Passie Pensioneert Nooit voor Karlijn Surminski

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Hallo, ik ben Karlijn Surminski, kunstenares, geboren in Noord-Limburg en al bijna elf jaar woonachtig in Barcelona, de stad waar ik mijn hart op vele manieren heb verloren. Ik schilder onder andere kleurrijke werken over deze stad en ik geef workshops aan mensen die Anders willen leren Kijken met mijn bedrijfje Kaleido Barcelona. Ook geef ik buitenschoolse kunstklasjes aan kinderen.Mijn grootste passie in mijn werk is het verleiden van anderen een kijkje te nemen in de wereld van Kunst. Door middel van mijn schilderijen, de architectonische schatten hier in Barcelona, muziek, workshops et cetera.

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Ik geloof in kleine geluksmomenten, ik denk dat ultiem geluk het hebben van veel van deze momenten is. Het zetten van een moeilijke stap, en daar trots op zijn; mijn kinderen die lekker spelen; onverwacht leuke ontmoetingen; merels die fluiten in een boom en zingen dat de lente bijna komt; een leuk liedje op de radio wat je al lang niet meer gehoord hebt en wat je meteen naar een mooi moment uit je leven brengt, en zo nog veel meer.

Wat is mijn grootste angst? Het verliezen van mensen waar ik van houd. En meteorieten en gifgasaanvallen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat moment dat ik zie dat mensen hun zelf bekritiserende blik aan de kant zetten en gaan spelen met hun creativiteit.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik vind het heel moeilijk om de controle uit handen te geven, en doe er vaak alles aan om dat niet te laten gebeuren. En ik ben daarbij ook nog vaak stronteigenwijs.

Wat is mijn grootste valkuil? Ik ben van nature lui aangelegd, daar vecht ik elke dag tegen. Vol energie.

Wanneer zou ik liegen? Als dat onnodige pijn zou besparen, een leugentje om bestwil. De waarheid wordt op zoveel verschillende manieren geïnterpreteerd. Ik denk wel dat de meeste leugens uitkomen uiteindelijk. Maar dat ligt misschien aan mijn katholieke achtergrond.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? De belastingaangifte en alle economische rompslomp van het leven. Daar heb ik niet zoveel kaas van gegeten en daar voel ik me onzeker in. Gelukkig heb ik een fijne accountant gevonden.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Mijn vorige atelier was een oude fabrieksruimte die ik deelde met drie andere kunstenaars. Erg inspirerend schilderen daar. Ik ben net verhuisd naar een nieuw, klein atelier, met een groot terras. Als het mooi weer is dan schilder is daar, echt heerlijk!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik denk dan direct dat het woord ´pensioneren´ een tijdelijk woord is, dat over een twintig jaar niet meer bestaat, of niet meer zal worden gebruikt. Wat ik persoonlijk dus niet erg vind, want ik ben graag bezig met wat ik doe, dus dat behelst dan weer helemaal de titel, haha.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou wel wat sportiever willen zijn. Iets beter zorgen voor mijn lichaam.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben bezig aan een grote serie schilderijen over de stad Barcelona. Die heb ik bijna af. Daar ben ik wel trots op. Ook zijn mijn allereerste elf zelfgeschreven liedjes door Sony uitgebracht op een cd, en een liedje op die cd werd Paradeplaat op Radio 2.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Hier in Barcelona, en dan met af en toe even een reisje naar Nederland.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn fotoboeken. Herinneringen. Schilderijen.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn Limburgse accent misschien?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het park voor de Sagrada Família, daar staan onder bomen allerlei bankjes. Erg inspirerend.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Ik kom er bijna nooit, maar het is zo´n inspirerende plek: El Font del Gat, een restaurantje halverwege de berg Montjuïc, in een park dat begin 20e eeuw is aangelegd.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? De Schaduw Van De Wind. Dat had ik gelezen en toen werd ik nieuwsgierig naar of het beeld van Barcelona in mijn hoofd ook klopte met de werkelijkheid… Nu ben ik 12 jaar verder en ben ik een ´Barcelonina.´

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik houd van verhalen die beeldend geschreven zijn. Een boek waarbij ik hardop heb gelachen en gehuild terwijl ik het las, was van Bart Moeijaerts ´Broere´

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Ik heb een aantal mooie lijsten op Spotify.

Wie is mijn held of heldin in fictie? Amélie, zij verwondert mensen op zo´n lichte en grappige manier. Zij is de hoofdpersoon in de gelijknamige film ´le Fabuleux Destin d´Amélie Poulain´ die door middel van zogenaamd kleine acties grote veranderingen teweeg bracht in de levens van mensen uit haar omgeving en dus ook van haarzelf.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mensen die dag in dag uit werken aan een beter leven voor mensen die het nodig hebben. Mensen die geloven in het Goede, goed kunnen luisteren en constructief en creatief iets kunnen bedenken waar andere mensen enorm gebaat bij zijn.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Intouchables, Amélie, Bienvenue Chez les Ch´tis, ik houd heel erg van Franse humor.

Wat zegt de uitspraak ‘It Is Not About the Money’ mij? Het is ook niet about the money, geld is alleen handig om te overleven, maar ik hoop ooit op een wereld zonder geld. Dat basisinkomen, dat lijkt me wel wat!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst is de spil in mijn leven en werk

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn hele familie en al mijn vrienden.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met Liselotte Baeijaert en Anton Stellamans van Ilfaro, zij geven cursussen over het oplossingsgericht denken in België en Nederland. Zij hebben mij vorige zomer enorm geïnspireerd met hun cursus. Het lijkt me geweldig om met hun samen te werken. Op welke manier dan ook.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Mijn nieuwe project ´Anders Kijken´, waarin ik Nederlandstalige mensen uitnodig om naar Barcelona te komen, en met mij een dagje ´anders leren kijken´, door zich onder te dompelen in de kunst en cultuur van Barcelona en door een inspirerende schilderworkshop, waar geen ervaring voor is vereist. Ik geloof dat er best wat mensen zijn die zich voelen alsof ze in rondjes lopen en er niet uit kunnen komen. Ik kan hen er even uit halen door ze ´anders´ te laten kijken. Heel verfrissend.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Inspirerende mensen die constructief en anders durven zijn.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? In mijn atelier en ik heb een paar kleine exposities op verschillende plekken Barcelona.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Neeske van Silfhout, zij is paardentrainster en coacht met paarden.
neeskevansilfhout@hotmail.com

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Via Facebook, https://www.facebook.com/karlijn.surminski
via Instagram, https://www.instagram.com/karlijnpainting/
via WhatsApp, 0034-622073413
via email, surminskikarlijn@gmail.com
via mijn websites, http://www.karlijnsurminski.com of http://www.kaleidobarcelona.com of
http://www.triomfart.com

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s