Passie Pensioneert Nooit voor Ismena Goossen

Ik ben Ismena Goossen en ik ben een singer-songwriter. Mijn materiaal is te vinden op mijn YouTube kanaal via: https://www.youtube.com/channel/UCRV1z05LgX3UO6iwU2bJexw

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Alles in mijn werk is mijn grootste passie. Ik wil mezelf kunnen uiten en mensen aan het denken zetten. Muziek is voor mij de beste manier om dit te doen. Als ik ook maar tot een paar mensen kan doordringen ben ik al blij. Een grotere voldoening dan dat bestaat niet voor mij.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn idee van ultiem geluk is weten dat ik altijd muziek kan blijven maken. Ik wil mijn leven wijden aan het ontdekken van alle mogelijkheden die er zijn in de muziek en een steeds betere muzikant worden.

Wat is mijn grootste angst?

Ik ben vooral bang voor de dingen die ik niet kan begrijpen. Als ik nadenk over onverklaarbare dingen word ik angstig. Ik vind het onverklaarbare aan zich niet per se eng, maar ik vind het eng dat ik het niet snap. Daarnaast ben ik ook bang voor hoogtes.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik hou ervan dat ik door mijn werk op veel verschillende plekken kom en op een makkelijke manier nieuwe mensen ontmoet. Maar het meeste hou ik ervan omdat ik kan doen waar mijn hart ligt.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik denk dat mijn minst aantrekkelijke eigenschap is dat ik heel eigenwijs ben. Dit vind ik zelf eigenlijk geen slechte eigenschap maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen irritant kan zijn.

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuil is dat ik veel van mezelf verwacht en overdreven gestresst raak als het even niet lukt. Als het bijvoorbeeld even niet lukt om een nieuw nummer te schrijven denk ik op dat moment dat ik nooit meer iets nieuws zal kunnen schrijven.

Wanneer zou ik liegen?

Ik zou alleen liegen als het mezelf of iemand anders te veel zou schaden als ik het niet zou doen. Maar ik ben liever gewoon eerlijk want eerlijkheid duurt het langst.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik bewonder Tom Waits al van jongs af aan. Ik vind hem een van de meest interessante en aparte muzikanten die ik ken. Het leuke aan hem vind ik dat hij experimenteert met verschillende stijlen en raar durft te zijn. Hij is heel veelzijdig en heeft naast zijn ‘rare’ nummers ook simpelere blues nummers.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Het kan heel stressvol zijn. Tijdens optredens ben ik vaak bang om fouten te maken, daardoor kan ik er vaak minder goed van genieten. Ook vind ik het onderhouden van social media en de boekhouding soms lastig. Maar dit is het allemaal waard want ik krijg er genoeg voor terug.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Een tijdje geleden had ik een optreden in Wageningen in een bibliotheek. Ik was in het begin sceptisch over de locatie maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. Er was een kleine tribune en ik stond lager dan het publiek, dit was in het begin wel een beetje intimiderend waardoor ik iets zenuwachtiger was dan normaal. Ondanks dit was het een van de fijnste optredens tot nu toe. Iedereen was stil en ik kreeg veel positieve reacties.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Dat wanneer je je werk doet vanuit passie je nooit hoeft te stoppen. Als tachtigjarige zie ik mijzelf nog steeds muziek maken. Ik zou misschien wel iets rustiger aan doen dan nu, maar ik zou nooit helemaal stoppen.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou graag iets ontspannener willen zijn. Ik stress altijd heel veel. Dit heeft ook een positieve kant want hierdoor werk ik heel hard aan wat belangrijk is. Maar tijdens optredens is het minder fijn.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Iets meer dan een jaar geleden trad ik op bij 3fm. Dit was mijn eerste optreden op een groot radiostation dus dat zie ik wel als een van mijn grootste prestaties. Maar momenteel ben ik bezig met mijn debut EP en ik denk dat dit mijn optreden bij 3fm makkelijk gaat overtreffen.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik woon momenteel in Utrecht en ik ben hier nog niet op uitgekeken dus ik denk dat ik sowieso nog wel een paar jaar hier blijf. Maar in de verre toekomst wil ik misschien wel naar Berlijn. Ik voel me aangetrokken tot de muziek en de cultuur maar ook tot de geschiedenis van de stad.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn akoestische gitaar. Niet alleen op financieel, maar ook op emotioneel gebied. Het is mijn eerste goede gitaar en voor mij ook het begin van mijn muziek carrière.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Qua uiterlijk is dat in ieder geval mijn haar. Ik hou van gekke kleurtjes. Momenteel wisselt mijn haarkleur al een tijde constant tussen paars en blauw.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Als ik inspiratie wil opdoen ga ik vaak naar de stad in Utrecht. Meestal ga ik dan met mijn notitieboek op het plein bij Neude of ergens bij de Oudegracht zitten.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik ben heel vaak op dB’s omdat ik hier repeteer. Meestal blijf ik daarna wel voor een biertje. Ik ga nooit echt uit eten, als ik buitenshuis wil eten haal ik me wat bij de Albert Heijn en ga ik in een parkje zitten.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Het eerste boek waarvan ik me kan herinneren dat ik het heb gelezen is Alice in Wonderland. Ik woonde als kind in Bosnië en las dit boek in het Bosnisch voor een schoolopdracht. Toen ik het als kind las vond ik het gewoon een leuk boek, maar naarmate ik ouder werd kwam ik erachter dat het veel meer is dan dat. Het boek zit vol met filosofische, politieke en mathematische boodschappen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Lewis Carroll, eigenlijk alleen door Alice in Wonderland. Stephen King vind ik ook heel goed. Ook las ik laatst een boek van een voor mij nog onbekende schrijver genaamd Blake Crouch. Het boek heette ‘Dark Matter’ en het was een van de interessantste boeken die ik tot nu toe heb gelezen. Ik ben heel benieuwd naar andere boeken van hem.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

