Passie Pensioneert Nooit voor Chloë Arkenbout

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Als copywriter word ik intens gelukkig als ik uren mag sleutelen aan een tekst om de beste woorden en zinsopbouw te vinden. Vrij weinig geeft me meer voldoening mijn werk gepubliceerd te zien, waar de doelgroep, klant én ik zelf blij mee zijn. Het verwoorden en overbrengen van een verhaal – of dat nou in de context van een interview voor een journalistiek platform is of via een marketinguiting – is waar ik gelukkig van word. Dat ik dit doe voor uiteenlopende klanten in de creatieve en culturele sector maakt het nog beter.

Benieuwd naar wat dit precies inhoudt?
www.chloearkenbout.com

Wat is mijn idee van ultiem geluk? De adrenaline van een nieuw begin. Als alles nog open ligt. Of het nou een nieuwe klus is, een nieuwe vriendschap, het uitproberen van een nieuw restaurant of de start van een wereldreis.

Wat is mijn grootste angst? De dood. Verder ben ik niet zo snel bang voor dingen.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Dat mijn klanten hun projecten aansluiten op mijn persoonlijke interesses en dat ik met getalenteerde creatieve mensen mag werken. En dat elke dag anders is! De ene dag interview ik een inspirerende internationale kunstenaar, de andere dag laat ik een trailer voor een locatietheatervoorstelling schieten en vervolgens ontvang ik internationale pers tijdens een elektronisch muziekfestival. Ik leef voor deze afwisseling.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Ik ben ontzettend ongeduldig en impulsief.

Wat is mijn grootste valkuil? Als ik enthousiast ben zeg ik te snel ja tegen kansen. Dit resulteert vaak in veel te veel werk.

Wanneer zou ik liegen? Als de waarheid onnodige pijn veroorzaakt.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Nina Polak. Zij heeft een hele mooie carrière in dieptecultuurjournalistiek én schrijft ook nog eens prachtige fictie.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Ik val al in slaap als ik aan mijn administratie denk.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Nu! Sinds ik fulltime zelfstandig onderneem werk ik alleen met klanten waar ik achtersta en ben ik productiever omdat ik flexibeler mijn tijd kan indelen. Deze vrijheid lever ik nooit meer in.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Waarom zou je (willen) stoppen met werken als werken niet als werken voelt?

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Ik zou meer rust willen vinden.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Toen ik ontslag nam bij een gerespecteerde baan waar het ontzettend goed ging verklaarden veel mensen me voor gek. Dat ik vanaf dag 1 succesvol ben met mijn zelfstandige onderneming is mijn grootste prestatie. Ik heb het binnen 8 maanden al zo druk gekregen dat ik bepaalde werkzaamheden moet uitbesteden. Dat voelt ontzettend goed.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Ik woon en werk in Amsterdam en zou niets willen veranderen. Stiekem droom ik er wel van om volledig locatie ongebonden te zijn en te werken terwijl ik de wereld over reis.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Zonder twijfel mijn twee Maine Coon katten Duvel en Romanov. En mijn platen- en boekencollectie.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Ik ben ontzettend geordend (lijstjes, planningen, categoriseren, you name it: ik houd ervan) maar tegelijkertijd mega chaotisch (had ik al verteld dat ik impulsief ben en vaak met veel dingen tegelijk bezig ben?).

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Plekken zoals Foam Fotografiemuseum, Bordello a Parigi, Flevopark en Stedelijk Museum.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? De School Amsterdam, Coba Taqueria, Dignita in de Hoftuin, OT301, Bird, Cinetol, en Volkshotel, o.a.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Vogels die Vlees Eten door Thijs de Boer liet me de schoonheid in rauwe en lelijke dingen zien.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Michel Foucault, Ronald Giphart, William Shakespeare, Roald Dahl, Arnon Grunberg en Philip Huff.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? James Blake. Alles van James Blake. Maar als ik moest kiezen het liefst zijn Joni Mitchell cover A Case of You,

Wie is mijn held of heldin in fictie? Severus Sneep. Ik heb een zwak voor antihelden.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn ouders. Omdat ze me hebben laten zien dat liefde alles overwint. Hoe dramatisch en zoetsappig dit ook klinkt – andere woorden dekken de lading niet goed genoeg.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Al het werk van Xavier Dolan. Al zijn films zijn poëtische cinematografische intrigerende meesterwerken.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Dat het een privilege is om genoeg middelen, ruimte en tijd te hebben om te kunnen maken. Ik besef me maar al te goed hoe veel geluk ik heb.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Een hele grote rol! Ik ben regelmatig in musea te vinden en veel van mijn klanten zijn actief in de kunstwereld. Ook doe ik zelf een bescheiden poging tot (online) cureren en creëren. Ik houd ontzettend van hedendaags en modern expressionisme, impressionisme en surrealisme. En van water, handen, organische vormen en gezichtsloze gezichten.

