Passie Pensioneert Nooit voor Andrea Beckers

Mijn naam is Andrea Beckers, ik ben een kunstdocent en fotograaf/kunstenaar uit Maastricht.

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Wanneer ik kunst maak, uit ik hier al mijn emoties in, ik laat mij inspireren door filosofie en psychologie. Er zit altijd een boodschap achter het werk dat ik creëer. Wanneer mensen zonder uitleg het werk begrijpen heb ik mijn doel bereikt.

Daarnaast ben ik ook docent in de beeldende vakken, leerlingen inspireren, uitdagen en begeleiden in hun zoektocht geeft mij energie.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Ultiem geluk staat voor mij gelijk aan 100% achter je eigen keuzes staan. Je droom achterna gaan, met zowel pieken als dalen. Door deze dalen kom je uiteindelijk uit bij je pieken.

Wat is mijn grootste angst?

De drive verliezen om ergens 100% voor te gaan. En om niet meer in staat te zijn kunst te maken.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het proces dat ik doorloop wanneer ik kunst maak, ik houd ervan om te experimenteren met mixed media. Vaak krijg je op deze momenten cadeautjes, een verrassend beeld. Daarnaast het exposeren van mijn werk, hierbij krijg ik een overzicht van mijn gemaakte werken. Het brengt veel emoties met zich mee om hiernaar te kijken en erover sparren met je publiek, het geeft me vaak nieuwe inzichten of ideeën.

Bij het doceren is het enthousiasme van de leerlingen en de gesprekken die ik met ze voer over kunst wat mij warm draait.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik mag naar mijn mening directer zijn.

Wat is mijn grootste valkuil?

Op dit moment wil ik aan teveel projecten tegelijkertijd werken, dat kan zowel positief als negatief uitpakken. Ik moet mijzelf leren rust te geven.

Wanneer zou ik liegen?

Om iemand anders in een moeilijke situatie te helpen.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Flora Borsi, een fotografe uit Hongarije, inspireert mij met de portretfotos die ze maakt. De kracht van haar werk zit hem vooral in de kwetsbaarheid die ze toont met haar zelfportretten.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

De boekhouding, de economische wereld heeft mij nooit veel geïnteresseerd. Toch moest ik er aan geloven toen ik mijn eigen bedrijf opstartte. Gelukkig heb ik nu iemand die dit voor mij regelt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Tijdens mijn laatste expositie in New York, die begin juni plaats vond. De gesprekken die ik daar met de bezoekers over mijn werk had waren sterk gericht op de inhoud. Praten over filosofie en psychologie geeft mij altijd inspiratie. Ook ontving ik een review over mijn serie portretten van een belangrijke galerie in New York, ze beschreven (zonder er met mij over te hebben gesproken) precies wat ik duidelijk wil maken. Ze kwamen tot de kern.\

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Mijn werk voelt niet aan als werk. Kunst maken en doceren is mijn passie, en in deze passie zal ik nooit met pensioen willen gaan.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Ik kan erg perfectionistisch zijn als het om mijn kunst gaat, leren los te laten vind ik nog wel eens moeilijk. Mindfulness en mediteren helpen mij hierbij.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Mijn eerste solo expositie die onlangs in juni heeft plaats gevonden in New York. Als kunstenaar zijnde is dit dé stad waar je moet zijn om je werk aan een groot publiek te tonen. Daarnaast zie ik het verkopen van een kunstwerk ook als een prestatie, dit laat namelijk zien dat men een connectie heeft met het werk dat jij maakt en bereidt is om het in zijn/haar huis een plek te geven.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik zou graag een keer naar Indonesië willen. Ervaren hoe men daar in een totaal andere cultuur leeft lijkt me ontzettend inspirerend. Ook zou ik daar graag meer te weten willen komen over meditatie. Hier zou ik veel kunnen leren, maar op deze locatie leven zou nooit voor lange duur zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Als materiële bezitting.. alles waarmee ik fotos en kunst kan maken.