 

Op mijn laatste dag wil ik mij in een mosh pit bevinden bij een metal concert.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik heb me altijd verbonden gevoeld met Alice. Ik was dromerig en wilde graag ontsnappen aan het dagelijkse leven. Wanneer ik de wereld niet leuk vond stelde ik me altijd voor dat ik een eigen wereld had.

Wie zijn mijn helden of heldinnen in real life?

Zoals ik eerder al zei kijk ik heel erg op tegen Tom Waits. Ook vind ik Emma Ruth Rundle heel goed. Ik heb een optreden gezien van haar in Ekko en het was een van de mooiste concerten die ik ooit heb mogen meemaken.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in je leven te zien?

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind. Dit is een van mijn favoriete films. Ook heb ik laatst voor de eerste keer ‘Inglorious Bastards’ gezien. Die vond ik ook best leuk. Vooral omdat het een heel ander soort film over de Tweede Wereldoorlog is dan dat ik gewend ben.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiele Vrijheid om te Creëren’ mij?

Genoeg geld hebben om je ideeën te kunnen verwezenlijken. Geld is niet het belangrijkste op het gebied van kunst en muziek maar het kan wel helpen om je idee tot het uiterste waar te kunnen maken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst speelt een grote rol in mijn leven en werk. Muziek maken op zich is naar mijn mening ook al kunst, maar buiten dat maak ik als muzikant ook gebruik van grafische vormgeving. Ik laat regelmatig foto’s maken en heb ook wel eens artwork laten maken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn beste vriendin. Ze maakt foto’s voor mijn artiesten pagina en is er altijd wanneer ik haar nodig heb.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Ik ben momenteel best wel tevreden over met wie ik samenwerk. Ik heb verschillende projecten in verschillende genres en omring me steeds meer met muzikanten waar ik me artistiek verbonden mee voel. In de toekomst wil ik graag een keer met een producer samenwerken die hele vage beats maakt.

Naar welk project,in 2018, kijk ik uit?

Mijn Ep. Ik ben hier super enthousiast over! Als alles goed gaat vindt de release dit jaar in September plaats.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag in 2018 willen ontmoeten?

Ik zou graag muzikanten willen ontmoeten die nieuwe, aparte muziek maken. Hierdoor kan ik geïnspireerd raken en misschien zelfs een nieuwe samenwerking aangaan.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Je kunt mij zien op verschillende locaties in Nederland. Mijn eerstvolgende optreden is bij een radioprogramma genaamd Taste of Music in Nieuwekerk a/d Ijssel op 16 mei. Ik heb momenteel alleen muziek staan op YouTube maar na de release van mijn EP zal ik ook te vinden zijn op Spotify en Bandcamp.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Jitske Pool. Zij is ook een singer-songwriter en ik denk dat zij wel een goed verhaal heeft om te vertellen

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s