Passie Pensioneert Nooit voor Jolanda van der Steen

Wat is mijn grootste passie in mijn werk? Mijn grootste passie is mensen én organisaties helpen zich te ont-wikkelen. Afwikkelen wat je niet meer dient, ineffectieve patronen blootleggen en hiermee ruimte bieden aan groei. Ont-wikkel en Groei!

Wat is mijn idee van ultiem geluk? Mijn idee van ultiem geluk is vanuit vrijheid mijn beslissingen kunnen nemen, mijn eigen leven richting geven. Om die reden heb ik ook diensten ontwikkeld die het mogelijk maken om mijn passie voor reizen en werken te combineren.

Wat is mijn grootste angst? Mijn grootste angst is dat íemand in mijn inner circle ernstig ziek wordt

Waar houd ik het meest van aan mijn werk? Het ondernemerschap, de afwisseling en de diversiteit aan diensten en bedrijven is waar ik het meest van houd in mijn werk.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap? Mijn minst aantrekkelijke eigenschap is ongeduldig zijn.

Wanneer zou ik liegen? Wanneer ik zou liegen??….wanneer ik iemand zou kwetsen met een onbeduidende waarheid.

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste? Jan Bommerez, is de trainer die mij in 1999 voor het eerst een wake up call gaf tijdens een Personal Management Program, welke ik zelf als leidinggevende volgde. De wijze waarop hij zijn theorie en praktijkervaring overbrengt vind ik nog steeds boeiend. Steven Covey bewonder ik om zijn excellente boeken en de impact die hij hiermee heeft in vele levens.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk? Het minst leuke aan mijn werk vind ik wanneer prospects niet reageren op offertes, ook aan het afzeggen van afspraken, kort voor de afspraak kan ik maar niet wennen. O ja….en de administratie is een noodzakelijk kwaad, welke ik altijd snel afhandel, zodat dit weer een maand op orde is.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk? Op dit moment ben ik heel gelukkig met mijn werk. Ik werk vanaf 2007 als ondernemer en vanaf 2012 als ZZP’er. Ik werk graag samen en daar heb ik een vorm voor gevonden. Swarm organisation. Ik werk samen met een groep zelfstandige professionals, allemaal ondernemers Ik werk regelmatig alleen maar bij grote opdrachten kijk ik wat er nodig is aan kennis, kunde en talenten, en vraag dan aan de collega-ondernemer die hier het beste bij past om de opdracht samen op te pakken. Daarnaast zoek ik partners op om op basis van partnerships gezamenlijk diensten te ontwikkelen.

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?Wat de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij zegt…Ik heb nu het gevoel dat ik helemaal niet met ‘pensioen’ wil. Ik vind het veel te leuk wat ik nu allemaal kan doen, ik organiseer mijn eigen feestje! Werken is een feestje!

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen? Wat ik aan mezelf zou willen veranderen is toch wel iets meer geduld en meer trots voelen op wat ik al bereikt heb…i.p.v. door naar de volgende uitdaging

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe? Mijn grootste professionele prestatie tot nu toe is als kantelpunt wel het opzeggen van mijn baan in 2009 om mijn hart te volgen en voor het ondernemerschap te gaan, midden in de crisis. Een mooi jaartraject voor ruim 200 deelnemers mogen verzorgen met 7 trainers en coaches die als team meedraaiden was zeker een hoogtepunt. Maar het ontwikkelen van online coach- en trainingsabonnementen dit jaar is zeker ook een nieuw hoogtepunt, evenals een leiderschapstraining in Spanje in het najaar.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken? Het liefst zou ik willen leven en werken in Nederland en in Spanje (Andalusië). 1 Week in de maand wil ik in Spanje gaan werken, naast mijn werk in Nederland. Die ambitie heb ik al een aantal jaren, maar dit jaar ga ik hier invulling aangeven. Mijn leiderschapstrainingen die ik vanaf september in Spanje ga geven en mijn online diensten maken dit nu mogelijk.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting? Mijn meest waardevolle bezitting is heel cliché ,mijn gezin. Alhoewel je die natuurlijk niet ‘bezit’.

Wat is mijn meest markante karakteristiek? Mijn bevlogenheid, passie en daadkracht is wel het meest karakteristiek aan mij. Lange tijd heb ik dat zelf niet zo herkent…is toch normaal?! Dacht ik dan. Maar ik krijg vaak terug dat ik mensen inspireer. Ook vragen ze me wel eens of ik nog wel eens slaap, omdat ik, in hun ogen, zoveel verschillende zaken onderneem en nieuwe dingen verzin.

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad? Ik heb niet echt een plek waar ik de beste ideeën krijg. Het is meestal een moment van stilte. Dit kan op een vakantie zijn, wanneer mijn hoofd leeg is, bruist de creativiteit en bedenk ik nieuwe dingen of schrijf ik blogs. Maar ook korte momenten van rust, zoals in de auto of luierend in de tuin. Het is voor mij niet de plek maar de rust.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad? 

