Passie Pensioneert Nooit voor Fariba van Moorsel

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Voor mij zijn mijn sieraden/juwelen een passie. Een juweel is zoveel meer dan een versiering alleen, je kunt er mee laten zien wie je bent. Elke dag is voor mij een uitdaging, maar ook een voldoening als het mij lukt om iemand te stylen, waarbij het uiterlijk en het karakter hetzelfde verhaal vertellen. Elke dag kom in aanraking met mensen die een stukje emotie in een sieraad willen vastleggen. Een sieraad is een tastbare herinneren en ik mag dat meemaken. Elke dag werk ik met passie, ik werk met mensen, win hun vertrouwen en het is nooit saai!

Wat is mijn Idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk zie ik als vrijheid. Vrijheid om te doen wat ik wil, alles uit het leven kunnen halen en genieten van de mooie dingen om ons heen. Mijn levensmotto is dan ook “Dream big, work hard en make it happen”

Wat is mijn grootste angst?

Mijn grootste angst is dat ik niet alles uit het leven kan halen. Ik wil heel veel bereiken maar tegelijkertijd ook intens kunnen genieten van mijn gezin. Ik wil nog veel van de wereld zien, maar wil met mijn werk ook de wereld veroveren. Ik ben ambitieus en wil dan ook al mijn kwaliteiten benutten.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het klantcontact vind ik het allerleukst, het is een uitdaging om een sieraad te vinden bij de juiste persoonlijkheid en de wensen van de klant. Ik vind het mooi dat ik voor mijn klanten tastbare herinneringen kan realiseren door het ontwerpen van sieraden. Zo’n sieraad blijft altijd bij je en gaat vaak van generatie op generatie. Dat ik daar onderdeel van mag zijn, vind ik erg mooi!

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik ben ongeduldig en dat gaat vaak niet goed samen met mijn nieuwsgierigheid en leergierigheid. Dat wekt vaak frustraties op.

Wat is mijn grootste valkuil?

Veel mensen zullen zich er in herkennen, ik kan namelijk moeilijk ‘nee’ zeggen. Hierdoor maak ik het mezelf vaak moeilijk. Ik wil het graag iedereen naar zijn zin maken en dan vraag is soms wat te veel van mezelf. Een andere valkuil is mijn vertrouwen, ik ben te goed van vertrouwen en ook dat werkt weleens tegen mij.

Wanneer zou ik liegen?

Liegen vind ik heel erg, ik zwijg liever. Dan geef ik liever geen antwoord dan iemand blij maken met een leugen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

De persoon die ik het meest bewonder is Pasquale Bruni. Zijn prachtige juwelen en de manier waarop hij ze weergeeft. Daar heb ik alleen maar bewondering voor!

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Voor elke creatieve ondernemer is dat waarschijnlijk hetzelfde, de administratieve kant. Ik houd veel meer van het bezig zijn met klanten en de winkel, maar het hoort er nu eenmaal bij!

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Er zijn zoveel geluksmomenten tijdens mijn werk, te veel om te benomen. Het mooiste moment was de lancering van de sieradenlijn van mijn man Peter en mij. Het samenspel tussen Peter en mij maakt dat we mooie sieraden creëren, ik ontwerp de sieraden en Peter vervaardigd ze. Daar hebben wij zo naar toe geleefd en gewerkt, daar ben je gewoon samen als stel heel trots op! Mijn meest recente geluksmoment was tijdens het moeder dochter event, deze gasten waren zó dankbaar! Ik kreeg die dag veel gelukkige gezichten te zien, daar doe je het natuurlijk allemaal voor!

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Mijn passie voor sieraden, juwelen, emoties, tastbare herinneringen, blije gezichten vergaat nooit. Daarnaast zal ik elke dag bezig blijven met nieuwe dingen bedenken en uitdagingen zoeken, daar krijg ik energie van. Die passie en energie die voelen mijn klanten.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? 

Ik ben vaak wat ongeduldig, dit zou ik graag willen aanpassen. Daarnaast zou ik mijzelf graag weleens een schouderklopje willen geven. Dit vergeet ik nog weleens.

Wat is mijn grootste professionele prestatie?