Benieuwd?
www.instagram.com/chloecamillecontemporary

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Ik heb geen fans maar gelijkwaardige relaties, ik heb geen sponsoren want ik sta op mijn eigen benen en ik heb geen partner in crime, because I like to operate on my own.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Met Marlon Schuurman. We hebben elkaar leren kennen tijdens crisismanagement klus waar we elkaars rots in de branding bleken te zijn. Ik kijk er naar uit om weer met haar te werken (en zoals het er nu uitziet gaat dat binnenkort gebeuren)!

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik kijk uit naar twee projecten die later dit jaar plaats vinden in de Bijlmer, waar kunstenaars en de buurt op een unieke manier worden verbonden. Meer kan ik er helaas nog niet over vertellen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 Ik zou graag de founders van De Correspondent ontmoeten. Wat zij in zo’n relatief korte tijd hebben neergezet is ontzettend knap. En gedurfd. Hoe zij de diepte weten op te zoeken vind ik inspirerend.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? In 2018 kan je me onder andere vinden bij electro festival The Crave in Den Haag, bij Deep Blue, de nieuwe voorstelling van de absurdistische muziektheatergroep Project Wildeman, die door het hele land te zien is of bij Broedplaats BOGOTÁ, waar creatieve ondernemers uit Haarlem en Amsterdam aan elkaar worden verbonden.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?
Mijn beste vriendin Sanne Berbers (het grootste gedeelte van de mensheid kent haar als Sanne Boekenkast of het meisje met het blauwe haar) zodat ze kan vertellen over hoe ze onderzoek doet naar kunstrestoratiemethodes op scheikundig niveau. Of mijn vriend Robbert van der Bildt, getalenteerd geluidontwerper, componist, producent, dj en labeleigenaar.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
hello@chloearkenbout.com of via www.linkedin.com/in/chloearkenbout

Passie Pensioneert Nooit Member

Eugène_Delacroix_-_The_Barque_of_Dante

Dit is een bericht van Peter de Kuster, oprichter van Passie Pensioneert Nooit

Stel je eigen ideeën en overtuigingen op de proef en ontdek dagelijks nieuwe verhalen bij Passie Pensioneert Nooit.

Je kan je los inschrijven voor al onze programma’s, maar als je van plan bent vaker te komen is het voordeliger om een Passie Pensioneert Nooit Membership te nemen.

PASSIE PENSIONEERT NOOIT MEMBER 

 • Geeft je toegang tot alle classes, reeksen en professional workshops van Passie Pensioneert Nooit wanneer je maar wilt.
 • Geeft je het recht om twee keer per jaar jouw verhaal op de Passie Pensioneert Nooit website te updaten met nieuwe info over jouw creaties, voorstellingen, exposities enzovoorts.
 • Geeft je het recht jouw verhaal te updaten met professionele foto’s gemaakt door jouw eigen fotografen. 
 • Geeft je toegang tot één special event met Peter de Kuster als spreker op bijzondere locaties. 
 • Geeft je 10% korting op de reizen van Passie Pensioneert Nooit 
 • Geeft je het recht jezelf als betaalde mentor voor een Proefrit in jouw Droomjob aan te bieden op Passie Pensioneert Nooit website
 • Geeft je het recht op 10% commissie wanneer vrienden van jou losse classes, reeksen, professional workshops of reizen van Passie Pensioneert Nooit kopen.  
 • Geeft je het recht om tien creatieve vrienden per jaar de kans te bieden hun verhaal als free publicity te vertellen op de Passie Pensioneert Nooit website.
 • Geeft je toegang tot exclusieve membership-avonden.
 • Geeft je recht op een bijzonder welkomstgeschenkje: het boek van Peter de Kuster over de Reis van de Held of Reis van de Heldin.
 • Geeft je toegang tot de beste inzichten in storytelling in film, kunst en literatuur.
 • Geeft je de mogelijkheid tot gepassioneerde gesprekken over het creatieve leven.

Prijs: €199 voor 12 maanden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s