Passie Pensioneert Nooit voor Ana van Keulen

Mijn naam is Ana van Keulen. Ik ben geboren in Indonesië, maar opgegroeid in Nederland. Momenteel woon ik in Indonesië. Ik ben master educational needs, leraar en maatschappelijk werker. Daarnaast blog, vlog ik voor “de Wereldwijven”. 

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Als master “special educational needs” is mijn passie les en advies geven. Ik deel graag mijn kennis en het mooiste vind ik kinderen zien groeien en succesvol participeren in de maatschappij. Het is voor mij een uitdaging om het beste uit kinderen te halen en een ideale leeromgeving te creëren. Als maatschappelijk werker staat mensen helpen met passie voorop, dat geeft mij energie. Anderen tot steun zijn is dankbaar werk. Voor “Stichting Mijn Roots” betekent dat geadopteerden helpen met het zoeken naar biologische families in Indonesië en ze herenigen.  

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Geluk zit in de kleine dingen. Iedere dag ervaar ik momenten van geluk. Wanneer ik tijd door breng met mijn gezin, familie of vrienden. Als iemand mij inspireert en ik nieuwe dingen leer maakt mij dat gelukkig. Geluk is ook het gevoel van vrijheid, dingen doen die ik leuk vind. En als het even kan deel ik mijn geluk met anderen.

Wat is mijn grootste angst?

Ik wil niet leven in angst, omdat ik mijzelf dan mogelijk beperk te genieten van het leven. Het leven komt zoals het komt. Ik heb dierbaren verloren, dat is heel verdrietig. Het idee dat ik mensen om me heen zal verliezen, die dicht bij mij staan in dit leven, blijft mijn grootste angst.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Ik hou van uitdagingen en dingen die je eigenlijk niet voor mogelijk houdt, toch mogelijk kunnen maken. Zoals ouders vinden voor de stchting of in mijn vakgebied, kinderen vooruitgang zien boeken. Dan gebeuren er wonderen in het werk. Ik hou ook van rechtvaardigheid in mijn werk. Verder hou ik van samenwerken met mensen die zich met passie inzetten en niet snel opgeven.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Ik mag dingen meer loslaten, wat soms lastig is, als ik iets in mijn hoofd heb. Daarnaast wil ik meerdere dingen vaak te gelijk doen, wat soms onnodig stress op kan leveren.

Wat is mijn grootste valkuil?

Dat ik het graag perfect wil en het liefste niemand wil teleurstellen. Dat vraagt soms ook veel van mijzelf. Te goed zijn voor anderen en taken op mij nemen. Het resultaat is dat je dan wel eens te veel op je bordje krijgt. Ik mag nog meer mijn grenzen stellen.

Wanneer zou ik liegen?

Uit bescherming voor iets of iemand zou ik liegen of iets verzwijgen. Als ik ergens boos om kan worden, zijn het leugens. Ik ben daarom het liefste altijd eerlijk. Hoe hard de waarheid ook, dat is vaak het beste. Leugens komen meestal uit. En ik wil mijzelf graag recht aan kunnen kijken in de spiegel.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Administratie en randzaken die moeten gebeuren, maar de nodige tijd vergen. Het hoort echter ook bij mijn werkzaamheden. Waar ik ook niet van houd zijn “politieke spelletjes”. Ik doe graag gewoon mijn werk en hoop dat mensen eerlijk zijn en direct. Tenslotte breng ik niet graag slecht nieuws. Bijvoorbeeld als een zoektocht tot niets uitloopt of als het gedrag of de leerprestatie van een kind iets minder gaat.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Als ik kinderen met “special needs” vooruit zie gaan, met plezier naar school zie gaan. Als het lukt om voor “Stichting Mijn Roots” families te herenigen. Het maakt mij gelukkig als ik in mijn werk iets voor anderen kan betekenen. 

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Hoe oud je ook bent, een passie zit in je en stopt eigenlijk nooit. Ik hoop dat ik altijd dingen mag doen met liefde en ergens helemaal voor kan gaan. Dat geeft veel energie. Proberen het beste ervan te maken, dat is niet leeftijd gebonden. Leven zonder passie lijkt mij saai.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Nog meer doen dan denken. Nu liggen er kansen en alles uit het leven halen wat erin zit. Meer balans fysiek en geestelijk door meer te bewegen, mijn conditie op peil te houden en meer “mindfull” te zijn door meer tijd voor de dingen en mijzelf te nemen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Dat ik in mijn werk mag bijdragen in positieve veranderingen in het leven van volwassenen en kinderen. Mensen herenigen bijvoorbeeld. Kinderen vooruit zien gaan in hun leren en gedragsveranderingen zien.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Ik ben zelf geboren in Indonesië, maar opgegroeid in Nederland. Nu woon ik in Indonesië. Voorlopig zou ik nog in Indonesië en Azië willen blijven wonen en werken met mijn gezin. Later willen we misschien toch weer naar Nederland, zodat onze kinderen daar kunnen studeren en de Nederlandse cultuur meekrijgen. We proberen het beste uit 2 werelden te halen voor onszelf en de kinderen.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Mijn gezin, familie, vrienden en mijn levenservaring tot nu toe.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn logo is mijn glimlach. Vriendelijk en geduldig staat op mijn visitekaartje. Ik ben “open minded”, je kunt mij niet in een hokje plaatsen. 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Buiten in Surabaya met helder weer heb ik in onze wijk uitzicht op vulkanen, sawa’s. Moeder natuur is machtig en geeft mij het gevoel dat er meer is dan hemel en aarde. Buiten doe ik de meeste inspiratie op voor nieuwe ideeën.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

