Passie Pensioneert Nooit voor Annemieke van Westerloo

Wat is mijn grootste passie in mijn werk?

Theater spelen en maken vooral over sociaal maatschappelijke onderwerpen. Het inzichtelijk maken en begrip vragen voor thema’s waar enigszins een taboe op heers. Zoals vluchtelingen, psychische kwetsbaarheid, racisme, ethische dilemma’s e.d. De andere kant van de medaille belichten.

Wat is mijn idee van ultiem geluk?

Het genieten van een ander, bijvoorbeeld mijn zoon die glimlacht. En dan geluk vinden in jezelf.

Wat is mijn grootste angst?

Die wil ik niet uitspreken of opschrijven.

Waar houd ik het meest van aan mijn werk?

Het magische aspect van iets creëren dat er eigenlijk al is, maar nog vorm moet krijgen. Het overdrachtelijk maken in samenwerking met het publiek en de reacties erna.

Wat is mijn minst aantrekkelijke eigenschap?

Alles en niets

Wat is mijn grootste valkuil?

Mijn grootste valkuilen zijn tegelijk mijn beste maatjes.

Wanneer zou ik liegen?

Als ik geen theater maak…

Welke personen in mijn professie, die nu leven, bewonder ik het meeste?

Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik vind het moeilijk om 1 naam te noemen omdat ik daarmee een ander weer tekort doe. Ik bewonder nl niemand in het bijzonder om ‘alles’. Iedereen is m.i. bijzonder en heeft kwaliteiten die te bewonderen zijn.

Waar houd ik het minst van aan mijn werk?

Tekst leren. Punt.

Waar en wanneer was ik het meest gelukkig met mijn werk?

Ik ben dankbaar voor ieder moment dat ik mijn vak mocht en mag uitvoeren. Overigens vind ik ‘geluk’ ook een lastig begrip. Ik zie het meer als én/én. Geluk gaat samen met ongeluk. Het houdt elkaar in evenwicht. Er is nooit maar 1 ding, alles heeft een keerzijde. Yin en yang, of grijs enzo…

Wat zegt de uitspraak ‘Passie Pensioneert Nooit’ mij?

Ik hoop dat ik altijd de mogelijkheden zal blijven kunnen zien om mijn passie binnen veranderende omstandigheden uit te kunnen blijven voeren. Het is een wezenlijk onderdeel van wie ik ben.

Wat zou ik aan mezelf willen veranderen?

Dat ik in slaap val tijdens films kijken. Thuis en in de bioscoop. Maar eerlijk gezegd, vind ik dat zelf eigenlijk heerlijke dutjes en is het meer iets dat anderen aan mij zouden willen veranderen.

Wat is mijn grootste professionele prestatie tot nu toe?

Wanneer is iets een grote prestatie? Ik ben blij met alle prestaties. Klein en groot. Ze helpen elkaar. De één was er niet zonder de ander. De kleinste was eerste de grootste en wordt kleiner bevonden naarmate er meer stappen worden genomen. Echter niet minder belangrijk in mijn ogen. Onlangs behaalde ik mijn diploma als theatermaker. Daar hebben de ‘kleine’ prestaties aan toe bijgedragen. De ‘grote’ waren er niet zonder de ‘kleine’. En bij elke stap wordt het laatste dat ‘groot’ was, weer kleiner. Ik vind het fijn om het zo te blijven bekijken.

Waar zou ik het liefst willen leven en werken?

Daar waar mijn zoon, familie en vrienden zijn.

Wat is mijn meest waardevolle bezitting?

Heb ik niet. Wat voor mij het meest waardevol is, bezit zichzelf en is dus niet van mij.

Wat is mijn meest markante karakteristiek?

Mijn spontaniteit, ongeremdheid, mijn twijfel. Dat ik altijd de andere kant ook moet zien. Ach, ik weet het niet. Dat.

 

Wat is de plek waar ik de beste ideeën krijg buitenshuis, in mijn stad?

Pfoe, overal en nergens. Musea, natuur, in gesprek met mensen, in het theater, op de fiets, in het OV, in de auto. Tijdens het douchen, als ik ga slapen..
De beste ideeën die krijg ik i.i.g. meestal als ik met iets anders bezig ben.

Wat is mijn favoriete plek om te eten en te drinken buitenshuis, in mijn stad?

De Portugese keuken van Tante Augusta. Ze kookt zo authentiek en met zoveel liefde, daar haalt geen restaurant het bij.

Welke boeken hebben mijn leven beïnvloed en hoe?

