Passie Pensioneert Nooit voor Lizette de Vries

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Mijn grootste passie in mijn werk is de schoonheid van andere mensen en wat hen drijft in beeld brengen! Geweldig om die schoonheid naar boven te halen en te kunnen bevestigen.

Ik kijk met behulp van een talentenscan naar de binnenkant van de mens, zodat Talent zichtbaar en tastbaar wordt. Concrete adviezen helpen hen dan de volgende stap te maken op het pad wat zij willen volgen.

Met mijn handen maak ik ook portretten in klei en brons zodat diezelfde schoonheid ook op een andere manier zichtbaar blijft.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk zit in liefde!
Liefde voelen voor al het mooie om mij heen. Lachende kinderen, dieren, de natuur en het bekijken en beleven van Kunst. Maar, in het bijzonder mijn liefde voor een paar hele speciale mensen die mijn pad hebben gekruist en de liefde voor mijn kinderen en kleinkinderen, maken mij intens gelukkig.

Wat is mijn grootste angst?
Dat mijn kinderen iets overkomt of dat ik geen erkenning krijg voor mijn werk. De meeste spoken weet ik door mijn positieve kijk op het leven en mijn eeuwige optimisme gelukkig wel uit te bannen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?
De gesprekken met mensen. Het moment dat het kwartje valt, de ontroering en de energie die vrijkomt zodra er inzicht is in het eigen potentieel en alle mogelijkheden die zich plotseling aanbieden. Ieder mens is anders, uniek, dus ieder gesprek is weer een nieuw avontuur waar je je samen instort. Waar je samen op zoek gaat naar kansen en mogelijkheden die voor de ander misschien nog onzichtbaar zijn.

In mijn boetseerwerk is dat lekker met mijn handen in de klei en dan het moment dat ik de ander, het model, tegenkom in het materiaal! Die ander weet te treffen in z’n unieke zíjn!
Maar, bezig zijn met het bedenken van concepten en die vertalen naar beelden in andere materialen, is ook geweldig!

portret

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?
Ik ben soms overenthousiast, ik ben dan nogal druk en praat te veel. Iets te scherp kan ik ook wel zijn denk ik.

Wat is mijn grootste valkuil?
Mijn empathische/altruïstische kant, die maakt dat ik teveel weggeef en te veel gericht ben op de ander.
Ik maak daardoor te weinig keuzes voor mijzelf.

Wanneer zou ik liegen?
Liegen, daar heb ik wel een hekel aan, maar we doen het allemaal!! Als ik weet dat mijn waarheid de ander kwetst of verdriet doet, dan lieg ik makkelijker.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?
Ik ben te nuchter om echt van “bewonderen” te spreken, maar ik heb wel groot respect en waardering voor mensen die iets te betekenen hebben, het verschil kunnen maken, die er alles aan doen om de wereld een stukje mooier te maken en daarbij niet bang zijn hun eigen kwetsbaarheden te tonen. Ik ben daarom groot fan van bijvoorbeeld Brené Brown en Simon Sinec. Ik ben op het werk van Brené gewezen door iemand die maar heel kort mijn pad heeft gekruist maar wel een enorme impact heeft gehad op wie ik wil zijn en ik daarom voor altijd in mijn hart heb gesloten.
Daarnaast nog een aantal mensen in mijn privé omgeving die mij professioneel kennis en brandstof verschaffen, waardoor ik mijzelf steeds verder door kan ontwikkelen.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?
Aquisitie plegen en mezelf profileren en presenteren in de markt. Maar ja, ik weet ook dat wanneer je niet zichtbaar bent, mensen je niet kunnen vinden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?
Ik ben altijd gelukkig als ik aan het werk ben.
Plaats en tijd maakt geen verschil als je een fijn gesprek hebt met iemand. Maar het meest gelukkig word ik van gesprekken met mensen die mij weten te inspireren, die mij een Eye opening geven, of waar ik echt het verschil voor heb kunnen maken.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?
Pensioen klinkt als stilstand, stoppen met doen waar je hart ligt, stoppen met groeien, leren en ontwikkelen. Doen waar je hart ligt en dus ook goed in bent, is geen werk maar een levenswijze. Hoe mooi is het om mensen te laten zien wie ze werkelijk zijn, ze te verbinden met anderen die zij ook weer verder kunnen helpen Dat blijf ik doen tot mijn lichaam er mee ophoudt.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?
Tijd is het grootste en kostbaarste bezit dat we hebben. Ik zou daarom nog beter met de tijd die ik heb willen omgaan. Constructiever en doelgerichter werken, maar ook beter ruimte willen scheppen voor ontspanning zonder je daarin schuldig te voelen. Verder ben ik tegenwoordig best tevreden met mijzelf en wie dat anders ziet, dat is ook ok.

vliegende spons

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?
Ik heb in de tien jaar dat ik dit werk doe met meer dan 1500 kandidaten, professionele gesprekken mogen voeren. De enorme ervaring die ik daarmee heb op kunnen doen is echt van onschatbare waarde. Ik weet de mensen te treffen in hun kern en daar ben ik stiekem best wel eens trots op. In boetseerwerk heb ik geen grote topwerken gemaakt maar wel veel mensen blij gemaakt met een portret van hun zelf of van een dierbare.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
In een omgeving die inspireert, waar creatieve mensen werken en leven met dezelfde visie en liefde voor hun passie. Een omgeving waar liefde voor moderne Kunst wordt gewaardeerd. Kunst inspireert mij, maakt dat ik sombere momenten weet te relativeren en ik word er heel gelukkig van.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?
Je zou verwachten dat ik zou zeggen “mijn kinderen”, maar mijn kinderen zijn niet mijn bezit, wel de band die ik met hen heb en dat is echt het meest kostbare als je al over bezit kunt spreken.

