Passie Pensioneert Nooit voor Marleen de Boer

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Het maken, regisseren en spelen van theater!

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Wanneer je jezelf en de situatie waar je in zit volledig kan accepteren en liefhebben. Wanneer jij jezelf lief hebt, kun je ook anderen en de dingen om je heen liefhebben en kunnen de kleinste dingen je heel gelukkig maken.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is het verliezen van geliefden die dichtbij mij staan.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik hou er van om samen met andere creatieve mensen vanuit niks tot een voorstelling te komen.

In het proces gebeurt altijd ontzettend veel en ik vind het magisch hoe je als groep samenwerkt tot een eindresultaat en er samen voor zorgt dat het goed komt. Je wordt in een korte tijd vaak heel hecht met elkaar. Dat raakt me altijd.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Wat ik zelf het minst aantrekkelijk vind aan mezelf is mijn serieusheid.

Soms neem ik dingen heel erg serieus waardoor ik als een zeurkous overkom. Ik zou wel wat meer dingen met een korreltje zout willen nemen en wat vaker om dingen willen lachen.

Wat is mijn grootste valkuil?

Het doorslaan in mijn passie. Ik kom zo veel mooie projecten tegen en ik heb zoveel ideeën waar ik overal volmondig ‘ja!’ Tegen zeg dat ik soms teveel vraag van mijn lijf en uiteindelijk een week niks meer kan.

Wanneer zou ik liegen?

Wanneer ik een ander ermee kan redden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb veel bewondering voor Muriel Besemer, zij was mijn stagebegeleidster bij het Nationale Theater. Ze weet je de juiste vragen te stellen waardoor je het diepste in jezelf leert kennen. Door haar durfde ik de stap te nemen om mijn eigen voorstelling te maken en mijn gevoel te volgen. Dit zou ik ook op mijn spelers en leerlingen willen overbrengen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Facturen uitschrijven. Het liefst deed ik het allemaal gratis, maar ik moet helaas ook brood op de plank.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Twee weken voor mijn afstudeervoorstelling stopte de hoofdrolspeler. Eerst was ik heel verdrietig en gekwetst, maar ik voelde me intens gelukkig toen ik een vervanger had gevonden en we met de hele groep toch een geweldig resultaat hadden neergezet. Soms zorgen tegenslagen juist voor wat extra geluk en geeft het hoop dat voor alles een oplossing is.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Je passie is je hart, en zolang je hart klopt is er altijd passie. Ik hoop dus ook wanneer ik oud en rimpelig ben dat ik vanachter mijn rollator nog steeds sta te maken en te regisseren en dat ik alle rolletjes krijgen voor ‘oude dame’.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou minder gevoelig willen zijn. Ik ben erg gevoelig voor prikkels, sferen en andermans gevoelens. Dit zorgt ervoor dat ik sneller moe ben en soms ook emotioneel kan zijn en dat is samen met mijn grote passie niet altijd een goede combinatie.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Wat ik beschouw als mijn grootste professionele prestatie is mijn afstudeervoorstelling ‘ DUIF’. Ik deed mijn voorstelling al in mijn derde jaar, naast mijn gewone studieloopbaan. Ik zorgde ervoor dat er een muzikant kwam, een filmmaker, acteurs, decorontwerpers en een technicus. Het ging niet altijd makkelijk, maar ik haalde een ‘ goed’ en dit was voor mij het bewijs dat ik een ondernemer ben, en heel goed leiderschap kan nemen. Hier was ik voorheen altijd heel onzeker over.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Het liefst wil ik straks in het midden van Nederland wonen. Ik zou heel graag overal en nergens willen werken. Het liefst sta ik niet stil maar blijf ik proeven, leren en ervaren.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn auto, zonder mijn Peugeotje 205 had ik veel klusjes niet kunnen doen en had ik veel dingen moeten missen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik denk mijn openheid. Ik ben erg open naar iedereen en zie altijd het goede in de mens. Dit zorgt ervoor dat ik snel contact maak en altijd interessante gesprekken heb met bijvoorbeeld vreemden.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De beste ideeën haal ik juist uit de gesprekken die ik heb met vreemden (in de trein bijvoorbeeld). Ik heb geen vaste plek, voor mij zit de inspiratie in de onverwachte dingen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik zit het liefst in een strandtent. Ik vind het prachtig om uit te kijken over de zee en kinderen te zien spelen met het zand. Of juist wanneer de lucht dreigend is en de golven steeds hoger worden.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik lees bijna geen boekendaar schaam ik me eigenlijk een beetje voor. Want ik vind lezen wel belangrijk.

