Passie Pensioneert Nooit voor Griffin Arnold

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Wanneer ik zie dat mensen hun eigen bewustzijn vergroten, en daarmee betere keuzes kunnen maken. Voor mij gaat het altijd om de blikopeners die mensen in zichzelf vinden. Ik houd om mensen te helpen een stukje van hun rode draad te vinden.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Dat zit in de ervaring dat alles met elkaar verbonden is. Alle mensen, alle gebeurtenissen, alle manifestaties. Oorzaak-gevolg, voorbij tijd en ruimte. Hoewel het met een pilletje makkelijk kunstmatig te ervaren schijnt te zijn, denk ik dat het onze natuurlijke staat van zijn is om deze euforie op z’n minst een paar keer per dag als realiteit te zien. Een goed gesprek. Een moment in de natuur. Een déjà vu, of een schijnbare toevalligheid, het kan allemaal bijdragen aan het besef dat niets voor niets is. Dat alles een reden heeft.

Wat is mijn grootste angst?

Ver bovenaan staat de angst dat mensen, inclusief ikzelf, afgescheiden raken van onze ware aard. Door afleidingen, valse beloften, ongetoetste aannames, door luiheid, het niet op je plek zijn, of door geestelijke verlamming. Dit kan leiden tot heel duistere dingen. Zoals heftige conflicten, het stokken van passies en carrières, of het vervuilen van onze leefomgeving. Iets dat je vaak op kleine schaal in huis al ziet gebeuren.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

De puzzelstukjes in elkaar zien vallen. Een huis ‘spreekt’ op verschillende niveaus: de basisstructuur, de indeling, de inrichting, en hoe er in huis geleefd wordt. Al deze aspecten zeggen meestal op zichzelf niet zoveel, maar in het geheel vormt het een duidelijk beeld waar cliënten zich vaak op een dieper niveau in herkennen. Ik vind het heerlijk om dat beeld tot stand te zien komen.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Plannen vind ik heel lastig. En in een maatschappij en cultuur waar er veel waarde gehecht wordt aan agenda’s ga ik nogal eens in de weerstand. Op tijd komen lukt me slechts met ontzettend veel moeite. In mijn huis zie je dat ook terug, en ik ben me bewust van de verbeterpunten. Ik vrees dat het een levenswerk zal worden.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

De manier waarop ik werk is vrij uniek, doordat ik verschillende technieken en professies combineer. Naar mijn weten zijn er ook geen andere ‘huisluisteraars’. Natuurlijk zijn er wel heel veel goede Feng Shui consultants. Bijvoorbeeld de partners van Nourishing Desitiny. Zij pakken hun werk op een heel technische, zuivere en tegelijkertijd heel toegankelijke manier aan. Ik volg graag wat zij doen! Of in België An Sterken, wanneer de tijd het toelaat zou ik heel graag bij haar meer willen leren. Wat betreft de inzichten, en de vertaling van wetenschap naar dagelijkse, menselijke praktijk ben ik op het moment fan van Dr. Brené Brown. Het werk van Esther en Abraham Hicks is op het gebied van spiritueel bewustzijn ongeëvenaard.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Een van mijn beste vrienden de kunstenaar Jeremiah Goodman is afgelopen jaar op 95 jarige leeftijd overleden. Van hem leerde ik ooit dat investeren in passie een groter

rendement geeft dan investeren in je pensioen. Naar zijn voorbeeld probeer ik te leven.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken?
Ik ben heel blij dat ik in Den Haag dicht bij zee woon. Al zou ik een zee met dolfijnen en walvissen ook heel fijn vinden. Daarbij wil ik graag wonen op een plek dichterbij bergen waar je kunt skiën. Aan die dromen wordt gewerkt!
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?
Met mijn hond loop ik dagelijks in de prachtige parken van Den Haag, of op het strand. En die wandelingen zijn stuk voor stuk, dag na dag inspirerend.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Toen ik in de Jordaan woonde ging ik een paar keer per week eten bij Burgers Patio. Een legendarisch restaurant in de 2e Tuindwarsstraat. Helaas bestaat het niet meer. Iets vergelijkbaars heb ik nog niet teruggevonden.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

A Little Life was het laatste boek dat bij mij insloeg als een mokerslag. Het heeft nieuwe kaders gezet bij identiteit, vriendschap, relatie, zelfliefde en traumaverwerking. Tegelijkertijd gaf het heel veel herkenbaarheid in de beeldschone verwoordingen van soms extreem rauwe denkpatronen.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Richard Russo om zijn karakters. Stuk voor stuk vervelende mensen om van te houden. En in Nederland Sipko Melissen. Zijn werk kan ik alleen maar nippend lezen: wat een genot!

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Op een wat abstract niveau is dat de vriendschap tussen Elliott en E.T. Het was de eerste film die ik ooit zag, en één van de meest impactvolle voor mij. Symbolisch ook, denk ik. Want de film laat op een heel duidelijke manier aan een groot publiek zien dat de verbinding met de buitenaardse realiteit van ons bestaan iets is dat in onszelf leeft. Wanneer je die verbinding aangaat ontstaat er iets dat alles ontstijgt, iets magisch. Dat beroemde beeld van de vliegende fiets voor de volle maan.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Naar mijn idee is iets heldhaftigs altijd veel meer verbonden aan een moment of een aspect dan aan een persoon. Iedereen is tot heldendaden in staat. Kijk je vooral naar helden als personen, dan mis je al snel al die talloze heldhaftige momenten en aspecten van iedereen om je heen. Een klassieke heldendaad werd onlangs verricht door een heel goede vriend Erol Struijk, waarvoor hij terecht heel veel lof ontving. Maar die man verdient sowieso zijn eigen tv-show: een held in humor!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Toen ik ooit psychologie studeerde was er jaarlijks een debat tussen twee hoogleraren. De een stelde dat je de menselijke geest het best kon onderzoeken in empirisch onderzoek, de ander stelde dat je de meest interessante conclusies kon trekken door het bestuderen van kunst. Zonder twijfel voel ik me bij de laatste het meest thuis. Goede

kunst zet alle luiken naar het onbewuste open, en geeft daarmee niet alleen inzicht, maar ook houvast in duiding en abstracte vertaling.
Naar welk project in 2018 kijk ik uit / met wie zou ik in 2018 graag willen werken?  
Ik zou heel graag aan het Happinez Festival willen meewerken.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?
Regelmatig geef ik inloop spreekuurtjes bij mij thuis. Laagdrempelig en altijd gezellig. Ook geef ik af en toe workshops. Kijk voor de actuele activiteiten op mijn website, of houd mijn facebookpagina in de gaten.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?  

Mijn goede vriendin, en co-workshop host hartscoach Pien van Lambaart.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Mail me: info@huisluisteraar.nl of kijk op mijn website

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s