Passie Pensioneert Nooit voor Dorothée Loorbach

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? De wetenschap dat ik het vermogen heb om mensen te beschermen tegen leven op stand-by. Als ik iemand “aan” zie gaan en ze van daaruit kan helpen te komen van waar ze staan naar waar ze naartoe willen. Al is het er maar één in de zaal waar ik spreek of train. Of al is het pas over tien jaar. Als ik heel even die vonk kan zijn die iets in beweging zet, ben ik volmaakt gelukkig.
Wat is mijn idee van ultiem geluk? Tijd met mijn dierbaren.
Wat is mijn grootste angst? Er niet voor mijn kinderen kunnen zijn.
Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?  Ik ben totaal niet attent. Ik vergeet heel veel van wat mensen me vertellen, denk vaak niet aan verjaardagen of belangrijke momenten en ik ben nogal een loner. Als iemand voorstelt iets te gaan doen, ben ik altijd enthousiast, maar ik kom zelf bijna nooit ergens mee.
Wat is mijn grootste valkuil? Ik geef nog steeds veel te veel gratis of voor te weinig weg.
Wanneer zou ik liegen? Om iemands leven te redden.
Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? 
Russell Tongue. Hij was mijn leermeester en katalysator en dank zij hem vond ik vijf jaar geleden mijn purpose.
Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Dat ik er zoveel voor moet mailen en bellen.
Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? De keren dat iemand achteraf [soms pas veel later] zei: “Je hebt mijn leven veranderd.”
Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij? Ik ben het er helemaal mee eens. Ik wil alleen financieel met pensioen, maar ik wil nooit stoppen met wat ik doe.
Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?  Ik zou af en toe mijn gedachten uit willen kunnen zetten.
Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Spreken bij TEDx.
Waar zou ik het liefst willen leven en werken?  Waar ik nu ben is goed. Werken zou ik over de hele wereld wel willen.
Wat is mijn meest waardevolle bezitting? De briefjes die mijn dochter aan me schreef toen ze klein was.
Wat is mijn meest markante karakteristiek? Integriteit. Daarmee maak ik het mezelf en anderen soms ook wel lastig. Maar het staat in elke beslissing bovenaan in mijn afwegingen.
Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? In het bos. Of in het park, vooral als ik er eerst ga hardlopen en dan mediteren. Dan wordt mijn hoofd eindelijk stil en is er weer ruimte voor creatie.
Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?
Bagels & Beans voor het personeel, de sfeer, de muziek en de echte producten. En Tao voor de goddelijke sushi.
Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Dat zijn er wel honderd. Een paar voorbeelden:
“Where the wild things are” leerde me over autonomie. Dat je zelf mag kiezen, dat je meer leert en ervaart als je op avontuur gaat en dat je altijd weer naar huis kunt. En dat in je onderbewuste alles mogelijk is.
“The Alchemist” van Paolo Coelho dat het gaat om de reis, niet om de bestemming. En dat de dingen die er echt toe doen niet buiten jezelf liggen. Dat het najagen van iets externs je niks gaat brengen.
“Be here now” van Ram Dass werd een levensmotto.
Wie zijn mijn favoriete schrijvers? J.D. Salinger.
You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? “Both sides now” van Joni Mitchell. “Eleanor Rigby” van de Beatles. “Lust for life” van Iggy Pop. “Perfect Day” van Lou Reed. “Kentucky Avenue” van Tom Waits. “Blue in Green” van Miles Davis. “Air” van Bach. “Una Mattina” van Ludovico Einaudi.
Wie is mijn held of heldin in fictie? De gebroeders Leeuwenhart.
Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn kinderen, mijn moeder en mijn oma’s.
Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?  Cidade de Deus. Over twee jongetjes die opgroeien in rivaliserende bendes in de favela’s van Rio de Janeiro.
Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij? Veel. Ik dacht altijd dat geld niet belangrijk was. Dat je gewoon veel moet geven en dat je dan vanzelf veel terug krijgt. Maar caissières hebben het niet zo op betalen in karmapunten. En hoe meer je hebt, hoe meer je te geven hebt. Op een gegeven moment had ik zoveel gratis of voor te weinig gedaan, dat ik echt niks meer had. Ik kwam in de overleefstand, omdat ik dag en nacht bezig was met de vraag hoe ik mijn geldstress kon beëindigen. Daardoor hield mijn creatieve vermogen meteen op. Er was geen ruimte in mijn hoofd voor nieuwe dingen en al helemaal niet voor bedenken hoe de toekomst anders zou kunnen worden dan het heden. Ik had niet meer de bandbreedte om bezig te zijn met iets anders dan: “Waar ga ik vandaag boodschappen van doen?”. Dat is extreem verlammend.
Nu ik geen geldstress meer heb en weet dat ik dat blijvend veranderd heb, ben ik creatiever en innovatiever dan ooit.
Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Mijn werk gaat over levenskunst. En van kunst word ik rustig en kom ik tot nieuwe perspectieven. Een van mijn lievelingsplekken op de hele wereld is de beeldentuin van het Kröller Müller museum.
Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Mijn grootste partner in crime is mijn dochter. Ze is knettergek, wijs, lief en mijn persoonlijke goeroe.
Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Alle universiteiten, hogescholen, MBO’s en VO-scholen in Nederland. Triodos. Coolblue. Michelle Obama. Jay Shetty. Prince Ea. Elon Musk.
Naar welk project, in 2018, kijk ik uit? Ik heb een module Personal Branding ontwikkeld voor een leiderschapsprogramma voor pas afgestudeerden. Die geef ik sinds drie jaar en ik hoop dat ik dat dit jaar weer mag doen. Het is ongelooflijk hoe groot het verschil bij de trainees in autonomie, gedrevenheid, zelfverzekerdheid, purpose en inspiratie is tussen de eerste en laatste masterclass en hoeveel ik daar soms jaren na afloop van de module nog van terug zie. Echt te gek om daar deel van uit te mogen maken.
Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018 
Will Smith. Tony Robbins.
Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Via mijn LinkedIn pagina en op de plekken waar ik train of spreek.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 
Bas Timmer van Sheltersuit.
Hoe kun jij contact met mij opnemen? Via dorothee@soundofconfetti.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s