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Poeh, dat is een lastige… ik weet natuurlijk niet welke muziek ik in de tussentijd nog meer heb gehoord. Tot nu toe is ‘Holocene’ van Bon Iver een van de mooiste liedjes vind ik, maar ik ken veel te veel mooie liedjes. Ik vind het moeilijk daar een keus in te maken. Ik wil eigenlijk dat er heel veel toffe muziek wordt afgespeeld en iedereen een feestje bouwt.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Het konijntje Judy uit ‘Zootropolis’. Judy wil politieagent worden maar ze is heel klein en normaal worden konijntjes geen politieagent. Maar Judy wil dat wel, en ze gaat ervoor. Het is alleen niet makkelijk, want ze word steeds bevooroordeeld. Ik voelde me ook altijd als Judy. Ik was klein, kwetsbaar, gevoelig, een volgertje, maar van binnen wilde ik leiding geven, en ondernemen en ik heb er voor moeten vechten om dat vertrouwen in mezelf en van anderen te kunnen krijgen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Misschien is dit antwoord een beetje cliché, maar mijn helden en heldinnen zijn de mensen die mij vertrouwen gaven in mezelf, een spiegel voorhielden (wat niet altijd leuk was) en me uit de put hielpen.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Ik vind Schindlers list en Playing for time de mooiste films. Ik vind de puurheid en het gedrag van de mens wanneer we in verschrikkelijke situaties verkeren inspirerend om te zien. Ik vind het ontroerend hoe Oskar Schindler al die kinderen probeert te redden (net als Irena Sendler in the Courageous heart of Irena Sendler, nog zo’n prachtfilm) en dan nog het gevoel heeft dat hij heeft gefaald wanneer het niet gelukt is om iedereen te redden. En hoe Fania Fenelon in Playing for time hoop krijgt en geeft door muziek. Ik hoop dat iedereen de moed heeft om zo te zijn als hen wanneer dat nodig is.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Eigenlijk niet zo veel… geld maakt het makkelijker om te creëren, maar zou niet nodig moeten zijn.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Een grote rol! Theater is voor mij niet alleen werk, maar ook een uitlaatklep waar ik mijn gedachtes en gevoelens in kwijt kan.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn moeder natuurlijk!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Ik zou wel graag in een film willen spelen van Martin Koolhoven en samen met Carice van Houten op de set willen staan. Al is dat meer een mooie gekoesterde droom.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Ik kijk uit naar de Stormruiter, daar ben ik aangenomen voor het koor. De Stormruiter wordt een groot spektakel met 100 Friese paarden. Het is een productie van Jos Thie en ik vind het een grote eer dat ik daar aan mij mee mag doen. De 100.000 kaarten waren al ver van te voren uitverkocht.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Ik ben heel benieuwd naar alle mensen met wie ik ga samenwerken voor de Stormruiter. Ik hoop dat ik daar weer nieuwe contacten leg met wie ik een eventuele samenwerking kan aangaan.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Je kunt mij helaas niet zien in de Stormruiter (tenzij je al kaarten hebt) want alle kaarten zijn uitverkocht. Wel zou je me kunnen zien in mijn eigen voorstelling ‘Mastermind’ maar daar staan voor nu nog een data’s gepland. Je zou de pagina in de gaten kunnen houden als je zoekt naar ‘ Mastermind’ op facebook, daar komen alle nieuwtjes op te staan. Of kijk op mijn website: www.marleendeboer.jimdo.co

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ik zie graag Esther Bolte uitgenodigd, want als ik iemand ken die een grote passie heeft en daar voor gaat dan is zij het wel!

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s