Passie Pensioneert Nooit voor Jelijn Verhoeven

Mijn naam is Jelijn Verhoeven, ik ben 23 jaar oud en vorig jaar (2017) afgestudeerd aan Artez in Arnhem in de richting grafisch ontwerpen. Momenteel woon en werk ik Berlijn als junior grafisch ontwerper voor Camper en ben ik naast mijn full time baan bezig met mijn eigen studio.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie in mijn werk is met mijn handen werken. 3 dimensionaal werk maken.

Een grote ruimte hebben die ik volledig naar mijn eigen hand kan inrichten. Een vloer vol met materialen, kleuren en vormen en daar een werk van maken.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Mijn idee van ultiem geluk is dingen doen waar ik goede energie van krijg en die me een positief gevoel geven. Naast hard werken aan projecten ook voldoende afstand kunnen nemen. Als ik met mijn eigen projecten bezig ben voel ik me ultiem gelukkig.

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is de stap nemen naar volledig freelancen. Omdat het altijd een risico is en veel stress met zich mee kan brengen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik vind het proces naar een eindwerk toe altijd het leukste om te doen. Het experiment opzoeken. Alsof er een grote puzzel voor je ligt waarin je de juiste materialen en elementen bij elkaar moet zoeken om een goed eindresultaat te krijgen. Ik hou ervan om in een lege ruimte te werken en dit te langzaam op te vullen.

In de ruimte ligt er van alles op de grond; materialen, stoffen, gekleurd papier etc.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik denk dat dat is dat ik altijd maar door wil gaan en alle projecten met twee handen wil aangrijpen. Maar dat ik soms ook moet accepteren dat dit gewoon onmogelijk is. Daarnaast word ik heel sacherijnig als ik honger heb.

Wat is mijn grootste valkuil?

Ik denk dat mijn grootste valkuil is dat ik te veel dingen wil doen en hierdoor als een soort van machine ga werken. Ik ga hierdoor minder genieten van mijn projecten omdat er meer stress bij komt kijken.

Wanneer zou ik liegen?

Ik hou niet van liegen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik heb heel veel studio’s en personen in mijn omgeving die ik bewonder. Ik vind Raw Color altijd een prachtige studio en zij leveren altijd keer op keer super mooi werk. Daarnaast heb ik veel inspiratiebeelden van verschillende ontwerpers en kunstenaars die ik blijf aanvullen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Veel achter de computer zitten. Ik heb een hekel aan de hele dag voor een scherm zitten omdat ik van mening ben dat dit mijn creativiteit vermindert.

Binnen mijn werk zelf is dat de afwerking van projecten is. Ik ben niet zo’n perfectionist en soms zou ik wel willen dat ik iets perfectionistische was. Maar aan de andere kant vind ik dat deze grofheid ook bij mij als ontwerper past.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik denk dat ik het meest gelukkig ben met mijn afstudeerwerk (tot nu toe), omdat dit werk (Drowning in objects) heel veel publiciteit heeft gekregen en nog steeds krijgt. En ik ontzettend veel plezier heb gehad om dit werk te maken. Het werk komt telkens op een

andere plek en in een andere ruimte te staan, wat het elke keer een ander aanzicht geeft. 


Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Deze uitspraak betekent voor mij dat als je werk hebt wat je leuk vindt en waar je bijna elke dag van kan genieten, dat je net zo lang kan doorwerken als je zelf wilt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik ben een heel gevoelig persoon. Ik zou soms wel iets minder gevoelig willen zijn of wat minder sferen willen voelen, omdat ik merk dat dit heel veel energie kost. Maar ik kan het moeilijk uitzetten.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik denk dat dat Dutch Design week is geweest. Ik heb na mijn afstuderen op Dutch design week gestaan met mijn werk (Drowning in objects). Daarnaast heb ik een project voor Moam Amsterdam gedaan en in het Linda magazine en Het Parool gestaan met mijn werk. Er zijn al een aantal projecten waar ik heel blij mee ben. Op dit moment staat mijn werk in Galerie Pouloeuff.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik woon momenteel in Berlijn waar ik ook werk als junior graphic designer bij Camper. Ik vind het leuk om 5 dagen in de week bezig te zijn met iets creatiefs en zou dit het dit het liefste willen combineren met mijn eigen studio. Ik zou later wel in Nederland willen wonen, omdat ik merk dat mijn netwerken en opdrachten allemaal uit Nederland komen. Daarnaast merk ik nu ik in Berlijn woon en werk dat Nederland heel goed geregeld is en dat de kwaliteit van ontwerpers en designers erg hoog ligt.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Toen ik naar Berlijn verhuisde en een koffer mee moest nemen met mijn “waardevolle” spullen erin waren dit eigenlijk alleen maar spullen die een bepaalde herinnering hadden. Spullen waaraan ik aan personen kon denken die belangrijk zijn in mijn leven. Meestal zijn dit kleine objecten of bijvoorbeeld mijn dekbed met stippen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Als ik dit koppel naar mijn werk maak ik vaak gebruik van de primaire kleuren (rood, blauw en geel). Dit een centraal kenmerk geworden. Veel mensen taggen me vaak in kunstwerken waarin die kleuren worden gebruikt omdat het ze aan mijn werk doet denken.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Ik heb niet echt een plek waar ik de beste ideeën krijg. Ideeën kunnen bij mij op de meest gekke momenten komen. Ik krijg vaak wel goede energie en zin om dingen te maken als ik naar een goeie expositie in een museum ben geweest. Ik kan daar ontzettend van opbloeien en dit kan me veel inspiratie geven om tot een nieuw idee te komen. Veder heb ik een map op mijn computer waar ik dingen in bewaar die mij aanspreken en daar blader ik af en toe doorheen.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Nu ik in Berlijn woon heb ik heel veel favoriete plekken waar ik graag eet buitens huis. Ik probeer eigenlijk altijd wat nieuws uit. Maar mijn favoriet blijft toch wel een ontbijt met gepocheerde eieren en avocado.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik heb nog nooit echt een boek gelezen die mijn leven heeft beïnvloed. Ik ben niet zo’n lezer. Ik denk dat ik meer beïnvloed wordt door het uiterlijk van een boek dan van het lezen van een boek. Ik word altijd geïnspireerd door boeken die mooi zijn vormgegeven, waarin typografie, papierkeuze en beelden goed met elkaar in balans zijn. Ik koop vaak mooie boeken zonder dat ik het lees.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Als ik het over leesboeken heb dan hou ik van literaire thrillers zoals Simone van der Vlugt of Saskia Noort.


You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Earth wind and fire, September.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Donkey van Shrek hij kan mijn hele dag weer goed maken.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Piet Mondriaan, Paul Schuitema en Yves Klein

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

About time, Where the wild things are, Lion, The Intouchables.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat ik alles kan maken en doen wat ik ooit zou willen doen zonder me zorgen te maken over geld. Dit lijkt mij een ideaal bestaan, omdat je hierdoor volledig op je eigen werk kunt focussen en geen zorgen of stress hebt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst speelt een hele centrale rol in zowel mijn werk als mijn leven. Ik ben er iedere dag mee bezig ook in mijn hoofd. Ik kijk altijd om me heen en zoek details om een foto van te maken probeer dit ook bij te houden in mijn Instagram accounts (@jelijnxanthe en @studio_jx).

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn ouders, mijn vriend, mijn familie en mijn vrienden hebben mij ontzettend goed

gesteund in alles wat ik doe (en dat doen ze nog steeds). En hebben mij ook door de zware tijden van de academie heen geholpen. Ze hebben mij altijd gestimuleerd om te doen wat ik zelf wil en daar mijn eigen weg in te vinden. Ze zijn er altijd voor mij. Zonder hun was ik nu niet waar ik nu ben.


Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Ik heb een hele lijst met studio’s en mensen die enorm waardeer. Das leben am Haverkamp vind ik een hele goede studio ook de projecten die ze doen en waar ze voor strijden. Raw Color, omdat ik me heel goed kan inleven in hun projecten en hun stijl. Daarnaast zou ik heel graag wat meer met textiel/weven en composities willen doen.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Ik heb net een project afgerond voor Artis Royal zoo in Amsterdam in samenwerking met Moam. Ik ben nu bezig met een project voor Pleyade design in samenwerking met Sifra Kock. Ik wil me graag focussen op collages en textiel proeven. Daarnaast wil ik graag verder gaan met het maken van mijn eigen werk. Ik ben bezig met een aantal samenwerkingen met jonge ontwerpers en hier heb ik heel erg veel zin in.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Ik heb al een aantal mensen ontmoet die ik graag wilde ontmoeten. Ik kan zo even niet bedenken wie ik nog meer zou willen ontmoeten.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Je kunt mijn werk nu bekijken in Galerie Pouloeuff. Ook in de Frozen Fountain in Amsterdam kun je een aantal sculpturen van mijn werk zien en daar worden ook prints verkocht die ik heb gemaakt. Binnenkort kun je ook stemmen op mijn werk!

Hierbij de website van Galerie Pouloeuff:

https://www.galeriepouloeuff.nl/werkvandemaand.php

Je kunt mijn werk verder bekijken op mijn website:

www.jxverhoeven.com

instagram : @jelijnxanthe

@studio_JX

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Zsa Zsa Tuffy, omdat ik haar werk heel erg kan waarderen in kleuren en vormen en toevalligheden.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Email : jelijnverhoeven@hotmail.com

Portfolio : www.jxverhoeven.com

Tel : +31634290017

Instagram : @jelijnxanthe en @studio_jx.

Ik sta altijd open voor samenwerkingen.

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s