Ik kan niet kiezen. Alle boeken uiteindelijk. Inspirerend, intellectueel, informatief of om een andere, verfrissende kijk op het leven te verkrijgen. En natuurlijk ook om te leren dat als je er na 20 blz. niet in komt, het nooit meer gaat gebeuren 😉
In één ruk:
Dagboek van een geisha
Het verborgen verleden
Mevrouw, mijn moeder

Wie zijn mijn favoriete schrijvers?

Zoveel! Toon Hermans, Yvonne Keuls, Shakepeare, Pinter, Annie M.G. Schmidt, Jibbe Willems, Khaled Houssinni. De afgelopen jaren heb ik bijna alleen toneelstukken gelezen. Dus kom maar op met de tips, ik heb wel weer eens zin in een lekker boek. Dat is tè lang geleden.

You Only Die Once’. Welke muziek wil ik beluisteren op mijn laatste dag?

Waar ik op dat moment zin in heb.

Wie is mijn held of heldin in fictie?

Niemand, het is fictie.


Wie zijn mijn helden en heldinnen in real life?
Iedereen die zijn hart volgt en eerlijk en kwetsbaar durft te zijn. En dapper.
Wanneer ben je eigenlijk een held?

Welke film zou ik jou aanbevelen ooit in jouw leven te zien?

Jij mij? Of ik jou? 😉 Ik val dus meestal in slaap, dus ik zie vaak alleen het begin en het einde haha. Iedereen mag gewoon lekker kijken wat ie zelf wilt. ‘The red violin’ vond ik een zeer mooie film om de beelden én het verhaal. (Die heb ik dus wel helemaal gezien🙃).

Wat zegt de uitspraak ‘De Financiële Vrijheid om te Creëren” mij?

In mijn optiek kun je altijd creëren, door te blijven zoeken naar de mogelijkheden binnen de beperkingen. En het zelf mogelijk te maken door evt. ander werk ernaast te doen. Je wensen te begrenzen. En prioriteiten te stellen.

Welke rol speelt kunst in mijn leven en werk?
Eerst mijn zoon en daarna de grootste.

Wie is mijn grootste fan/sponsor/partner in crime?

Mijn zoon kwam onlangs naar al de voorstellingen kijken waarmee ik afstudeerde en was ontzettend trots. Ik denk dat hij wel mijn grootste en meest kritische en eerlijke fan is. En dat is vice versa.

Met wie zou ik in 2018 graag willen werken?

Diegenen waar ik iets voor zou kunnen betekenen en aanvullen en vice versa.

Naar welk project, in 2018, kijk ik uit?

Ik heb zin in alle klussen die ik in mijn agenda mocht zetten. Maar het volgende doe ik nu voor het eerst: De locatie voorstelling “HOU(d)T” in opdracht van festival Woest en Bijster. Een samenwerking van SEC-theater en Van Westerloo Producties. De repetities zijn net gestart. Kom kijken van 20 t/m 28 oktober! De speeltijden staan vanaf augustus op mijn website www.vanwesterlooproducties.com

Welke mensen in mijn professie zou ik graag willen ontmoeten in 2018?

Iedereen, niemand in het bijzonder.

Waar kun jij mij en mijn werk zien of ontmoeten in 2018?

In de voorstellingen “Zo normaal nog niet” en “Kun je het wel maken?” op scholen en in theaters in heel Nederland. En met verschillende acts en voorstellingen o.a. op de festivals; pop-up theaterfestival, eten op rolletjes, 11 dorpentocht, Woest en Bijster, Störrig e.a.

Het SCENECS filmfestival in juni in de film: ‘Leven in het klad’ van Ali TayTay.
En in Oktober in het Eye de premiere van de film “Nu overal te zien” van LINe-Up media.

Contact leggen en onderhouden is zo makkelijk geworden via social media en
via mijn website www.vanwesterlooproducties.com  annemieke van westerloo

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012844325433
Kijk ook op de FB-pagina’s van:
– vanwesterlooproducties
– Theatervoorstelling Zo normaal nog niet
– Theatervoorstelling Kun je het wel maken?
– vanwesterlooproducties

Wie zie ik graag uitgenodigd om hun Passie Pensioneert Nooit verhaal te vertellen?

Kathy Boomstra
Anouk Briefjes
Arno Setz
Alexandra Smith
Babah Tarawally

Deze mooie mensen hebben mij ooit of blijvend geïnspireerd om mijn hart te volgen doordat zij dat zelf ook doen.

Dit is een bericht van de oprichter van Passie Pensioneert Nooit –  Peter de Kuster 

Wat is Jouw Verhaal?

