Passie Pensioneert Nooit voor Karen Hof

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Dat ik steeds weer opnieuw een familie in de kwetsbare periode mag begeleiden in het organiseren van een uniek afscheid, op maat en met elementen die per definitie een afspiegeling zijn van het leven van de overledene en zijn of haar omgeving

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk is hoe ik me nu voel, doen en leven waarvoor je hier op aarde rondloopt in de wetenschap dat mijn directe leefomgeving hier volledig achterstaat en me enorm support…ik heb mijn pad gevonden en dat is voor mij ultiem geluk (

Wat is mijn grootste angst? Dat er een moment komt dat ik fysiek gezien niet meer kan doen wat nodig is om ‘mijn manier van werken’ te blijven doen. En aangezien ik heel vaak elders werk dan op de ‘voor de hand liggende’ locaties is het fysieke deel best intensief. We richten nogal eens een boerderij, achtertuin of oude schuur in en dan is het sjouwen geblazen met tafel, stoelen etc. etc.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het feit dat ik mag doen waarvoor ik op deze aarde rondloop en daar ook nog mensen heel veel troost en geruststelling in kan geven…hoe bijzonder is dat?

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Wanneer we ‘on stage’ zijn ofwel wanneer we de dag van de uitvaart ingaan ik voor mijn omgeving in een tunnel van pure concentratie kan zitten, waardoor ik niet zoveel aandacht meer heb voor bijzaken ….

Wat is mijn grootste valkuil?

Denken dat heel goed nog steeds niet goed genoeg is en daarmee de lat steeds hoger te leggen.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik zeker weet dat ik met de waarheid onnodig leed veroorzaak.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Ik bewonder eigenlijk de ‘vrouwen uit de eerste lichting’ en daarmee bedoel ik de vrouwen die als eerste zich durfden te onderscheiden van de grote verzekeraars door meer persoonlijk en op maat te gaan werken. Intrede durven doen in een zo door ‘mannen met hoge hoeden en stijve pakken’ geregeerde wereld is best stoer!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Dat we soms zo moeten ‘knokken’ om een persoonlijke noot aan te brengen als we in een meer traditionele omgeving werken.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Dat is niet 1 moment, eigenlijk bij ieder afscheid waarbij ik zie en voel dat het verdriet ‘gedragen’ wordt door de vorm en inhoud die we hebben mogen neerzetten.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Alles, ik doe mijn werk niet, ik bén mijn werk! Die overtuiging, dat gevoel is ontstaan uit passie voor het ‘buiten de banen willen gaan’ Daarmee ben ik succesvol geworden, dus ik denk dat mijn passie nooit pensioneert anders dan wanneer ik dat zelf zou doen, bijvoorbeeld als ik 80 jaar ben en fysiek niet meer in staat zou zijn (

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik zou wat meer tevreden willen zijn over de hoogte van de lat die voor iedereen behalve mezelf nu helemaal goed is….

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Het organiseren van een tweedaags afscheid waarbij een heel dorp aanwezig was met zowel een kerkelijk onderdeel (avondwake) als een persoonlijk afscheid (het organiseren van een afscheidsbijeenkomst in een grote oefenzaal van een fysiotherapeut). In totaal waren bij dit afscheid ruim 1200 mensen aanwezig. Mijn team bestaat uit 2 cateraars annex gastheren (de Heren catering & events) en een styliste (Ineke Clark) en samen met een flink aantal extra ingehuurde krachten en vrijwilligsters hebben we deze mensen ook mogen voorzien van een aangekleed kopje koffie danwel diner na het persoonlijke afscheid de volgende dag.

Compleet met een livestream naar verschillende delen van het land en daarbuiten was dit zeker mijn grootste professionele prestatie.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Precies waar ik nu leef en werk (

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Geloof het of niet, cliché ten top maar mijn gezondheid, mijn geliefden incluis mijn hond Boekel en de plek waar wij mogen wonen…

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Altijd maar weer kunnen meeveren met de soms wat bizarre wensen van een familie in de overtuiging dat iedereen op zijn of haar manier afscheid mag nemen…

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

De beste ideeën ontstaan in contact met de mensen met wie ik werk, in de omgeving van degene om wie het gaat.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Ik woon in het wonderschone dorp Boekelo en daar zit op de hoek Cafe de Buren, helemaal goed!

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Tja, ik denk de boeken die ik las toen ik zelf behoorlijk vastgelopen was in een rouwproces toen mijn eerste partner aan een hersentumor overleed….die boeken lieten me inzien dat rouw inderdaad zo ‘rauw’ kon zijn als ik het op dat moment voelde en dat gaf ‘lucht’…

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Als het om ‘gewone’ boeken gaat ben ik fan van de vele nederlandse dames uit de categorie ‘thriller’…

‘You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Ik ben wat ‘hoog sensitief’ wat zoiets betekent dat alle prikkels behoorlijk binnenkomen, dus ik denk muziek die me melancholiek zal maken op dat moment, afgestemd met de mensen die op dat moment bij me zullen zijn.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Ik heb dat eigenlijk niet, maar als ik iemand mag bedenken is dat wellicht Jerry uit Tom&Jerry (

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Alle mensen die zich inzetten om steeds maar weer mensen in door natuurrampen getroffen gebieden te helpen ik zou er helemaal moedeloos van kunnen worden.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Departures

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Alles, ik heb mijn hele inkomen kunnen wegsnijden toen ik mijn eigen bedrijf begon door fors te consuminderen en dat doe je niet alleen natuurlijk. Die vrijheid gaf ruimte om mijn eigen concept en manier van werken te creëren dus ja, voor mij is dat essentieel geweest om te komen tot het punt waar ik nu ben…

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst raakt me of niet en ik laat me graag raken, meestal is muziek dan hetgeen mij raakt….

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn echtgenoot Pieter Hof

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Met mijn eigen team zoals ik nu doe, daar hoeft niets aan te veranderen…

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018.

Ik zou graag een lezing bijwonen van Manu Keirse

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Eigenlijk in heel Nederland, we hebben met ons team inmiddels een soort ‘pop-up’ mogelijkheid dat wil zeggen overal waar we gewenst zijn komen we en bouwen we een afscheid op maat, dat kan een high-tea zijn in de woonkamer met 15 mensen rondom een rieten mand of een groots afscheid aan zee, de wens van de families waarvoor we mogen werken bepaalt…Maar ons werkgebied is veelal Twente en Achterhoek en soms ook Duitsland.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Ik zou graag Roos te Marvelde uitnodigen, zij dirigeert vanuit pure passie het koor Happy Few waarbij ik zing en met hen gaan we met slechts 8 mensen en professionele begeleiding een heuse musical in een echt theater neerzetten dus heb je dan passie of niet?

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s