Passie Pensioneert Nooit voor Rose van den Hurk

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Dat is het gegeven dat ik mensen kan raken via mijn bronzen beelden! Zaken en verhalen uit t hart zijn wat mij betreft het mooiste wat er is. Soms raken mensen zo geëmotioneerd bij het zien van mijn werk dat ze er van moeten huilen…heerlijk!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Dat is het gevoel dat alles 1 is. Ik had deze ervaring voor t eerst heel sterk op het Griekse eiland Alonissos toen ik 17 jaar was,. Ik zat op een grote steen aan het strand en keek uit over de zee. Plotseling overviel me een enorm gevoel van verbinding met alles wat er is. Een fantastisch gevoel!

Wat is mijn grootste angst? Ik heb geen grootste angst,..althans ik leef niet met de gedachte aan angsten. Uiteraard kan ik zaken bedenken die niet leuk zijn om mee te maken maar ik sta nooit op met angst gedachten. Nu is nu en wat er op mijn pad komt aan eventuele narigheid, daar deal ik dan wel mee als t zo ver is.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? De combinatie van bedenken, maken, geven, delen, ontmoeten, in gesprek zijn, stilte, verbinden, concentratie, bewegen.
Doordat je je werk maakt en het in de markt moet zetten moet je op verschillende vlakken opereren en dat maakt dit werk ook zo leuk afwisselend. Ik hou van die dynamiek

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Zo kijk ik niet naar mezelf,..ik ben Rose, doe wat ik kan, ga voor wat goed voelt en hoop dat ik mijn steentje bijdraag aan een fijne wereld

Wat is mijn grootste valkuil? Dat ik vaak “ja” zeg tegen mensen omdat ik graag help en daardoor wel eens vergeet mijn eigen tijd te nemen

Wanneer zou ik liegen?  Ik zou eerder mijn waarheid vertellen wanneer daar naar gevraagd wordt. Maar om mensen onnodig te kwetsen is een klein leugentje om bestwil soms makkelijker.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Andy Goldsworthy,..deze man kan me laten huilen omdat ik zijn werk zo mooi vind! Kijk zelf maar eens !

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het afwerken van brons is een bijzondere bezigheid maar ook een gevaarlijke bezigheid. Ik ben bang dat ik wel wat fijne bronssplinters heb ingeademd over de tijd en ik heb me geregeld bezeerd doordat er met de haakse slijper met een noodgang splinters in mijn hoofd zijn gevlogen. De risico s van t vak!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Dat was onlangs nog in t Kerkje van Persingen waar ik samen met 2 andere kunstenaars exposeerde, het was zo ongelooflijk mooi samen. Ons werk, de atmosfeer, de muziek , de omgeving. Echt prachtig. Ook was ik gelukkig toen ik vorige week een herinneringsbeeld heb afgeleverd en ik na een mooi gesprek met een dikke knuffel afscheid nam van de vrouw voor wie ik in opdracht een gedenkteken ter nagedachtenis aan haar man had gemaakt. Zij was geraakt en blij met het werk wat ik gemaakt heb en ik was blij om betekenis te hebben mogen geven aan die herinnering.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Dat is voor mij van toepassing aangezien ik nu doe wat ik het liefste wil doen,.. Creeren, vormen en uitdragen. Dit zal mijn hele leven mijn passie blijven.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Niets,.. dit is wat het is,..en als ik al een verandering doormaak is dat omdat de omstandigheden van dat moment mij die verandering vanzelf geven..

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Ik ben best trots op het gegeven dat ik al zoveel jaar aan t bouwen ben en dat mijn eigen bedrijf nu fijn stabiel staat en ik de vruchten pluk van het doorzetten! Niet opgeven, geloven in en doorgaan…dat is wat ik gedaan heb.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik voel me hier thuis in Nijmegen en ik woon en werk heel bijzonder in een prachtig voormalig klooster….maar als ik nu de loterij zou winnen zou ik een boerderij met een grote werk schuur en dieren fantastisch vinden.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn eigenwaarde.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik denk mijn openheid , humor en relativeringsvermogen

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het bos krijg ik de meeste ingevingen. De natuur is zo prachtig. Een onuitputtelijke inspiratie bron

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? Met een tas vol zelfgemaakt eten en de koffie kan van thuis op t strandje langs de Waal bij Nijmegen. In het zand genietend van de ondergaande zon achter de Waalbrug terwijl de schepen voorbij varen.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Toen ik jong volwassene was las ik liefde is angst laten varen van Jampolsky. Dit vond ik een fantastisch boek omdat ik voelde dat t voor mij waar was. Niet dat ik dat toen gelijk kon toepassen maar ik wist dat dat een mooie richtlijn was.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik ben fan van John Irving. Ik hou van dikke boeken met een heerlijk stevig verhaal en t liefst een licht absurdistische toon. John Irving is een meester verteller!

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Absoluut Prince…. Purple Rain en Sometimes it snows in April. Mijn muzikale liefde sinds mijn 14e.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Nelson Mandela en Martin Luther King zijn/waren mijn helden… Ik ben zo onder de indruk van hun diepe overtuiging van gelijkheid liefde en waarheid! Inspirerende en ontroerende mannen. Doorzetters!

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Oh ik heb vele mooie films gezien… Net als met boeken hou ik van hele lange verhalen films. The English Patient, The legends of the fall, The world according to Garp, Dances with wolves, Spring , summer, fall ,winter and spring, Extremely loud and incredibly close ( overigens ook een schitterend boek!)

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat het heerlijk is wanneer geld geen rol zou spelen ! Hoe fijn zou het zijn wanneer ik gewoon de vrijheid had om alles te maken wat ik zou willen,..Nu word ik wel eens afgeremd omdat ik goed na moet denken welke investeringen ik kan doen..

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Aangezien ik bijna alles als kunst zie, speelt het een hele grote rol in mijn leven. Wij mensen alleen al zijn schitterende kunstwerken,..dan nog alle bomen, planten en dieren…! Het leven is een kunst.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn moeder, mijn grote bron!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met mensen die zoeken naar een invulling in de vorm van een bronzen beeld, ter ondersteuning of herinnering aan een verloren dierbare. Een bijzondere tak in mijn werk is dat ik naast mijn vrije werk en geboortebeelden ook herinneringsmonumenten maak . Het voelt heel bijzonder om een onderdeel te mogen zijn van een proces binnen het grotere verwerkingsproces. Dat ik voor een stukje kan bijdragen aan de verwerking ervaar ik als voorrecht.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Naar alle nog te komen exposities!
Te zien op mijn website www.rosevandenhurk.nl

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Mij kan je zien op alle exposities die ik dit jaar heb. De eerstvolgende is 2 en 3 juni in Overasselt Heideweg 10
Verder ben ik werkzaam in Galerie Zeven Zomers in Nijmegen
Alles is te vinden op mijn website www.rosevandenhurk.nl
Ook ben ik te vinden op facebook onder mijn eigen naam Rose van den Hurk en als Rose Bronzen Beelden

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Mirjam Zoestbergen

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties.
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s