Passie Pensioneert Nooit voor Marguerite Evenaar

Wat is mijn grootste passie in mijn werk ?

Mijn ultieme drijfveer is een inclusieve samenleving en daaraan bijdragen. Dat klinkt meeslepend en groots en toch gaat het om de kleine dingen.
Doordenkend en voelend laait mijn passie in mijn werk op door de mensen met wie en waarvoor we het samen doen. Samen optrekken om de wereld een beetje mooier te maken, of in ieder geval dat stukje waar ik bij kan.
Werken met en voor mensen waarbij onze verbindende factor die gezamenlijke betrokkenheid bij de wereld is, op welke wijze dan ook. Dat menselijke, de afwisseling en de niet zo gestandariseerde, al uitgevonden, uitvoering en die dan laten werken; voor en door de mensen.

Wat is mijn idee van ultiem geluk

Wow, wat een vraag. Geluk is voor mij een staat van zijn, dat kan soms in een klein moment gevat zijn. Die ontmoeting, die wandeling aan zee, dat onverwachte uitje, die avond van helemaal niets . Dat is dan dat moment, bij herhaling zou het wel eens anders kunnen zijn. Het is een gevoel dat me overvalt en het heeft iets zorgeloos, innerlijk rustig en moeiteloos in zich.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik niet meer kan vertrouwen op mezelf; fysiek en mentaal.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De mensen. Sta er soms wat verder van af omdat ik dan samenwerk met al die mooie initiatiefnemers en organisaties die daadwerkelijk iets concreets doen en ik vanaf de zijlijn ze dan ondersteun op diverse manieren. Toch hoor ik van hen dat ik nooit echt aan de zijlijn sta. Ben betrokken en deel van en we werken samen om iets wezenlijks bij te dragen aan diegene die dat nodig hebben om hun plek in deze wereld te verbeteren. Dat ik het zelf vorm kan geven, met wie en hoe dan ook.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

De ambivalentie in mijn handelen. Zo wil ik graag samenwerken en zet dan toch ook graag mijn eigen koers uit. Wil ruimte geven en neem soms juist teveel ruimte in. Wil luisteren en praat dan weer teveel.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn enthousiasme, wat ook mijn kracht is, die echter ook overdonderend kan werken. En ik kan , in het kader van de samenwerking, wel eens vergeten goed voor mezelf te zorgen.

Wanneer zou ik liegen?

Wellicht iets verzwijgen of op de vlakte blijven, als dat echt noodzakelijk zou zijn of gevraagd is aan me.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Nou is mijn beroep nogal breed, dus moeilijk iemand specifiek te noemen in dit veld. Inspirerend op dit gebied vind ik meerdere mensen, ieder vanuit een eigen invalshoek. En verder al die mensen die het lef hebben het anders te doen en ergens voor op te komen en zo de noodzakelijke veranderingen in de samenleving teweeg brengen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk

De noodzakelijke administratieve handelingen .

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ook dat zijn van die momenten en ik besef me dat dat zeker meerdere malen is geweest en nog steeds is. Tijdens de 7 days of Inspiration en het Nachtrestaurant; wat een energie, team en creatieve impulsen. En als ik in de zomer zo maar buiten kan coachen of na een intensieve werksessie waarbij we er allemaal samen voor gaan. Die verbondenheid en die vrijheid. Dat dat zo kan in mijn werk.

Wat zegt de uitspraak “Passie Pensioneert Nooit”mij?

Dat er nooit echt een einde aan hoeft te komen. Dat het vuur kan blijven branden en ik kan blijven doen wat ik doe, wellicht aangepast aan de tijd en mijn conditie.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Mijn impulsieve directheid. En mijn energie niveau , die na mijn operatie soms wat lager ligt dan gewenst en zo wisselend is ook.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik destijds (nu zon veertien jaar geleden) voor dit werk en deze onderneming heb gekozen. Dat ik het zakelijke zo goed met het persoonlijke kan combineren, dat het elkaar versterkt. En verder zijn mijn prestaties zo goed als mijn laatste werk.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken

La no sul, Um mar azul. In het zuiden, dichtbij de zee.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting ?

Nu leef ik aardig “licht”de laatste jaren. Mijn herinneringen en vriendschappen en verder zo iets basaals als mijn telefoon en laptop. En de “houten vlag”- een kunstwerk met emotionele waarde.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn enthousiasme en hoe ik dan kan stralen. Mijn rode wangen. En mijn onverwachte vragen die dieper gaan dan de buitenkant.

Wat is de plek waar ik de beste ideeen krijg buitenshuis, in mijn stad?

Bij de zee, al is dat wel buiten de stad. Of in de stad , ergens bij het water.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis , in mijn stad?