Als tweede is dat tijd tezamen met mijn kennis en mijn hart! Zolang ik tijd krijg om mijn kennis te delen, de ander daarmee kan helpen en met mijn liefde de ander sterker kan maken, kan ik mij geen waardevoller bezit voorstellen. Spullen zijn handig maar ook vergankelijk.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?
Mijn lach……..denk ik. Ik lach graag en vaak. Ik ben eigenlijk een heel blij en positief mens.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
In een museum voor moderne kunst! Ik ben groot fan van museum De Pont in Tilburg!

Het is redelijk dichtbij van waar ik woon en kan dus makkelijk even aanwippen om een uurtje kunst en rust op te snuiven. Hoofd even leeg maken en inspiratie opdoen om mijn eigen creativiteit weer een boost te geven.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Ik heb niet echt een favoriete plek, zolang het gezelschap warm en gezellig is, de gastvrouwen en heren je een geweldige avond bezorgen en het eten plus de wijn met liefde is bereid en geschonken, wil ik nergens anders zijn.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?
Het boek van Brené Brown “Sterker dan ooit” de wijsheid van vallen en opstaan, heeft mij inzicht gegeven in het accepteren van wie ik ben. Zonder schaamte of spijt kunnen zijn wie je wilt zijn is echt een bevrijding! Het heeft mij enorm geholpen om uit het dal te klimmen van een relatie die de afgrond in is gegleden. Een relatie waarin ik mij zelf volledig ben kwijt geraakt en gevangen zat in de mentale kooi van de ander.

You Only Die Once‘.Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?
Uhm, tjeetje, het 2e en 3e pianoconcert van Rachmaninoff? Een aantal liefdesliedjes van John Mayer of Alto Rhapsody Part 2 van Brahms? Lastig kiezen als je zo veel muziek de moeite waard vindt. In ieder geval een mengeling van klassiek, Franse chansons en andere prachtige rustige melodieuze nummers, afgewisseld met gepassioneerde tango’s en Latin. Van alles nog even een laatste keer proeven. Maar misschien ben ik tegen die tijd wel zo chill, dat ik alleen de stemmen van mijn geliefden nog wil horen, die klinken je tenslotte ook altijd als muziek in de oren.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Mijn kinderen en kleinkinderen. Zij zijn mijn spiegels en geven mij de kans om hun moeder en Oma te mogen zijn.
Verder een paar dierbaren om mij heen die mij nemen zoals ik ben en van mij houden om wie ik ben.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?
Wat een opluchting zou dat voor mij zijn!!! Als zelfstandig ondernemer vind ik het soms heel lastig om mijn hoofd boven water te houden en toch te blijven kiezen voor mijn passie. Die financiële vrijheid geeft lucht en ruimte om te kunnen doen wat je het liefste doet. Gebrek aan die vrijheid betekent beperking, frustratie en apathie, wat het creatieve proces afremt en tot stilstand brengt.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Kunst is een van mijn belangrijkste drijfveren maar tegelijkertijd ook een belangrijk rustpunt. Het kan mij ontroeren, gelukkig maken, inspireren, motiveren en tot bedaren brengen als ik stress ervaar. Kunst is voor mij net zo belangrijk als ademen, eten en drinken en lief hebben.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?
Op dit moment niemand maar je weet nooit wat de toekomst brengt!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?
In mijn zakelijke netwerk zijn een paar mensen waar ik dolgraag mee zou willen samenwerken als het gaat over Talentmanagement en Talentvertalen. Ik zou ook graag weer een keer willen werken met Remco Claassen, hij is een echte levenskunstenaar en schrijver van een paar geweldige handleidingen voor persoonlijk succes zoals het boek “Verbaal Meesterschap”

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?
Er staan geen echte belangrijke projecten op stapel maar zodra er iets in het vooruitzicht is, zal ik jou dat als eerste melden.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018
Ik heb het geluk gehad om al een paar geweldige mensen te ontmoeten waaronder Remco Claassen en David Allen van het boek “Getting things done”, maar met Brené Brown en een Simon Sinec eens aan tafel te mogen zitten zou toch echt wel te gek zijn!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?
Je kunt mij ontmoeten door mij een mail te sturen en dan gewoon een afspraak met mij te maken. Kijk ook eens rond op mijn Socialmedia pagina’s zoals Instagram of Facebook.

Lizette@talentvertaler.nl

Instagram: TALENTVERTALER en Lizzy_F_talent

https://www.linkedin.com/in/talentvertaler/


Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Rolf Namjesky van ICNIA Broadcasting

 

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s