Ga samen met Peter de Kuster in een ontdekkingsreis in een mooie boekhandel in één van de steden Maastricht, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Breda, Tilburg of Nijmegen. Een reis langs geweldige romans van heden en verleden waarin jij het verhaal gaat verkennen dat jij jezelf vertelt over jezelf en hoe je een leven en werk creëert waar jij van houdt en nooit van wil pensioneren. Samen exploreren wij de manier waarop wij verhalen vertellen over onszelf tegen onszelf over ondernemen, zelf promotie,  tijd management,  geld, familie, geluk, betekenis – en, het meest belangrijke, de manier waarop wij deze verhalen veranderen om ons zakelijke en persoonlijke leven te transformeren.

08-Mike-Stilkey-Books-used-as-Canvasses-for-Paintings-www-designstack-co

 

Jouw verhaal is jouw leven. Als mensen vertellen wij onszelf verhalen – van succes of falen, van macht of slacht offer dom; verhalen die een uur duren, of een dag, of een heel leven. We hebben verhalen over onszelf, onze onderneming, ons werk, onze klanten, ons geld, onze tijd, onze zelf – promotie, onze familie en relaties, onze gezondheid; over ouder worden, over van betekenis zijn, over wat wij willen en waar we toe in staat zijn om te bereiken. Toch, hoewel onze verhalen diepgaand beïnvloeden hoe anderen ons zien en wij onszelf zien, herkennen weinigen onder ons zelfs dat wij verhalen vertellen, of wat zij zijn, of dat wij ze kunnen veranderen  — en op zijn beurt, ons lot kunnen transformeren.

Onszelf verhalen vertellen biedt structuur en richting wanneer we door de uitdagingen en kansen van het leven navigeren, en helpen ons onze doelen en vaardigheden te interpreteren. Verhalen geven betekenis aan chaos; zij organiseren onze vele divergente ervaringen in een coherente rode draad; zij vormen onze hele realiteit. En veel te veel van onze verhalen zijn disfunctioneel, vragen erom herschreven te worden. Ten eerste stellen wij jou de vraag: “In welke gebieden van mijn leven is het helder dat ik niet mijn doelen kan bereiken met het verhaal dat ik heb?” Peter toont je daarna hoe jij nieuwe, op de realiteit gebaseerde verhalen creëert die jou tot actie inspireren, en jou brengen waar je wilt gaan zowel in jouw onderneming als in jouw persoonlijke leven.

Gedurende decennia heeft Peter de Kuster de macht van jouw verhaal onderzocht om passie en performance te verhogen. Duizenden individuen wereldwijd hebben gekeken of geparticipeerd aan onze verhalen.

Onze capaciteit om verhalen te vertellen is een van onze meest diepgaande gaven. Peter’s benadering om diep engagerende verhalen te creëren geeft jou de middelen om de kracht van story-telling in te zetten en voor altijd jouw creatieve leven en onderneming te veranderen.

Wat kan ik verwachten?

Hier is een outline van het ‘Wat is jouw Verhaal?’ programma. 

VOORBEREIDING: OUDE VERHALEN

 • Wat is jouw Verhaal?
 • Probeer jij wel een Verhaal te Vertellen?
 • Oude Verhalen  (verhalen over jezelf, jouw creatieve werk, jouw klanten, jouw geld, jouw zelf promotie, jouw geluk, jouw gezondheid)
 • Vertel jouw huidige Verhaal
 • Is dit Echt Jouw Verhaal?

DE REIS:  JOUW NIEUWE VERHAAL

 • De Queeste in jouw Verhaal. De Missie in jouw Leven en Werk.
 • De woorden op jouw grafsteen
 • Jouw ultieme queeste, luidkeels
 • De Twaalf Archetypische Queestes
 • Het Ene Geweldige Verhaal
 • Een Queeste is Altijd Onvergetelijk
 • De Quest in Quest-ion
 • De Rode Draad Spannen
 • Valse Queeste, Tragisch Einde
 • De Drie Regels van Story Telling
 • Schrijf Jouw Nieuwe Verhaal

DE TERUGKEER:  VERHAAL IN ACTIE OMZETTEN

 • Jouw Verhaal in Actie Omzetten
 • Het Story Effect
 • Story Rituelen
 • Story Boarding van jouw verhaal
 • Zij Creëren Nog Lang en Gelukkig

De Reisgids

Peter de Kuster

1523581_1382315678688481_338569992_o

Praktische Informatie

Waar?   Wat is jouw Verhaal Coaching wordt aangeboden in Amsterdam, Antwerpen, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Brussel, Leuven, Tilburg en Maastricht.

Voertaal: Nederlands

Wanneer:  Je kunt voor sessies van twee uur reserveren

Prijs:  € 295 exclusief BTW per sessie

Reserveer door te mailen naar peterdekuster@hotmail.nl of bel naar 06 33661772

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s