Er zijn in Amsterdam veel leuke eet en drinkplekken. Houd van eten wat met liefde is klaargemaakt, relaxed en aardige, attente bediening.Een plek waarvan je denkt; daar kom ik terug. En picknicken in een van de parken.

Welke boeken hebben mijn leven beinvloed en hoe ?

100 jaar eenzaamheid. Ben altijd meer een gevoelsmens geweest en dit boek liet me zien dat niet alles te verklaren is, er is meer dan ratio alleen. Dat je er ook anders naar kan kijken en dat dat niet zo gek is, al heeft het ook iets magisch en mythisch. Het stimuleerde mijn eigen fantasie en het verhalen.
Huckleberry Finn; voor de avonturen. Ik wilde ook avonturen beleven. Met de mix van het goed en kwaad, gezien in het licht van de tijd. Je hebt elke keer verschillende invalshoeken en afwegingen.
En later nog de Alchemist, dat spreekt wel beetje voor zich .

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Ik heb de afgelopen jaren veel boeken weggedaan.
Gabriel Garcia Marques, Paulo Coelho, Carlos Ruiz Zafon, Isabel Allende, Jose Samarango.
Toon Tellegen, Bernlef, Komrij, Staring.
De twee laatste boeken die ik las zijn van Elia Ferrante en Anja Meulenbelt.
Het is vaak een mix, net als mijn leven.

You only die once”. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Christina Branco Os Soliatros- mijn zuidelijk hart verenigd met de dichtkunst van Slauerhoff. En verder iets van David Bowie en van Stan Getz en Astrud Gilberto. En dan een doodnormale nederlandse rap als de ode aan het leven, of Laat me van de bijzondere Ramses.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Elizabeth Swan (Pirates of the Caribean); stoer en vrouwelijk. Vanuit een ogenschijnlijk beschermd milieu geworden tot een piraat, vechtend voor wat juist is. En Pipi Langkous

Wie zijn mijn heldinnen en helden in real life?

Die mensen die op durven te staan en het lef hebben het anders te doen. Daarin te geloven en dat ten goede doen.

Welke film zou ik jou aanbevelen in jouw leven te zien?

La Vita e Bella

Wat zegt de uitspraak “It is not about the Money “mij?

Dat niet alles van waarde in geld uit te drukken is. Dat ik niet zo goed kan sparen en dat geld ook een energie heeft.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Houd van creaties, van creatief bezig zijn en dat kan op verschillende manieren; koken, schrijven en ook in mijn werk zit een mate van creativiteit in denken en handelen. Houd ervan om naar musea en theater te gaan, dansen en muziek is ook zo iets. Dat kan me zo raken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn dierbare vrienden en vriendinnen. En mijn partners in crime zijn mijn samenwerkende partners en dat wisselt.

Met wie zou ik willen werken in 2018?

Met een aantal chefkoks en andere foodliefhebbers op het gebied van koken . Dit had ook te maken met een project, waar ik naar uit keek.

En nu schiet me niet direct een naam te binnen als ik kijk naar mijn werkveld. Met diegenen waarbij we van elkaar kunnen leren, elkaar versterken en samen in alle openheid optrekken. Waarmee het stroomt.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Dat was even een groot kook avontuur, waar ik van genoten heb, wat echter niet meer verder gaat. (voor mij dan )
En dan is daar nog Plan 12. Een plan wat nog verder vat moet krijgen, maar waar ik al wel heel gepassioneerd over kan vertellen. Beter dan erover schrijven. Zoals ik terug hoor; als je daar over vertelt dan straal je. Het “ticks all the boxes” waar ik de laatste veertien jaar in en voor gewerkt heb , in geloof en voor ga! Wordt vervolgd en we gaan het in samenwerkingsverband verder uitwerken en uitvoeren!.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Er staat niet echt een naam op mijn verlanglijstje, ook omdat mijn werk zo divers is en een breed terrein beslaat. Ik denk gewoon al die mensen met de bloedgroepen die ik hiervoor al noemde en wellicht verrassende nieuwe inspirators. En diegenen die er al zijn wil ik graag blijven ontmoeten.

Waar kun je mij en mijn werk zien en ontmoeten in 2018?

Overal waar de mensen zijn. Nee, zonder dollen; op diverse plekken en al fietsend door Amsterdam. Op mijn fijne kantoorplek aan de Nieuwezijds Voorburgwal of tijdens een van mijn trainingen; kom eens langs. Of op van die plekken waar ik elders samen met anderen werk aan die fijne samenleving. Houd me in de gaten en dan kan je me vast ergens ontmoeten. Of neem een kijkje op mijn website www.evenaarenpartners.net

Wie zou ik graag uitgenodigd zien om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Dorien Te Pas.

Hoe kun je contact met me opnemen?

Bellen of (tegenwoordig ook), appen . Via mail (info@evenaarenpartners.net) of Facebook.

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s