gebracht. Hopelijk komt er in de toekomst nog veel moois. Ik blijf werken werken werken en wie weet hoe groot ik kan worden. Maar als ik klein blijf is het ook goed. Als ik maar met mijn passie kan blijven doorgaan.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Een droom van mij is een groot atelier ‘in’ mijn huis. Eerder een kleinere woonruimte met een groot atelier. België is zelfs goed genoeg voor mij. De plaats is voor mij niet zo belangrijk. Maar als ik mag kiezen, was het ergens waar winters niet komen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn familie, vrienden en mijn gezondheid.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Pitbulleigenschap in de zin van vastbijten in iets.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Bij ontmoetingen met kunstenaars kan ik zeer geïnspireerd geraken. En bij mijn boezemvriendin Katleen komen de ideeën ook gemakkelijk naar boven. Wij praten veel over kunst. Ook in de auto, als ik lang moet rijden. Of als ik fiets. De natuur werkt ook inspirerend.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Maakt niet uit. Het gezelschap is eerder belangrijk. Ik hou wel van plekken zoals Het Atelier in Aarschot.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Daar heb ik echt geen idee van. Misschien wel ‘hey Joe’ van Jimmy Hendrickx. Ben ik nu aan het luisteren 😛

Wie is mijn held of heldin in fictie? Mijn papa (overleden) hield enorm van Roadrunner. Hij keek daar regelmatig eens naar op youtube. Daarom ben ik nu ook fan!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Als je je geen zorgen moet maken over financiën is de vrijheid nog groter. Moeten zorgen dat er brood op de plank komt, geeft stress.


Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? 
Een enorm grote rol. Het is een deel van mijn leven. Heel veel vriendschappen komen zelfs door de kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn echtgenoot Carlo.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Samenwerken vind ik heel fijn. Het moet iemand zijn die met mij matcht. Projecten samen doen, wil ik heel graag. Lijkt me superleuk.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? De tentoonstelling Copy/Paste, die plaats heeft op 1, 2 en 3 juni in Hasselt (Poortgebouw Abdij Herkenrode) is waar ik nu erg naar uitkijk. 20 kunstenaars nemen deel. Per 2 interpreteren we mekaars werk. Je vindt hier meer over op http://www.kunzthuiz.be.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Ik had graag Octaaf Landuyt eens ontmoet, maar hij ontvangt geen bezoekers meer. Zijn leeftijd laat het niet meer toe om hier energie in te steken. Hij wil nog steeds werken en zich daarop concentreren.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? 1, 2 en 3 juni in Hasselt, Poortgebouw Abdij Herkenrode. Tentoonstelling Copy/Paste.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Dany Tulkens

Mijn website: www.christinemorren.com

Facebook: www.facebook.com/MorrenChristine

Instagram: @christine__morren

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s