Uiteindelijk vind ik het belangrijker dat mijn lichaam gezond en fit is.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Ik kan erg gesloten zijn over mijn emoties, gevoelens en gedachten naar de buitenwereld toe. Terwijl ik van binnen wel ergens mee kan zitten, mensen moeten dan vaak doorvragen. Dit kan lastig zijn voor degenen die mij nog niet goed kennen. Daarnaast ben ik ook een dromer, ik kan vaak voor me uit staren en mijn gedachten de vrije loop laten.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Ideeën krijg ik vaak wanneer ik rust ervaar/ontspan. Ik kan het beste ontspannen wanneer ik sport. Ik ben graag in de natuur, door te wandelen en paard te rijden kom ik tot rust, maar ook pilates en boksen en een dansje wagen in het café zorgen er op zn tijd voor dat ik mijn hoofd leeg kan maken.

Deze rust compenseert met mijn perfectionisme en leren los te laten.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

Grand-Café Buitengoed Slavante, het uitzicht is er prachtig, je kijkt neer op Maastricht en je kan er heerlijke wijn drinken.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De boeken van Eckhart Tolle hebben mijn bewustzijn vergroot en me met beide benen op de grond gezet. Dit lezen was een eye opener, en het begin van mijn focus op de filosofie en psychologie.  Het bracht meer diepgang ik hetgeen ik creëer.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Met stip op nummer één Eckhart Tolle! Zijn boeken hebben mijn interesse gewekt voor filosofie en psychologie. Ik haal er veel inspiratie uit voor mijn werk.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Wanneer ik kunst maak staat er altijd muziek op. Ik werk het beste op (deep) house, hierdoor raak ik in een bepaalde trance, er ontstaat een vibe waardoor ik uren door kan werken. De muziek van Don Diablo wordt vaak in mijn atelier gedraaid, in zijn muziek herken ik mezelf vaak.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn ouders hebben mij altijd 100% aangemoedigd om met kunst bezig te zijn, dit waardeer ik heel erg. Daarnaast zie ik iemand die doorzettingsvermogen, inzet en vooral passie toont voor hetgeen hij/zij doet ook als een held/heldin.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

La vita è bella, deze film bekeek ik op jongere leeftijd en is me altijd bij gebleven. De combinatie van tragedie en humor passen perfect bij elkaar, de boodschap in deze film vind ik erg belangrijk.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Ik dacht altijd dat geld niet belangrijk was. Wanneer je kunst maakt moet je investeren, je hebt dus een budget/voorschot nodig om aan een werk te starten.

Het zou heerlijk zijn om een groot budget te hebben waardoor je nog meer vrijheid hebt mbt de materialen waarmee je kan werken.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

Kunst heeft de overhand in mijn leven op het moment. Ik heb een doel en zet me daar 100% voor in. Echter moet ik de mensen die dicht bij me staan niet vergeten

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn vrienden en familie waaraan ik altijd feedback kan vragen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Ik zou graag mijn werk willen exposeren op een artfair, een beurs van kunst voor liefhebber en verzamelaar.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

De projecten waarbij ik anderen mag informeren over het werk dat ik doe, hoe ik mijn weg er naartoe heb gevolgd. Voor mij is dit iets nieuws, normaal richt ik me vooral op het maken van kunst, en niet zozeer op het geven van lezingen.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018

Mensen die met passie en inzet werken voor hun doel. Daarnaast wil ik nieuwe mensen blijven ontmoeten, vooral degenen die een geheel eigen visie hebben..heerlijk!

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Dit kan altijd in mijn atelier, daarnaast kan je op mijn website/social media volgen aan welke projecten ik werk en aan welke exposities ik deel neem.
Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen
Anne-Marie van der Winden, zij is een Trainer (business), Personal Coach en Adviseur bij minderstressophetwerk.nl.

 

Hoe kun jij contact met mij opnemen?

Via de mail: andreabeckers@msn.com of neem een kijkje op mijn website: https://www.andreabeckersfineartanddesign.com/ of op Facebook en Instagram.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s