Passie Pensioneert Nooit voor Kirsten Krijthe

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Mijn grootste passie of drijfveer is het creëren van iets wat daarvoor nog niet zichtbaar was. Spelen met de werkelijkheid en je ideeën of emoties visualiseren door te schilderen of te tekenen. Daarbij probeer ik mezelf steeds weer uit te dagen en te verassen. Het is ook bijzonder als je dit voor anderen kunt doen; dus de herinneringen of ideeën van anderen zichtbaar te maken.

Daarnaast is het ook mooi om de technieken van het tekenen en schilderen te leren aan anderen (o.a. als activiteitenbegeleider bij een Revalidatiecentrum), zodat zij dit ook kunnen ervaren.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ik geniet vooral van mijn gezin, de natuur en er samen op uit gaan. Je maakt me erg gelukkig als ik een tijdje op één van onze Waddeneilanden mag verblijven. Maar geluk zit voor mij ook in vroeg opstaan om daarna de hele dag te gaan tekenen of schilderen in mijn atelier, en te luisteren naar de radio.

Wat is mijn grootste angst?

Dat ik mijn dierbaren zal verliezen. En dat ik niet genoeg tijd heb om alles (mee) te maken wat ik (mee) zou willen maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? 

De ontwikkeling die je doormaakt, dat je jezelf steeds weer kunt verbeteren. Bij mijzelf en bij anderen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Dat ik graag de controle houdt over wat ik doe en daardoor in mijzelf gekeerd ben. In mijn eigen wereldje…

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik teveel in dat eigen wereldje blijf hangen…

Wanneer zou ik liegen?

Eerlijk duurt het langst…

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik vind het geweldig om te fantasiewereld van Chris Berens te bekijken.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Soms heb ik last van tijdsdruk, om iets op tijd af te krijgen. En ik vind het soms lastig dat ik veel moet reizen.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Het hele proces van het maken, het tekenen of schilderen; vanaf het bedenken van het beeld dat je graag wilt maken tot de eerste opzet tot uiteindelijk de laatste streek of stip. Vaak is dit bij mij een langdurig proces van enkele weken of maanden. En dan kijk je alweer uit naar een nieuw project…

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Je kunt je passie niet ineens uitschakelen. Het is onderdeel van wie je bent, van je persoonlijkheid. Misschien verandert je passie in de loop der jaren, maar de creativiteit zal altijd een uiting moeten vinden verwacht ik.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Misschien wat spontaner zijn en beter zijn in het verkopen van mijn eigen werk.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Ik ben altijd het meest enthousiast over mijn laatste project. Op dit moment is dat een expositie in Duitsland. Hiervoor heb ik een kinderboek mogen illustreren, iets wat ook hoog op mijn wensenlijst stond en hopelijk ook vervolg krijgt. Maar ik vind het ook wel bijzonder dat vorig jaar een museum één van mijn tekeningen heeft gekocht (Museum Thijnhof – Coevorden) en heeft toegevoegd aan de vaste collectie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? 

Op Texel…

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Fotoalbums, spullen zijn minder belangrijk voor mij.

Bij mijn kinderen kan ik niet spreken van een ‘bezit’, maar die staan natuurlijk bovenaan mijn lijstje van ‘meest waardevol’.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Pfff… geen idee. Ik geef niet snel op …. Is dat markant genoeg?

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

In de boekenwinkel; al die beschreven ervaringen, fantasiewerelden of drama’s die daar als boek uitgestald liggen te wachten om gelezen te worden. Maar ideeën krijg je ook wel door te wandelen of door een expositie bezoeken. Ik zoek niet graag de drukte op.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik ben een huismus eigenlijk, ik ga liever bij familie langs om samen wat te drinken of te eten of nodig mensen uit.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

In mijn jeugd was ik erg onder de indruk van Het Onzichtbare licht van Evert Hartman. Ik vond dit een heel interessant verhaal over een meisje dat de wereld anders ervaart dan de mensen in haar omgeving.

De Vliegeraar van Khaled Hosseini heeft mij erg geraakt. Een verhaal wat ik niet meer uit mijn hoofd kreeg. Hij neemt je mee in de cultuur van Afganistan, en geeft je daarmee meer inzicht in het leven en de cultuur van de mensen in dit land.

Nachttrein naar Lissabon van Pascal Mercier vond ik ook een heel mooi verhaal. Dit boek heeft een meer filosofische benadering over hoe keuzes de wending in je leven bepalen.

Maar ik ben ook gek op Stieg Larsson’s Milleniumboeken. Fantastisch geschreven trillers die je niet weg kunt leggen…

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Hosseini, Larsson, Dan Brown en hierboven genoemde…

You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Stairway to heaven van Led Zeppelin lijkt me wel toepasselijk.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mensen die zich (vrijwillig) inzetten voor andere mensen of dieren.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Dat financiële zekerheid je de ruimte geeft om al je focus te leggen op je werk, in het creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst is een drijfveer, het motiveert om na te denken over mijn eigen inzichten en ideeën. Ik ben altijd bezig met bedenken en plannen maken voor nieuwe projecten of opdrachten. Dus in dat opzicht speelt het een rol in alles wat ik op professioneel gebied doe.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn gezin, familie en vrienden

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Met een uitgever, om weer te kunnen illustreren.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Mijn expositie in Duitsland.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Daar heb ik nooit zo over nagedacht. Het is ook prima om te ervaren wie er op je pad komen.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Mijn website vertelt meer over mij en wat mijn plannen zijn:

Zo heb ik onder andere nog een paar expositiemomenten in juni en juli van dit jaar.

2&3 juni in Oranjewoud (kunstmarkt) en op 14 & 15 juli tijdens het Kunstweekend in Beetsterzwaag. Vanaf september is mijn werk te zien bij Galerie Böhner in Mannheim. Meer info staat op mijn website: www.kirstenkrijthe.nl

Het kinderboek ‘Bender’ dat ik heb geïllustreerd – geschreven door Lian Kandelaar, is verkrijgbaar via Bol.com

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

In mijn woonplaats Heerenveen maakte ik deel uit van een groep enthousiaste kunstenaars die elk jaar de Kunstroute organiseren. Degene die hiervoor enkele jaren geleden het initiatief heeft genomen is Corrie Schrier. (www.corrieschrier.nl) Zij is de pensioenleeftijd al een tijdje gepasseerd, maar is nog altijd een enorm gedreven en actieve kunstenares en ontwikkeld zich ook nog altijd in haar werk.

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s