Dat zijn toch wel de evenementen die ik organiseer. Bij één van de evenementen kwam sieraden en styling tot zijn recht kwamen. Het was een vrij toegankelijk evenement waarbij Van Moorsel als bedrijf zich profileerde als een persoonlijke juwelier. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek, het was een erg gezellig en geslaagd evenement!

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Daar waar ik nu ben, ben ik gelukkig. Ik heb een geweldig leven opgebouwd, mijn familie en vrienden heb ik dichtbij me en dat is het belangrijkste. Ik ben trots dat ik hier in Nederland mijzelf heb ontwikkeld tot volwaardig zakenvrouw.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijgt buitenshuis?

De beste ideeën komen op het moment dat ik rust heb, dat is dus vaak tijdens vakanties. Tijdens een wandeling over het strand of door het bos, heerlijk om even mijn ideeën te ordenen! Daarnaast doe ik veel inspiratie op in Parijs en Milaan, in die steden draait alles om fashion, dus dat past perfect bij mij!

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis?

Rotterdam blijft daarvoor toch echt mijn favoriete stad, de energie die deze stad heeft, geeft mij altijd een kick! En er zijn overal leuke eettentjes te vinden! Daarnaast vind ik Antwerpen een geweldige stad, deze stad heeft alles. Fijn om een dagje echt weg te zijn.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik lees graag boeken over marketing en presenteren. Dit soort boeken hebben mij enorm geholpen bij mijn werk. Maar ik laat mij er zeker niet door beïnvloeden, je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Waar ik wel rust bij vind, zijn mindfullness boeken. Deze helpen mij vooral om de rust te vinden als ik moeilijke beslissingen moet nemen, zeker een aanrader!

Welke muziek wil ik luisteren op mijn laatste dag?

Zelfs op de laatste dag wil ik laten zien wat voor vrouw ik ben en hoe kan dat beter dan met muziek? Ik ben vrolijk, enthousiast en ik houd van dansen. Daarom zou ik kiezen voor muziek van Shakira, Tina Turner, Whitney Houston of Tony Braxton.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Ik heb verschillende heldinnen, ik kijk heel erg op tegen Oprah Winfrey, Tina Turner en Maxima. Vooral Maxima is een grote inspiratiebron voor me. Zij heeft zo’n overweldigende uitstraling, altijd positief, stijlvol en een enorm charisma.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Een echte klassieker over de maffia in Italië, je raadt het al, het gaat om de film: Godfather!

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren’ mij?

Om een onderneming op te kunnen bouwen en te laten groeien, is geld een belangrijke factor. Ik ben wel van mening dat als je met je hart en ziel onderneemt, je op de lange termijn meer succes kunt behalen dan anderen. Je moet altijd blijven geloven in je eigen krachten. Als je iets wilt, dan kun je het!

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst speelt een grote rol in mijn leven en werk. Het stylen, ontwerpen en vervaardigen van sieraden is kunst op zich. Wat we creëren heeft altijd een praktische inslag, het moet er niet alleen mooi uit zien maar het moet ook fijn zijn om te dragen. Alleen dan heb je plezier van je sieraden!

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Sieraden en kleding zijn nauw met elkaar verbonden, daarom zou het mij heel gaaf lijken om met een mooi kledingmerk samen te kunnen werken. Kleding en sieraden kunnen elkaar versterken en dat wil ik laten zien. Het hoeft geen luxe of duur merk te zijn, maar wel een merk dat dezelfde visie heeft als mij: toekomstgericht, creatief en innovatief.

Naar welk project, in 2018 kijk ik uit?

Ik heb altijd plannen, ik ben van mening dat ik nog zoveel kan bereiken met onze winkel en het merk van mijn man Peter en mij(Van Moorsel Handcrafted jewerly). Het is mooi om samen een merk op te kunnen bouwen, ik ontwerp de sieraden en hij vervaardigt de sieraden. De passie voor ons vak straalt er van af!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Regelmatig deel ik berichtjes op de Facebookpagina van Juwelier van Moorsel. Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze winkel in Oud-Beijerland, het mooiste dorp van de Hoeksche Waard!

Hoe kun jij contact met mijn opnemen?

Je kunt veel informatie vinden op onze website (https://vanmoorsel.nl) , maar je kunt natuurlijk ook even bellen of gezellig langskomen bij Molendijk 45 in Oud-Beijerland

https://www.youtube.com/channel/UCLDueY4r9wU0LxWiKqEMQTw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s