Ik woon in Rotterdam (dorpje in de buurt) en daar zijn heel veel leuke plekjes om te eten en drinken . Moeilijk om daar een keuze in te moeten maken, maar als ik dan toch moet kiezen is het de Witte de Withstraat in Rotterdam. Die straat, daar vind ik zo’n heerlijke sfeer hangen. Iets van de belofte voor wat nog moet komen. Veel dertigers die de stad maken, startend in hun carrière en beginnende gezinnen. Ik geniet daar van, en van de heerlijke wijnbars en restaurants.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe? Het boek ‘De 7 eigenschappen van Effectief leiderschap’ van Steven Covey heeft mijn leven het meest beïnvloed, omdat dit de start van mijn persoonlijke ontwikkeling is geweest in 1999. Voor die tijd was ik daar helemaal niet mee bezig. Ontwikkelde ik me vooral op inhoud en kennis. Persoonlijk leiderschap, begin met het eind voor ogen, denken in termen van Win-Win, houdt de zaag scherp…maar eigenlijk alle habits leef ik. Het is voor mij onbewust een leidraad geworden hoe ik mijn leven richting geef. Ik gebruik deze theorie ook graag en vaak in mijn werk. Daarnaast hebben de boeken van Daniel Ofman mij helder gemaakt je focus te zetten op- en in te zetten vanuit- je kernkwaliteiten, je potentieel te leven. Niet de focus op het negatieve, maar te kijken naar je talent. “Door de bomen het bos zien” en Kun je een rups leren vliegen hebben ook bijgedragen tot wie ik nu ben en wat ik in mijn werk uitdraag.

Wie zijn mijn favoriete schrijvers? Ik heb geen echte favoriete schrijvers. Ik houd van een heel divers genre; Veelal op het gebied van ontwikkeling, op het gebied van persoonlijk en zakelijk vlak; boeken die een ander kant van het verhaal laten zien, maar ook een thriller, spiritueel- of licht romantisch boek gaat er op een vakantie wel in.

‘You Only Die Once‘. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag? Goh…wat een vraag. Nog nooit over nagedacht! Wel over de muziek op mijn begrafenis (maar die hoor ik zelf niet meer). Mooie ballads denk ik…en dan ook maar vast; Er is een steen verlegd in een rivier op aarde (van Bram Vermeulen, versie Paul de Leeuw).

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life? Mijn moeder is mijn held en voorbeeld! Zo’n levenslustige, sterke vrouw die veel voor anderen betekent. Dit jaar heeft ze een lintje ontvangen en daar ben ik enorm trots op.

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien? Welke film ik jou zou aanbevelen om in je leven ooit te zien is The Green Mile.

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?Wat de uitspraak:’ De financiële Vrijheid om te creëren’ mij zegt, is dat ik voldoende financiële ruimte heb om vanuit vrijheid mijn eigen toekomst kan creëren.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk? Kunst vind ik heel mooi, het kan me ontroeren, maar ik kan niet zeggen dat het op dit moment een grote rol in mijn leven speelt.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime? Dat is toch wel mijn man. Hij staat volledig achter mij. Heeft me, toen ik de beslissing wilde nemen om te stoppen met mijn baan ook vol achter deze beslissing gestaan. ‘Als jij maar gelukkig wordt, dat is het belangrijkste zei hij’. En alhoewel hij niets heeft met het ondernemen of mijn vakgebied is hij wel de stabiele factor thuis. Toen de kinderen klein waren en thuis woonde en nu ook voor mij. Een zorgzaam persoon, die maakt dat ik kan vlinderen.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken? Zoals ik al schreef hierboven werk ik als zelfstandige veelal alleen, met zelfstandige trainers in bepaalde opdrachten samen. Maar 2018 is het jaar van de samenwerkingen. Ik heb vier partners gezocht en gevonden, waar ik diverse projecten mee oppak in 2018 en beyond.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?  Ik kijk toch wel het meeste uit naar de eerste leiderschapstraject dit najaar in Spanje, samen met één van de partners Ruud van Well. Dit is de eerste echte manifestatie van het werken(en gedeeltelijk wonen) in Spanje. We zetten deze eerste op voor de Nederlanders en Belgen die woonachtig zijn daar, maar later gaan we dit uitbreiden naar bedrijven uit Nederland.

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018? Mensen die ik graag wil ontmoeten in mijn professie zijn Steven Covey, Byron Katie en Eckhart Tolle.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018? Waar je mij aan het werk kan zien of kan ontmoeten in 2018? Op LinkedIn en facebook post ik regelmatig zaken die bij bezighouden. Daarnaast organiseer ik in september de workshop: Stratego voor Vrouwen in Barendrecht en van 25-28 september organiseer ik de leiderschapsreis: Vind je Ikigaiin Spanje (Estapona). Daarnaast bied ik maatwerk (coach-trainings- en consultancy)trajecten aan. Kijk hiervoor op de site www.la-fontaine.net 

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen? 

Ik zou graag uitnodigen Esther Schippers van 100%Yoga om haar verhaal te vertellen.

Hoe kun jij contact met mij opnemen?
Je kunt via www.la-fontaine.net/contact of jolanda@la-fontaine.net contact met mij opnemen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s