In Indonesië eet ik het liefst traditioneel Indonesisch eethuis in de openlucht met live muziek. Alle zintuigen komen dan aan bod. In Nederland ga ik voor een “Hollandse pot” buiten op een terrasje in Nederland.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

De boeken in onze boekenkast kent een aantal “bestsellers” divers van aard ter ontspanning. Boeken die met mijn geboorteland Indonesië te maken hebben geven inzichten in mijn roots en de cultuur hier. Leerboeken op mijn vakgebieden gebruik ik voor praktijksituaties. Ik lees autobiografieën, de drijfveren van anderen kunnen inspirerend zijn. Op spiritueel gebied lees ik boeken van diverse geloven. Ik hou van reizen en heb dan ook boeken uit verschillende landen in mijn boekenkast staan. 

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Op het moment vind ik het leuk om ook zelf te schrijven voor “de Wereldwijven” over wat mij bezig houdt in het land waar ik woon Indonesië. Ik lees ook graag wat andere “Wereldwijven”, Nederlandse vrouwen uit alle hoeken va de wereld schrijven. Er zitten verhalen tussen die mij kunnen raken en grenzeloos inspireren. Soms zijn dingen herkenbaar als vrouw in het buitenland.

Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

“The greatest love of all” van Whitney Houston

 “The Window of Hope” van Oleta Adams

“Everything” Michael Buble.

Deze liedjes dragen de boodschap geloof, hoop en liefde uit. Ik denk dat dit de basale dingen zijn die je hou vast geven in het leven en ik zou die boodschap ook uit willen dragen.

Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?

Mijn Nederlandse ouders en mijn Indonesische ouders zie ik als helden. Van de een heb ik de genen, oorsprong, mijn roots van de ander normen waarden, opvoeding. Het Indonesische in mij en de westerse cultuur maken mij compleet tot wie ik nu ben.  

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

Met meer middelen zou ik meer mensen kunnen helpen, vrijwilligerswerk doen. Ook is het fijn dat je dan meer dingen kan doen die je leuk vindt zonder op de centen te hoeven letten.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?

De kunst van het les geven, hoe breng je iets over dat uitdagend is en motiveert. Kunst leert me creatief te zijn en de fantasie te gebruiken om op verschillende manieren een verhaal te vertellen. Steeds meer waardeer ik kunst op creatief gebied en muzikaal gebied. Ik kan veel bewondering hebben voor andermans kunstwerken.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn partner in crime is mijn man die heel hard werkt. Hij reist veel in Azië en handelen is zijn passie. We geven elkaar de vrijheid voor ons werk en hobby’s die we leuk vinden. We zijn allebei op zichzelf sterk, staan altijd samen klaar voor onze kinderen. Ik ben er trots op dat het ons lukt om een bestaan in het buitenland op te bouwen en een huishouden, eigen bedrijf met personeel te runnen. Zakelijk geeft hij mij veel inzichten en ik hem op sociaal gebied. 

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

De samenwerking met het team van “Stichting Mijn Roots” in Nederland en Indonesië zet ik graag voort. We hebben nog zoveel plannen die we uit willen werken. We werken ook samen met OJAU aan rechtvaardigheid en hopen support voor geadopteerden te krijgen. Na de zomervakantie zal ik samen met kinderen, ouders en leraren werken op het gebied “special educational needs”.

Ik sta altijd open voor nieuwe samenwerkingen in de adoptie driehoek (biologische ouders, geadopteerden, adoptie ouders) of de onderwijs driehoek (ouders – kinderen – leraren) en hoop op mooie resultaten in het werk.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

Op de website www.mijn-roots.com van Stichting Mijn Roots waar ik mede-oprichtster van ben. 

Mijn “blogs en vlogs” staan op de website  www.dewereldwijven.com met verhalen over vrouwen uit alle lagen van de bevolking. 

Je kunt me ook volgen @ Facebook & Instagram Ana van Keulen.

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Graag nodig ik Taike van Helmond uit, met wie ik ooit samen naar Nederland ben gekomen. Ik hou van lekker eten en zij heeft een passie voor koken waar ze ook haar beroep van heeft gemaakt. Daarnaast doet en deelt ze persoonlijke dingen ook altijd met passie, in goede en slechte tijden.

Hoe kun jij contact met mij opnemen? 

Je kunt een mail sturen naar ana@mijn-roots.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s